Sofie Linde til X Factor finale 2020

Sofie Linde: ”Jeg klæder mig ikke på for at se tynd ud. Jeg klæder mig på for at ligne en fucking fest”

Tv-vært Sofie Linde har altid elsket at tage vilde kjoler på i alverdens farver, og det har blandt andet affødt kommentarer om hendes vægt, der sikkert er velmenende – men har den stik modsatte effekt, siger hun til ALT.dk.

Hvis du er en af de mange danskere, der troligt følger med i X Factor sæson efter sæson, så er det sikkert ikke gået din næse forbi, at tv-vært Sofie Linde elsker at klæde sig i festlige outfits og vilde farver.

Og det kan faktisk ikke blive festligt nok, fortæller hun til ALT.dk:

”Jeg har jo altid elsket at tage de her helt vilde kjoler på. Mig og min stylist har sådan en idé om, at looket skal være ”space prinsesse”, og efter jeg havde født, sagde jeg til ham: ”Nu skal det bare være crazy. Det behøver ikke være flot, jeg skal bare ligne en påskekylling og have alt det lyserøde, du kan finde, på. Det er ligemeget, det skal bare ligne en fucking fest,” siger Sofie Linde.

I den forbindelse er hun dog blevet meget bevidst om, hvor meget fokus der er på kvinders vægt og udseende – for kommentarerne om hendes outfits er væltet ind:

”Jeg oplevede på et tidspunkt, hvordan rigtig mange – sikkert velmenende – skrev til mig: ”Hvis du valgte noget andet tøj, så ville du se tyndere ud” – og der tænkte jeg bare: Nej, det er simpelthen ikke det vigtigste. Jeg klæder mig ikke på for at se tynd ud. Jeg klæder mig på for at ligne en fucking fest.”

Artiklen fortsætter under billedet...

Sofie-Linde-kjole.jpg

Behov for en ”realistisk svømmehalsforståelse”

Hun synes ellers, at hun generelt er god til ikke at lade sig påvirke af, hvad andre måtte mene om hendes udseende – på trods af, at man i tv-branchen ofte har haft fokus på netop det:

”Jeg er jo fra en branche, hvor det har været rimelig udtalt, at det var et problem, hvis der var noget, jeg ikke kunne passe. ”Vi kan ikke genbruge nogle af kjolerne, fordi du er større” og sådan noget. Og jeg kan huske, da jeg blev ansat i en modebutik i London engang, at de sagde, at jeg var ”pretty oversize”, selvom jeg dengang var en størrelse 36/38. Så jeg er jo vokset op med det her og har måske bare accepteret ”jamen, så er jeg pretty oversize”, og det er sådan, jeg er,” siger tv-værten, der opfordrer til, at vi generelt bliver mere bevidste om, hvordan vi taler om krop og vægt på en ikke-fordømmende måde:

”På et tidspunkt genudsendte TV 2 de første sæsoner af programmet Livet er fedt, og det var virkelig interessant at se, hvordan vi talte om det at tabe sig dengang – det var jo fuldstændig hen i hegnet. Så udvikling tager tid, men jeg er stensikker på, at vi nok skal komme i mål med det her, fordi der sker så mange fede ting. Store brands laver tøjstørrelser op til str. 52, og vi er mere bevidste omkring mediernes ansvar. ALT for damerne stopper f.eks. med at retouchere og har flere ægte kvinder med rynker på forsiden, og det er alt sammen små led i den kæde, der skal skabe en mere realistisk svømmehalsforståelse af, hvordan kvinder ser ud. Men det tager jo bare tid, desværre.”

Sofie Lindes "Tæt Talks"

Linde-kampagne.jpg

Sofie Linde har i samarbejde med Matas lanceret ”Tæt Talks”, der er en række samtaler med forskellige gæster, hvor der bliver stillet skarpt på samfundsaktuelle temaer. De fire første emner, som Linde og gæsterne tager fat på, er: kroppen, køn, ligestilling og moderskab.

I den første talk om kroppen, der fik premiere onsdag den 8. december, taler Sofie Linde med tykaktivist Regina Fjendbo og psykolog Trine Lind Laursen om bl.a. kropsskam, selvværd og konkrete råd til, hvordan man kommer negative tanker til livs og lærer at tale pænt til og om sig selv.

Du kan se talken her.