Soffy Monies

Soffy Monies får komplimenter for især én slags smykker: ”De lyser så smukt op”

Soffy Monies beskriver sin stil som forholdsvis enkel og konsistent. Kvalitet er vigtigt, og særligt materialer som silke, kashmir og merinould fylder en del i garderoben. Og så selvfølgelig de store, markante smykker, der følger naturligt med, når man bærer efternavnet Monies.

Stil

Jeg vil beskrive min stil som enkel. Denl har været rimeligt konsistent gennem årene, men med alderen prioriterer jeg nok mere kvalitet, end jeg gjorde i de yngre dage, og jeg går mest i silke, kashmir og merinould. Enten i sort/hvidt eller fuld farvepalet, men altid enkle snit, og jeg vægter kvalitet højt.

Favoritbrand

Jeg har flere yndlingsbrands, men især danske Kokoon, som primært laver silketøj, har jeg meget af i min garderobe. Det passer perfekt som hverdagsuniform – det er præsentabelt, enkelt og praktisk. Men også Marni, Toteme samt det franske mærke Le Mont Saint Michel er højt på min favoritliste!

Hverdag

I vinterhalvåret har jeg næsten altid jeans på med enten en strik, silkebluse eller skjorte på og så en støvle med en chunky hæl. Det er altid præsentabelt men også praktisk, da jeg bevæger mig meget.

_SoffyMoniers_klaedeskab-bluse.jpg
Det franske mærke Le Mont Saint Michel er også højt på Soffys favoritliste. Her en af mærkets klassiske bluser i Bretonstriber og armbånd fra Fan Palm Hérmès.

Fest

Hvis det er en aften ude i byen, så er det stort set altid sorte jeans og en festlig bluse og nogle flotte smykker, som sætter prikken over i’et. Vigtigt er også støvler, jeg kan danse/gå i. Men hvis det er rigtig fest, så er det på med en festlig, kort kjole og de helt høje stiletter og selvfølgelig store, flotte smykker.

_skab_SoffyMoniers_sort.jpg
Blazer, top og nederdel er alle sammen fra favoritmærket Kokoon. Støvler fra 3.1 Phillip Lim og halskæde og armbånd fra Monies.

Bæredygtighed

Jeg tænker ALTID over bæredygtighed, når jeg shopper! Det er netop derfor, at jeg køber kvalitet, da det holder sig pænt længere. Og netop Kokoons filosofi er at lave cool tidløse designs i super kvalitet, som du kan bruge sæson efter sæson, og jeg har stadig styles derfra, som er mere end 10 år gamle, som jeg den dag i dag bruger, fordi de bare holder både i design og kvalitet.

Men derudover handler jeg primært i luksus- secondhandbutikker for at mindske mit klimaaftryk, og jeg sælger også mit tøj i de samme butikker, hvis det ikke bliver brugt. Jeg følger butikkerne på Instagram og handler derigennem, da tiden også er knap.

_SoffyMoniers_klaedeskab-secondhand.jpg
Secondhand-kjole fra Isabel Marant og øreringe fra Rough Diamonds og armbånd fra Monies.

Sko

Jeg er vild med mine nye støvler fra Philip Lim, som jeg bruger til hverdag, da de har en god solid hæl på 7 cm. Hvis det er rigtig fest, så hopper jeg i mine chunky sandal-støvletter fra Alexander Wang.

Smykker

Når det kommer til smykker, er jeg utroligt privilegeret, da jeg er omgivet af smykkekunstnere … Min familie, Monies, laver store, unikke smykker i samme navn, dem har jeg en del af og elsker at bruge til fest og særlige lejligheder, da de er ”små” kunststykker, som pifter et hvert outfit op. Min fætter Niels Monies laver også de fineste guld- og sølvsmykker i eget navn.

Og min svigerinde Maya Bjørnsten laver de flotteste, rå diamantsmykker under navnet Roughdiamonds.dk, og jeg er så heldig, at min mand gennem årene har forkælet mig med en del af hendes smykker, og dem bruger jeg hver dag. Jeg har et bestemt sæt, som er en fast del af mit outfit.

_SoffyMoniers_klaedeskab-smykker.jpg
Et lille udvalg af de mange Monies-smykker, som Soffy har samlet gennem årene.

Undertøj

Jeg går kun i Calvin Klein, og det gør jeg fordi, det er enkelt, pænt og behageligt. Der er ingen bøjler i bh’en, der stikker, og trusser, der giver mærker. Et lille udvalg af de mange Monies-smykker, som Soffy har samlet gennem årene.

Tasker

Min favorittaske er en Acne Studios-taske, som jeg købte på en tur i New York. Det var faktisk min mand, der fandt den og sagde, at han tænkte, den var lige mig. Men derudover så elsker jeg det New York-baserede mærke Mansur Gavriel. Jeg tror, jeg har 4-5 tasker fra dem, de holder bare, og jeg elsker deres enkle men meget farverige design. De arbejder med den vildeste farvepalette.

_SoffyMoniers_klaedeskab-tasker.jpg
Den sorte taske med sløjfen er Soffys yndlingstaske fra Acne Studios. Den sorte med prikdetaljer er fra Marc Jacobs, og resten er fra favoritmærket Mansur Gavriel. Den store i sort og rød er den perfekte arbejdstaske

Butikker

Udover Kokoon-butikken så shopper jeg mest i luksus-secondhandbutikker såsom 2nd Rag på Gl. Kongevej på Frederiksberg, Vintage Market og Trois Pommes Vintage på Strandvejen, Second på Østerbrogade, 2handnews i Gilleje, Twintage på Jægersborg Allé og mange flere … Og så elsker jeg den franske butik inde i Ny Østergade, Beau Marché, hvor de både har møbler, interiør, kunst, tøj og en hyggelig cafe.

_SoffyMoniers_klaedeskab-kjoler.jpg
Kjole fra Kokoon, nederdel fra Stine Goya og top fra Marni.

Tendenser

Jeg lader mig ikke diktere af trends, men går i det, som jeg synes er pænt, og som klæder mig. Den sort/hvide tendens, der er populær lige nu, passer mig dog rigtigt godt, da jeg elsker kombinationen af sort og hvid. Ellers er jeg faktisk ikke så opmærksom på, hvilke tendenser der lige er i fokus, fordi jeg køber langsigtet ind – slow fashion it is!

_SoffyMoniers_poncho.jpg
Poncho fra Holzweiler og støvler fra Proenza Schouler.

Bedste budgetkøb

Det er mine mange merinouldtrøjer fra Uniqlo eller kashmirtrøjer fra Club Collection. De er superflotte, kommer i mange farver og holder rigtig godt, og så har de en meget fair pris.

_SoffyMoniers_klaedeskab-strik.jpg
Et lille udvalg af Soffys mange striktrøjer i kashmir og merinould – disse er primært fra Uniqlo og Club Collection. Skoene er fra Alexander Wang og er perfekte til en lang aften i byen.

WOW-køb

Det må være mine naturlige ferskvandsperlesmykker fra Monies – dem får jeg altid utroligt mange komplimenter for, når jeg har dem på. De lyser så smukt op, og jeg elsker dem bare.

Aldrig uden

Jeg skiller mig aldrig af med mine smykker. Jeg har virkelig mange forskelligartede smykker, men jeg har et forhold til dem alle og ved bare, at jeg lige pludselig får lyst til at gå med dem igen, hvis de har været gemt lidt væk.

Soffys bedste stylingtips

  • Gå altid i noget, du har det godt i, ellers stråler det ud af dig …
  • Køb altid den størrelse, der passer, og gå ikke op i, om det nu er en S eller XL, så længe tøjet sidder, som du kan lide det.
  • Man kan sagtens have et plain outfit på og så lige pifte det op med en fed taske, sko eller jakke, der siger wow. Så genbrug tøjet med forskellige accessories

Soffy Olivia Monies

  • 42 år og arbejder som Executive Assistant hos Nemlig.com.
  • Bor i Charlottenlund sammen med sin mand Kjartan, parrets to drenge Charlie og Theo samt hunden Milo.