Sofie Lassen-Kahlke

Sofie Lassen-Kahlke fik en sms fra en veninde, der så hende på tv – så fik hun dårlig samvittighed

For skuespiller og forfatter Sofie Lassen-Kahlke er havbadet og den daglige kaffe nogle af de vigtigste skønhedsremedier. Men hun elsker også en god ansigtsolie, solcreme og D-vitamin fra solens stråler.

Min morgenrutine består i… at jeg som det allerførste drikker en stor og dejlig kop kaffe med varm mælk. Og så tager jeg også et glas vand fyldt med isterninger.

At pleje min hud betyder for mig… at passe på med solen og bruge masser af solcreme. Men så må jeg alligevel nogle gange sætte mig i en solplet og mærke solens stråler på min hud, fordi det gør mig lykkelig.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at… hoppe i havet og vende ansigtet mod solen bagefter.

Jeg lægger makeup, når… jeg har brug for at føle mig som en friskere udgave af mig selv. Nogle gange kan det bare være mandag morgen.

Min makeuprutine er… at jeg bruger en god mineralpudder efterfulgt af en blush, som jeg også bruger lidt på øjnene. Derefter er det vippebukker, mascara og lidt farve på øjenbrynene. Det kan gøres på under et minut.

Dog vil jeg sige, at jeg forleden sprang ud i det vildeste, jeg indtil nu har prøvet på beautyfronten, nemlig et lash lift. Når man som jeg har bukket vipper hele livet, føles det helt fantastisk.

Jeg plejer mit hår med… en tilfældig shampoo fra hylden, og når håret er tørt, bruger jeg Lime Soufflé fra Less Is More, der giver håret lidt naturligt fald. Skal der være fest, så bruger jeg Bedroom Hair fra Kevin Murphy.

Den bedste duft for mig er… nyslået græs, havet lige inden jeg hopper i det, mine børn og molekyle-parfumerne fra Zarko Perfumes. Jeg er særligt vild med nr. 1.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… ”Du bliver ikke nødvendigvis smukkere af et lag tyk foundation”.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være… at vi skal lade være med at sammenligne os. Jeg lavede ”Vild med dans” for nogle år siden. En dag skrev min veninde til mig efter et show: ”Du er så naturligt pæn”.

Den aften havde jeg siddet tre timer i sminkestolen hos en af Danmarks dygtigste makeupartister. Jeg kan huske, jeg fik så dårlig samvittighed og tænkte: ”Hvis andre kvinder bare vidste, hvad det krævede at se naturlig ud”.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… ”Hands up” med Ottawan. Så kan jeg ikke undgå at smile. Og titelsangen til ”Meter i sekundet”. Hørte den lige i radioen og blev så glad.

Nutidens skønhedsideal er… facetteret. Når det kommer til skønheds- eller kropsidealer, så er jeg faktisk lidt i tvivl om, hvad det egentlig er for tiden. Måske fordi jeg er lidt ude af loopet, eller også er det, fordi at det skriger i mange forskellige retninger.

På én magasinforside er der en smuk, fregnet kvinde med et naturligt ansigt og linjer eller rynker, der er alderssvarende. Og de fleste af os elsker, at man kommer netop hende på forsiden. Men lige ved siden af skal man forholde sig til en forside med store læber og kæmpe numser, som man har på fornemmelsen har fået en hånd med på vejen.

Jeg synes, at vi i dag både hylder det naturlige ansigt og den naturlige krop. Nogle gange synes jeg bare, når jeg åbner et magasin, at det er naturlighed på ”den rigtige måde,” vi hylder. Fyldighed på den rigtige måde.

Selvom vi i den grad hylder naturligheden, har jeg på fornemmelsen, at plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger er mere brugt end nogensinde. Vi ser det bare ikke, fordi teknologien er så avanceret. Jeg synes af et ærligt hjerte, at man skal få lavet lige præcis det ved sig selv og sin krop, som man vil. Jeg tænker bare samtidig, at det kan være en svær verden at navigere rundt i som et ungt menneske.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg bevæger mig op af vandet efter et havbad, og jeg har været under vandet med hovedet.

Sofie Lassen-Kahlkes favoritter:

Facial_Oil_Delight2.jpg

Min yndlingsolie

Jeg elsker at fugte mit ansigt med denne gode olie, som kan bruges året rundt. Facial Oil Delight, Rudolph Care, 400 kr.

TROMBORG_MINERAL_FOUNDATION_FAVOURITE.jpg

Uundværlig favorit

Jeg kan ikke undvære Tromborgs mineralpudder. Jeg bruger den hver dag. Mineral Foundation i farven Favourite, Tromborg, 380 kr.

LIMESOUFFL.jpg

Naturlige fald

Denne stylingcreme giver et lækkert, naturligt fald. Lime Soufflé, Less is More, 240 kr.

TROMBORG_BAKED_MINERALS.jpg

Glød med to funktioner

Eight_Hour.jpg

For mig kan blush sagtens fungere som øjenskygge også. Baked Minerals, Golden, Tromborg, 440 kr.

Hverdagsfavorit

Eight Hour Cream, Elizabeth Arden, 165 kr.

Det her instabillede er smukt for mig, fordi...

sofie-lassen-kahlke.jpg

Sofie Lassen-Kahlke

  • Er skuespiller og forfatter.
  • Hun er 42 år og arbejder lige nu på sin første roman.
  • Er gift med Hans Poul Petersen og mor til Alfred på 12, Agnes på otte og Liva på tre år.