Stine Brandt Dalager

”De kan redde enhver dårlig dag og være med til at skabe helhed omkring et outfit”

Da hun var yngre, lavede Stine Brandt Dalager masser af udsalgsfejlkøb. I dag navigerer hun efter sin krop og sin klassiske og sporty stil og nægter at gå ud af døren i tøj, der ikke også er komfortabelt. Tag et kig ind i hendes garderobe, der er særligt rig på sko, bløde striktrøjer, nøje udvalgte jeans og velsiddende jakker.

Stil

Klassisk og minimalistisk med undertoner af noget rocket og sporty.

Inspiration

Den finder på Instagram, på rejser og får fra mine veninder og min mor.

Favoritdesigner

Miuccia Prada. Udtrykket hos Prada er gennemført, kvaliteten er god, og det praktiske aspekt er generelt vigtigt for mig, siden jeg fik min datter. Deres nylon er altid et hit.

Stine_Studio1.jpg
Stine i jakke og sko fra Prada, bukser fra & Other Stories.

Hverdag

Oftest er min hverdagsuniform meget nedtonet. Et par klassiske sorte bukser med lidt ekstra længde eller bredde, en top, en oversized blazer, en strik over skuldrene og et par støvler eller sneaks.

Lag på lag fungerer for mig, fordi jeg aldrig ved, hvad jeg møder temperaturmæssigt på kundebesøg etc. Jeg har altid mulighed for at tage af eller lægge på.

Fest

Min fest- og hverdagsgarderobe er oftest ikke langt fra hinanden. Til fest tilføjer jeg et par hæle, lidt ekstra makeup i form af læbestift og mørkere bryn samt en farverig taske.

Stine_Studio8.jpg
Kjoler fra By Malene Birger og & Other Stories.

Garderobehits

Sko. Da min stil generelt er meget klassisk, er det sjovt at lege med de forskellige udtryk, som sko kan skabe. I min graviditet nægtede jeg at shoppe nyt tøj grundet min ”nye krop”. Af den grund endte jeg med at købe en hel del sko i perioden.

Igen & igen

Malene Birgers Aleya-strik har jeg bygget en samling op af over tid. Den er alsidig, tidløs og ekslusiv i udtrykket.

Stine_Studio3.jpg
Striktrøjen fra By Malene Birger er Stines ultimative yndlings, som hun har i flere farver. Skjorte fra H2O Fagerholt, øreringe fra Pilgrim og parfume fra Acca Kappa.

Jeans

Favoritterne er mine jeans med brede ben fra Zara. Pasformen er virkeligt god, og de kommer på til både fest og hverdag med forskelligt fodtøj. Jeg vasker ikke så ofte mine jeans; i stedet lufter jeg dem.

Sko

Til hverdag skal mine sko være komfortable. Alt fra sneakers til mine nylonstøvler fra Prada er pt. et hit. Til fest afhænger det meget af sæson. Jeg ender oftest i hæle – min ”Old Céline”-samling går igen, men jeg er også fan af Gia Borghinis stiletter, fordi de er behagelige selv ud på de sene timer.

Stine_Studio2.jpg
Sko fra Céline og Prada.

Smykker

Kvalitetssmykker er noget, som er kommet til i mit voksne liv. Da jeg var yngre, gik jeg altid på udkig i min mors smykker, da hun har en stor samling. Det betød desværre, at der var en del ting, som ikke kom tilbage. Jeg var lidt uansvarlig på det punkt.

Nu går jeg med de samme smykker hver dag. Min chunky ring fra Ninna York, min vielsesring og et guldarmbånd, jeg fik af mine forældre, da jeg fyldte 30.

Tasker

Min favorit til fest er min Proenza Schouler-clutch. Den kan tilføje lidt ekstra til ethvert outfit og er samtidig virkeligt rummelig.

Stine_Studio4.jpg
Læderjakken er et vintagefund, tasken er fra Proenza Schouler, strik fra By Malene Birger og jeans fra Zara.

Butikker

Jeg shopper primært online eller på secondhand-shops på Instagram.

Shoppingstrategi

Da jeg var yngre, udsalgsshoppede jeg meget, hvilket resulterede i mange impulskøb. Med tiden er det dog fadet ud, og min garderobe er derfor blevet mere stabil og funktionel. Jeg kender min stil og krop og har en liste på min telefon med items, jeg ønsker mig.

Hvis noget har været på listen i mere end to måneder, og hvis økonomien er til det, klikker jeg det gerne hjem. Derudover er jeg trofast bruger af Vestiaire Collective. Jeg er fan af luksusmærker, og hvis jeg finder det rigtige item til en skarp pris på en secondhand-shop, er der ikke langt fra tanke til handling.

Stine_Studio7.jpg
Kjole fra Ganni og bukser fra 2ndday.

En rejse værd

Der er ikke noget, jeg decideret ville rejse for at få fat i – udover interiør – men når jeg rejser, går jeg efter ting, som er svære at støve op i Danmark, eller som er billigere. Jeg køber f.eks. New Balance 990 i New York og Kiko-makeup i Italien.

Største samling

Udover sko må det være striktrøjer. En god striktrøje i den rette kvalitet kan holde i mange år, hvis man passer godt på den. Eller min Prada-samling bestående af alt fra solbriller til sko, tasker og jakker.

Stine_Studio5.jpg
Taske og solbriller fra yndlingsmærket Prada, armbåndet er en gave og forlovelses- og vielsesring fra Nina York og Treokai.

Mere af

Jeg er altid på udkig efter flere solbriller. De kan redde enhver dårlig dag og være med til at skabe helhed omkring et outfit.

Tendenser

Først og fremmest elsker jeg den diversitet, vi ser lige nu; at man kan klæde sig, som man vil, uden at falde helt udenfor. Derudover elsker jeg mikset mellem maskuline items som oversized frakker og bukser og feminine smykker og stiletter.

Stine_Studio9.jpg
Jakke fra Ganni, sko fra Céline og solbriller fra Balenciaga.

Seneste køb

Mit seneste køb er min By Malene Birger Bivona-bomber, som både kan bruges som trøje og jakke. Jeg elsker lag på lag, og her fungerer den særligt godt. Derudover er farven guddommelig.

Stine_Studio6.jpg
Strikken er fra By Malene Birger og jeans fra & Other Stories.

Mest opsigtsvækkende køb

Det må være min blå og hvide, mønstrede Marit Ilison-frakke, som har frynser og er lavet i den smukkeste, tykke kvalitet. Jeg faldt for den, da jeg en dag tjekkede MyTheresa-nyheder ud, og endte med at få den til en skarp pris på udsalg. Jeg har blandt andet brugt den til mit bryllup til efterfesten.

Fejlkøb

Har købt virkeligt mange trendbaserede jeans og bukser igennem tiden, hvor pasformen ikke har været god til min krop, så i dag gør jeg en dyd ud af at have et godt buksekartotek.

Stine_Studio10.jpg
Jakken bar Stine til sit bryllup, og den er fra Marit Ilison. Sko fra Chanel.

Aldrig uden

Jeg fik et par Louis Vuitton-støvler af min mand i fødselsdagsgave for syv-otte år siden, som jeg virkelig havde ønsket mig. Det var den største kærlighedserklæring, og jeg skiller mig aldrig af med dem. Derudover mine smykker, selvølgelig.

God stil

At klæde sig efter sin krop fremfor tendenser. At være tilpas i sit outfit er vigtigere end outfittet i sig selv.

Stine_Studio11.jpg
Blazer fra Ganni og jeans fra Zara

Stines bedste stiltips

  • Klæd dig efter din krop fremfor efter tendenser, og prøv altid tøjet på, inden du køber det, så du undgår fejlkøb.
  • Gå efter basis-items, som du kan elske for livet, og fokusér på den gode kvalitet, f.eks. med strik, som altid er lækker at smide over hovedet. Miks de kloge investeringer med highstreet, som nemt kan give din garderobe en opgradering.
  • Husk at du altid skal føle dig tilpas i dit outfit og aldrig gå ud ad døren, hvis tøjet ikke er bekvemt. Jeg fortryder altid et outfit, som jeg ikke har det behageligt i.

Stine Brandt Dalager

  • Er medejer og Head of Creatives hos interiørvirksomheden Studio Fjorten03.
  • Hun er 30 år og bor i Hornbæk sammen med sin mand Henrik og deres datter Emily.