Sarah Gottlieb

Sarah narrer sin hud til at tro, at den er i spa med denne lækre ansigtsmaske

Sarah Gottlieb narrer sin hud til at tro, den er i spa, med en bestemt ansigtsmaske, hun har lært at bruge solcreme af sin mor og prøver uden held at snyde sig til kraftige øjenbryn. Hun elsker farver, men bruger helst ikke makeup – og så har hun et særligt råd til sine medsøstre.

Min morgenrutine består af… at prøve at vågne. Jeg er udpræget B-menneske. Jeg har faktisk mere en aftenrutine, da der ikke er meget, der mentalt kan ske for mig om morgenen. Jeg elsker at afslutte en dag med at skylle mit ansigt og smøre det ind i en fugtighedsmaske. Men egentlig sker det sådan set kun, når jeg har ferie og meget, meget sjældent i hverdagen.

At pleje min hud betyder for mig…  at have det dejligt her i livet og grine og have det sjovt. Jeg tror på, at alle de endorfiner sætter sig i vores hud. Ellers er jeg mest til pleje, hvor jeg ikke skal gøre noget selv – send mig i et spa, hvor der er en, der skrubber, masserer og blødgør min krop, og jeg kommer klart ud som et nyt menneske. Jeg elsker at komme i Amazing Space under D’Angleterre, fordi det føles hemmeligt luksusagtigt, og fordi alting dufter så satans godt dernede.

Min makeuprutine er… ikke-eksisterende! Selvom jeg nogle gange drømmer om, at jeg var den der dame, der havde et stort makeupbord med spejl og slippers med pudderkvaster på, og så sad jeg ellers der og malede mig selv i ansigtet. Men jeg blev bare aldrig hende, og det er jo nok, fordi jeg bare er mig, og jeg bruger min tid på noget andet. Jeg lægger makeup, når jeg skal til en virkelig stor fest, og det er vinter.

Jeg plejer mit hår med… en shampoo og balsam, der er billig og dufter af tyggegummi. Jeg bliver aldrig den duft- og parfumefri type, for jeg elsker alt, der har en dejlig duft. Til gengæld bruger jeg virkelig mange penge på en god klipning, en frisør, der kan noget med en saks, er guld værd. Så sparer man en masse tid og penge på produkter. Jeg går ind for dygtigt håndværk. Og så prøver jeg på at vaske hår så lidt som muligt.

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være… Chillax! Jeg har en fornemmelse af, at kvinder generelt har for mange forventninger til sig selv og deres udseende. Var der måske alligevel ikke mange, der kunne nikke genkendende til Glorias – America Ferreras – monolog i ”Barbie”filmen? Jeg kunne i hvert fald genkende de mange, de selvmodsigende og de alt for høje forventninger til alle dele af livet, vi som kvinder har.

Den bedste duft for mig er… ohh, jeg elsker et godt duftunivers! Min favorit er at kombinere en god parfume med en god bodylotionduft. Pt. bruger jeg Molecule 01-parfumen kombineret med en full body indsmøring af kroppen med Aesops Body Balm. Jeg drømmer om, at jeg en dag kan få lov til at designe farven af en duft!

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… ”Jeg kommer” af Daimi, bare fordi den minder mig om uendeligt mange gode, meget sene nattetimer på dansegulvet til privatfest sammen med mine allerdejligste venner.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… smøre Smooth Operator Firming Butter Mask på om aftenen og lade den sidde natten over. Særligt om vinteren lider jeg af tør hud, og her har jeg fundet ud af, at denne maske bare er rigtig lækker. Udover det synes jeg også, at Rudolph Cares Facial Oil kan noget. Jeg smører den på hver aften om vinteren, og næste morgen ser jeg bare lidt sundere ud og har fået glød i kinderne.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af... min mor. Hun har altid prædiket solcreme, solcreme, solcreme! Jeg bruger faktor 50 i ansigtet stort set året rundt. De sidste mange år har jeg brugt den fra Avène.

Det sted jeg er i livet netop nu, er… lidt hårdt, fordi jeg lige har fået en baby og er tilbage på arbejde efter endt barsel. Og så jo alligevel også helt fantastisk, fordi jeg får lov til at have børn hele livet. Når min mindste bliver teenager, kan det sagtens være, at min største har fået børn selv, og jeg så er bedstemor og teenage-mor på samme tid. Jeg satser på, at det er det, der holder mig ung i hovedet, og at jeg bliver ved med at lære noget nyt om verdenen omkring mig.

Nutidens skønhedsideal er… bedre end tidligere, men jeg ville ønske, at fokus kun lå på hvilket menneske, der er foran os og ikke på, hvordan det ser ud.

Jeg føler mig smukkest, når… solen skinner, en let brise aer min hud, og jeg er på ferie.

Sarah Gottliebs favoritter:

Facial_Oil_Delight_15_ml.jpg

Glød fra morgenstunden

Rudolph Cares ansigtsolie gør, at jeg vågner op med en glød i kinderne om morgenen, der minder om godt humør og bekymringsfrie dage. Facial Oil Delight, Rudolph Care, 445 kr.

50ml-smooth-operator-amazing-space.jpg

Næsten som at være i spa

Jeg har ikke råd til at gå i Amazing Space hver uge, men når jeg bruger denne her, føles det lidt som om, jeg har været der … i hvert fald i ansigtet. Smooth Operator Firming Butter Mask, Amazing Space, 450 kr.

Escentric_Molecules_01.jpg V.jpg

Bedste kompliment

Det bedste kompliment, jeg kan få, er, når folk siger, jeg dufter godt. Og med denne duft er den kompliment helt sikker. Molecule 01, Escentric Molecules, 1.050 kr.

av_sun_care_fragrance-free_cream.jpg

Hverdagsfavorit

Sun Reflexe spf 50, Avène, 110 kr.

Aesop_rejuvinate-intensive-body-balm_120ml.jpg

Daglig luksus

Jeg føler, at det er en stor luksus at smøre hele kroppen ind i en lækker duft, der samtidig er en god fugtighedscreme. Rejuvenate Intensive Body Balm, Aesop, 245 kr.

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi…

sarah-gottlieb-skoenhed.jpg... det minder mig om, hvorfor jeg elsker mit arbejde, og hvorfor farver kan skabe god energi for alle. Aldrig har jeg fået så meget positiv feedback på en farvebombe som denne her. Hvem vil ikke gerne sidde i en pink sofa og læse bøger?

Billedet er fra mit farvedesign til Danmarks ældste børnebibliotek, Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, hvor jeg transformerede biblioteket ved kun at bruge farve på væggene. Med inspiration fra både naturen og Københavns historiske, farverige facader har jeg skabt et inviterende, nysgerrigt og sjovt miljø i det gamle bibliotek, hvor børn kan gå på opdagelse i bøger og det at lære at læse.

Sarah Gottlieb

  • Er farvedesigner og designkonsulent, og så er hun aktuel med podcasten ”Lyden af Farver”, som er en kulturpodcast om farver og fordybelse.
  • Hun er 42 år, gift med Kræsten Kusk og mor til Ella på 17, Louis på 9 og Ida Lou på 0 år.