skønhed ifølge signe bay

Signe Bay savner én ting: ”Jeg vil virkelig ønske, at der snart kommer en modbølge”

Fotograf Signe Bay savner naturlighed i vores skønhedsidealer og håber, at der snart kommer en modreaktion på de alle de filler-fyldte læber og botoxede ansigter. Selv elsker hun at holde makeuppen minimal, humøret højt, pulsen i gang med dans og livet lyst sammen med veninderne over et glas hvidvin.

Min morgenrutine består af… at gå i bad, smøre min krop ind i mandelolie, rense min hud med rensemælk, bruge serum, creme og olie, og så drikke en halv liter lunken vand (kogende vand blandet med koldt vand), nyde dagens eneste kop espresso med havremælk, mens jeg laver madpakke til Anna, fodrer dyrene (hund, kat og kanin) og derefter gå en fire km lang tur med hunden i skoven tæt ved, hvor vi bor. Bagefter hjem og lave en grøntsagssmoothie, tage mine vitaminer og så på arbejde.

At pleje min hud… er noget, jeg har gjort, siden jeg var teenager – længe før skincare-rutiner overhovedet var en ting. Jeg har altid renset huden grundigt morgen og aften, efterfulgt af diverse sera, creme og olier. Men jeg er også bevidst om, at huden kun er flot, hvis jeg drikker nok vand og spiser sundt, så det prøver jeg på.

1.jpg
Min hverdagsfavorit er Simply Blush 771 Bloom, Nilens Jord, 195 kr.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal ud ad døren. Til daglig bruger jeg meget lidt concealer hist og pist, dernæst blush og lidt mascara. That's it. Til fest svinger jeg mig op til at lægge lidt eyeliner og måske lidt foundation først, masser af blush og rød læbestift.

2.jpg
Det her er en eksfolierende tonic, der er helt uundværlig for mig. P50 Lotion Exfoliante, Biologique Recherche, 210 kr

Min makeuprutine er… er meget simpel. Jeg bruger aldrig mere end 3-5 minutter på den, men frisker den op med blush flere gange i løbet af dagen, hvis jeg skal noget.

Den bedste duft for mig… har i mange år været Lys41 fra Le Labo. Men her for nylig er jeg blevet virkelig vild med All of Me fra Narciso Rodriguez.

3.jpg
Jeg afslutter min renserutine med denne mist, som er både opfriskende og fugtende. Mist Delight, Rudolph Care, 325 kr.

Hvis min hud slår ud, er mit trick… at drikke meget vand, spise masser af grøntsager, gode proteiner og fiskeolie samt undgå mælkeprodukter, hvede og sukker. Så bliver den lynhurtigt fin igen.

4.jpg
Det er den bedste ansigtsmaske, jeg har prøvet. Glycol Lactic Radiance Renewal mask, Ren Skincare, 400 kr.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… læste jeg i et dameblad, da jeg måske var 20 år, og det var at tørbørste kroppen med en hampehandske inden badet. Det har jeg troligt gjort siden, og jeg elsker det stadig.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… stol mere på dig selv, fold dig ud, og vær ligeglad med, hvad andre tænker.

5.jpg
Jeg elsker min gua sha, men jeg skal virkelig prioritere at bruge den oftere – det glemmer jeg alt for tit. Sculpting Face Gua Sha, Woods Copenhagen, 335 kr.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er… godt. Det er en vild proces med overgangsalderen, hvor der er virkelig meget på spil, både fysisk og mentalt. Der er mange ting, man slet ikke gider finde sig i længere, og det er befriende, at man er fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker. Jeg synes, det er fantastisk at mærke, at jeg helt naturligt reflekterer over og begynder at nærme mig – på alle planer – hvad det faktisk er, jeg gerne vil lave og hvilket liv, jeg vil have de næste 10-20 år. Jeg er i en tid med større klarhed og bevidsthed, og det er fedt.

6.jpg
Dette billede er smukt for mig, fordi jeg oplever det som naturens overflod. De bløde kronblade på blomsterne, frugterne og grøntsagerne skaber en symfoni af teksturer, der inviterer betragteren til at føle og sanse. De dybe farver, fra de intense røde og orange til de beroligende lilla nuancer, giver en visuel fornemmelse af rigdom og vitalitet. Det er smukt, fordi det får mig til at åbne mine sanser.

Nutidens skønhedsideal er… uskønt. Jeg vil virkelig ønske, at der snart kommer en modbølge mod al den botox og ting og sager, mange får sprøjtet ind i ansigtet, så man ikke kan se deres ansigtsmimik. Jeg tror, den er på vej. Jeg ved, det er blevet nærmest tabu at sætte spørgsmålstegn ved vores skønhedsidealer i samfundet, men det er jeg helt uenig i.

Jeg mener, det er et vigtigt samfundsanliggende og skal diskuteres åbent, når så mange yngre generationer bliver påvirket af vores valg. Jeg ville ønske, at vi kunne hylde det naturlige, også den naturlige ælde, for den er absolut smukkest, og den er langtidsholdbar.

Som mor til en datter på 17 år er jeg meget optaget af, hvilket signaler vi sender til vores døtre omkring forholdet til vores kroppe og skønhedsidealer generelt, og jeg er dybt foruroliget, når jeg ser, hvor mange selv helt unge, som får lavet større læber og andre ting. Jeg har lyst til at give dem et stort kram og sige, at de er fine og gode nok, som de er.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har været til en times heftig danse-aerobic til skøn musik. Det giver virkelig god energi og glød. Eller på en forårsfredag, hvor jeg skal mødes med veninderne til et glas hvidvin i byen, og solen skinner, og alt springer ud. Eller efter en god, lang nats søvn, hvor jeg har sovet uden at vågne – det er en sjældenhed i overgangsalderen.

Signe Bay

Fotograf og stylist og aktuel med en fotoworkshop på Sicilien.

Hun er 52 år og mor til en datter på 17 år og en søn på 22 år.