Vilde Feste

Vilde har arbejdet med de største inden for makeupbranchen: Her er hendes bedste tips

Hun ville ønske, vi alle var bedre til at lege med makeup, ikke tage de små fejl for seriøst og fokusere på vores egne fortrin – det er i hvert fald det, Vilde Feste selv gør. Hun elsker solbrændt hud, en god bryngelé og at veksle mellem parfumer til dag og aften.

Min morgenrutine består af… en kop kaffe og omkring en time til at gøre mig klar, mens jeg lytter til en god podcast eller en jazz spilleliste på Spotify. Jeg står op kl. seks hver dag og elsker de første timer på døgnet, før det hele går i gang. Jeg er totalt A-menneske.

At pleje min hud betyder for mig… at være konsistent. Eksfoliering, fugt og en hurtig massage/maske en gang imellem. Jeg elsker at prøve nye ting, men har også nogen favoritter, som jeg altid vender tilbage til, fordi de fungerer godt til min huds behov.

Jeg lægger makeup, når… jeg skal på arbejde eller har et event. Hjemmearbejdsdage, weekender og fridage bruger jeg mindre makeup og giver mit ansigt en pause. Det er sjovt, fordi jeg elsker at lege med makeup og det udtryk, jeg kan skabe, men jeg føler mig altid bedst tilpas med naturlig makeup.

Jeg plejer mit hår med… Bumble & Bumbles Invisible oil serie, men den største forskel for mig har været en god hårbørste fra Mason Pearson, som er irriterende dyr men hver eneste krone værd. Uden en god hårbørste er det lidt det samme som at bruge dyr makeup ovenpå en dårlig hudpleje. Generelt er jeg dårlig til hår, men jeg prøver at bruge varmebeskyttelse og lidt olie, når det føles tørt.

1.jpg
Det her er den bedste deo. Så god. Deo Pure Roll On, Biotherm, 130 kr.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være… kend din værdi. Det kan være svært specielt som kvinde og i den kreative branche og så samtidig være generøs. Lyt til dig selv og vær tro mod dig selv. Og vigtigst af alt, omgiv dig med gode mennesker, som gør livet værd at leve.

2.jpg
Min hverdagsfavorit er Take The Day Off Balm, Clinique, 180 kr.

Den bedste duft for mig er… Tom Ford Parfumer. Tobacco Vanilla om aftenen og Tubereuse om dagen. Billigere options er Bronze Goddess fra Estee Lauder eller LYS fra La Labo.

Hvis min hud slår ud er mit trick at… stop alt du gør og give it a break. Jeg har haft lidt en udfordring med min hud, men når den slår ud, er det tit ,fordi jeg har gang i for meget. Løsningen er ofte nænsomhed, få lidt solskin i ansigtet og undgå at pille for meget. Complete Comfort Cream fra MAC har været min go to, når min hud slår ud.

3.jpg
En vippebukker er uundværlig, fordi den åbner øjnene og giver et løft. Det er det bedste quickfix, der kræver den mindste indsats. Full Lash Curler, MAC, 195 kr.

Det bedste skønhedstip… vil jeg selv give. Fokuser på det du kan lide ved dig selv, og undgå at prøve at fikse det du ikke kan lide. Der bliver lagt så meget tid og fokus på ligegyldige detaljer, så fremhæv og dyrk hellere de features, som du godt kan lide ved dig selv.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden er… en meget gammel øjenbrynspen, som jeg bruger til at tegne mine fregner op med. Jeg finder ikke noget, som kan erstatte den.

blobid0.jpg
Sådan som de fleste har det med mascara, sådan har jeg det med brow gel. Jeg føler mig sjusket uden, og jeg kan ikke undvære det, fordi mine bryn er store og skal sættes på plads. Gimme Brow, Benefit, 270 kr.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… brug solcreme. Det er først i de senere år, at jeg har fået en god rutine med solbeskyttelse. Og så ville jeg også sige: Keep on being weird. Jeg havde så mange forskellige stilarter i mine teenagerår, som, jeg tror, har været med til at definere min kreative side i dag. Når jeg kigger på unge teenagere nu, som er så on trend med perfekt makeup og stil, så tænker jeg, at det er synd, at de så tidligt skal være så "perfekte" og ens.

Det sted, jeg er i livet, netop nu er… optimistisk og nærværende. Vi har overlevet endnu en vinter med mørke og kulde (puha den var lang...), så jeg glæder mig bare så meget til at tilbringe tid udenfor i København, mærke solen på mit ansigt og bade i havet.

5.jpg
Jeg kan ikke undvære Face and Body Foundation fra MAC, fordi den er mere dækkende end en tinted moisturizer samtidig med, at den er vandbaseret og har en superlet og naturlig dækning, så mine fregner kan skinne igennem. Den ser naturlig ud på huden og giver masser af fugt. Face and Body Foundation, MAC, 315 kr.

Nutidens skønhedsideal er… urealistisk og kedelig, hvor vi tit kun viser den bedste version af os selv. Jeg synes, at alle skal gøre præcis, hvad de ønsker, men det er lidt skræmmende at se, at alle får lavet den samme botox og filler og har samme makeup på. Når det er sagt, så elsker jeg, hvad vi ser nu i forhold til køn og identitet. Her går det i den rigtige retning, og mit håb er, at alle en dag kan føle sig frie til at udtrykke sig selv på en autentisk måde. Der findes mange skønhedsidealer derude, så lad dig inspirere af mennesker, som du kan spejle dig i, og hav det sjovt med din makeup i stedet for at tage det så seriøst.

blobid1.jpg
Det her insta-billede er smukt for mig, fordi det er et af mine bedste minder backstage. Det var mit første show sammen med den ikoniske makeupartist Inge Grognard, hvor jeg assisterede hende på Diesels show på Fashion week i Milano. Jeg elsker den kreative proces fra start til slut, og når modellen går ned runway’en, får jeg et totalt rush.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg har trænet, været i sauna og fået lidt sol i ansigtet. En hel dag ude i frisk luft og tæt på vandet. Det er mærkeligt det med krop og skønhed. For mig er det udstrålingen, som afgør om nogen er smuk. Hvis man har det godt og gør gode ting for sig selv, så føler man sig også smuk og udstråler selvtillid.

Vilde Feste

Global Senior Artist for MAC Cosmetics og nordmand baseret i København på 10 år. Hun er 32 år og aktuel med Trend Talks, makeupjobs og snart en ny sæson med Fashion Weeks i hele verden.