rikke jung larsen

Rikke Jung Larsen: ”Med den her er huden både fugtet, glat og fuld af glød, når du vågner”

Rikke Jung Larsen lever af at være stylist og kreativ konsulent, men når det kommer til makeup, er hun næsten en novice. Til gengæld går hun højt op i sin daglige hudpleje, får jævnligt ansigtsbehandlinger og har altid en helt særlig børste med til håret.

Min morgenrutine består af… alt fra direkte ud af sengen, i tøjet og ingen morgenmad til rolige morgener med podcast, morgenmad og et langt bad. Dog vil jeg lige meget hvad altid rense ansigt. Det gør jeg morgen og aften, uanset hvor tidligt jeg skal op, eller hvor sent jeg kommer hjem.

At pleje min hud betyder… rigtig meget for mig. Jeg har altid været meget optaget af hudpleje til ansigtet og elsker at prøve nye ting. For tiden er jeg meget glad for Celluma-lysbehandling til ansigtet. Jeg får det hos Cure Lab i Charlottenlund, som jeg har gået fast hos i mange år. Min hud er blevet meget hormonpåvirket under min graviditet, og maskinens blå lys modvirker inflammation og dæmper derfor disse udbrud.

1.jpg
Det her instabillede er smukt for mig, fordi det viser starten på det kapitel, jeg snart går i gang med. Billedet er taget nogle uger efter 20-ugersscanningen og var faktisk ret overvældende at poste. Jeg er en ret åben person, men det var vildt at skulle dele noget så privat, sårbart og smukt.

Jeg lægger makeup, når… jeg er gravid. Mange forbinder graviditet med smuk hud og glød, min hud er dog blevet ret hormonforstyrret. Min makeuprutine er … ikke eksisterende, for jeg faktisk utroligt dårlig til makeup. Før i tiden brugte jeg aldrig makeup, men nu er jeg blevet meget glad for Miilds concealer, som let kan påføres med fingrene. Jeg bukker altid mine øjenvipper, og jeg kan godt lide at bruge lidt læbepomade på øjenlågene.

Jeg plejer mit hår med… shampoo og balsam fra Meishai, som er parfumefri samt astma- og allergivenlig. Herudover bruger jeg Monpures produkter til irriteret hovedbund, mens det de sidste år er gået op for mig, at en god hårtørrer og et godt glattejern er pengene værd. Jeg er blevet utroligt glad for Dyson.

2.jpg
Jeg er generelt ret glad for maskerne fra Amazing Space, og denne samt Cool Cucumber er mine yndlings. Beauty Sleep Mask bruges over natten og skal derfor ikke vaskes af, hvilket er en luksus i sig selv. Herudover dufter den fantastisk, og huden er både fugtet, glat og fuld af glød, når du vågner. Beauty Sleep Mask, Amazing Space, 380 kr.

Den bedste duft for mig er… duften af min kæreste. Den gør mig glad, rolig og tryg.

3.jpg
Er der noget, jeg altid har med mig, så er det en børste til mine fimrehår. Mine venner griner altid af mig, fordi jeg sagtens kan børste mit hår tilbage flere gange i timen. Til hverdag reder jeg bare håret tilbage med lidt vand i, fordi jeg ikke er så vild med produkt i håret, men hvis det skal sidde helt stramt, må der lidt gel i. Finishing-børste, Session Kit, 220 kr.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg… for tiden til gode klassikere, da min kæreste og jeg ved at lave playlister til vores kommende baby. Anne Linnets ”Smuk og dejlig” gør mig altid glad. Min mor har sunget den for mig hele min barndom, og jeg glæder mig til at synge den for vores dreng.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… give min krop ro. Jeg har altid været ret heldig med min hud, men de seneste år – og især nu med graviditet – bliver den ret påvirket af ubalance i kroppen. Derfor prioriterer jeg ting, som gør min krop glad.

Her under min graviditet har jeg fundet en enorm glæde ved zoneterapi og massage. Jeg går hos zoneterapeut Lisbeth Hecksher, der har hjulpet mig med plukveer, som jeg har kæmpet med helt fra uge 16. Massage får jeg i The Health Hub, som er ejet af den bedste træner, jeg kender, min veninde Sara Jin Smidt.

4.jpg
Under min graviditet er min hovedbund blevet utrolig irriteret. Jeg masserer Monpures Scalp Scub ind i hovedbunden efter shampoo og lader den sidde lidt, inden den skylles ud. Efter badet følger jeg op med deres serum. Monpures produkter er uden parabener, silikone og sulfater og kan derfor bruges under graviditet og amning. Clarifying Scalp Scrub, Monpure, 420 kr.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden, er… bagepulver, som jeg blander med Masque Vivant fra Biologique Recherche. Der udvikles en ”sæbeforbindelse” i masken, så den renser dybere og endnu mere effektivt. Jeg bruger blandingen, når min hud har brug for lidt ekstra.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… nyt, spændende og en smule angstprovokerende. Lige om lidt kommer vores dreng til verden, og jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at møde ham, og til vores nye liv. Samtidig er det også spændende, hvordan vores hverdag bliver.

5.jpg
Min hverdagsfavorit er Creme Pigm 400, Biologique Recherche, 1425 kr.

Min kæreste og jeg har før haft et meget spontant liv, mens jeg har været vant til at kunne arbejde igennem og glemme behov, når det var nødvendigt. Snart handler det ikke kun om mig og os mere. Det er noget, jeg altid har set frem til, selvom det også kan være en smule angstprovokerende.

6.jpg
Jeg er stor fan af varmedunke. For tiden bruger jeg varmen til at lindre smerter i lænden samt mine plukveer. Varmedunkene fra Beauty Sleeper er smukke og gør oplevelsen knap så mormoragtig. Varmedunk, Beauty Sleeper, 2090 kr

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er inde i en god rutine, hvor jeg får dyrket motion, lavet mad og har en god, balanceret hverdag. Og så føler jeg mig altid lidt smukkere om sommeren.

Rikke Jung Larsen

Stylist og kreativ konsulent.

Hun er 30 år, kæreste med Julius og snart mor til sit første barn.