Ida Marie Koefod

Ida Marie Koefod fylder sin garderobe med særligt én ting – og det er der en god grund til

For tekstildesigner Ida Marie Koefoed handler det ikke om at købe nyt hver sæson. Hun går efter gode, klassiske ting, som hun kan bruge år efter år og helst i yndlingsfarven blå.

Stil

Jeg er meget til det klassiske. Jeg har timeglasfacon, så jeg finder kun noget, der klæder mig, og springer trends over, når det ikke klæder mig, f.eks. de store tunikakjoler, som slet ikke fungerer til mig.

Jeg tager inspiration fra tendenser og tager de elementer, der er klædelige til mig. Og så er jeg vild med farven blå. Selv da jeg var helt lille, ville jeg have blåt tapet på værelset. Det er min farve. Jeg føler en ro, når jeg ser noget blåt, så jeg har rigtig meget blåt i garderoben.

ida-marie-kofoed-blaa.jpg
Blå er favoritfarven, og derfor er denim også en garderobeklassiker hos Ida Marie. Denimkjolen er fra Vanessa Bruno, vesten er hjemmestrikket, jakken fra Olibrius Vintage, tasker fra A.P.C. og Balenciaga, som er de to, Ida Marie skifter imellem til hverdag.

Inspiration

Jeg finder min inspiration i de butikker, jeg bedst kan lide. Det er fedt at vide, at de har valgt noget ud til mig, og jeg kan godt lide at få lidt nyt indspark, som jeg ikke selv ville have overvejet.

Favoritbrand

Vanessa Bruno er min all time favourite; hun laver lækre skjorter, der passer godt til mig. Forte Forte elsker jeg også for deres skjorter, som er klassiske, men tilsat lidt af tidens tendenser. Det er underspillet hellere end overgjort, og det taler meget til mig. I Blame Lulus striktrøjer er helt perfekte i pasformen, og A.P.C. har den franske elegance kombineret med god kvalitet, der holder i mange år.

ida-marie-kofoed-skjorte.jpg
En af yndlingsskjorterne fra Vanessa Bruno med taske fra Jérôme Dreyfuss.

Hverdag

Jeans, strik og sneakers er mit hverdagsoutfit. Jeg arbejder hjemmefra og skal have børn i skole, så det er nemt at hoppe i. Jeg er helt hysterisk med strik – det må ikke kradse, og det skal skal være blødt, så derfor foretrækker jeg kashmir.

Mine venner griner af, at jeg er besat af det, og at jeg er et spædbarn, når det kommer til det med, at det ikke må kradse.

ida-marie-kofoed-hverdagsoutfit.jpg
Ida Marie i typisk hverdagsoutfit med jeans og kashmir. Jeans fra Tomorrow Denim, strik fra I Blame Lulu, tørklæde Hermès som er en gave fra Ida Maries mand. Blå sko fra Frederikkes Sko.

Fest

Jeg er rigtig glad for et godt jumpsuit, så dem har jeg mange af. Jeg ender også tit i en kjole. Hvis det er en middag, så tager jeg en Vanessa Bruno-skjorte på og et par bukser, der sidder pænt. Ikke hæle. Jeg må konstatere, at jeg har sindssygt mange sko med hæl, men jeg bruger dem aldrig. Jeg har en god veninde, der siger: Livet er for kort til stramt tøj. Og sådan har jeg det med hæle. Det kommer bare ikke til at ske længere.

Bæredygtighed

Jeg tænker meget over bæredygtighed, og det er også en af grundene til, at jeg primært køber klassiske ting, der holder i mange år. Både i kvalitet og udtryk. Jeg kan godt købe en ting fra Zara, men begrænser det ret meget og køber sjældnere nyt og kun det, som jeg ved, at jeg kommer til at bruge i mange år.

Jeg kan også godt lide at købe ting secondhand, for eksempel på loppemarked. Og jeg finder også gode ting i highend-vintagebutikken I Blame Lulu. Jeg elsker at se, at det også er blevet en ting blandt de unge at købe genbrugstøj. Det giver mig håb for fremtiden.

På repeat

En ting, jeg har for meget af, er rundhalsede kashmirtrøjer og jeans, for det køber jeg nærmest altid, når jeg falder over det. Jeg er også altid på jagt efter de perfekte jeans. Jeg kan godt lide modeller med vide eller lige ben. Tomorrow Denims model Brown er rigtig god. Jeans fra Mother sidder også godt.

ida-marie-kofoed-strik.jpg
En samling af Ida Maries favoritstriktrøjer lige nu fra Ficus Folium, Lovechild 1979, Rue de Tokyo og hjemmestrik. Lyseblå hue fra Ficus Folium og taske fra Chloé.

Sko

Til en fest prioriterer jeg altid at kunne løbe rundt, danse og have det sjovt i stedet for at have ondt i fødderne i et par stiletter. Jeg har derfor også ret mange ballerinaer i flere forskellige udgaver og farver.

ida-marie-kofoed-ballerina.jpg
De brune ballerinaer er fra Lolo the Ballerina, de lyserøde er fra Yori Jomo x Ficus Folium, clutch fra Daisy and Beulah, tørklædet er en gave, som Ida Marie fik af en veninde efter at have været toast-master til hendes bryllup.

Smykker

Næsten alle mine smykker har sentimental værdi. Det kan være en gave fra en rund fødselsdag, et arvestykke eller lignende. Jeg har en ring fra min bedstemor og et ur fra min bedstefar, og det ville være en katastrofe, hvis de ting blev væk. Det er hele min og min families historie.

Mit armbånd fra Tiffanys så jeg et år, inden vi skulle giftes, og det havde jeg fortalt min mand om, og det havde han fundet til mig til min morgengave. Så det armbånd fortæller mig, hvor meget han faktisk lytter til, hvad jeg siger.

ida-marie-kofoed-smykker.jpg
Et lille udvalg af Ida Maries smykker.

Tasker

Jeg køber kun tasker i god kvalitet, som jeg ved, at jeg vil være glad for i lang tid. Det kan være fra YSL, Mulberry eller Chloé. Jeg holder stadig af alle mine tasker, og jeg køber ikke nye hele tiden. Jeg bruger dem også virkelig meget, og de står ikke på en hylde med silkepapir i herhjemme.

ida-marie-kofoed-tasker.jpg
Silketørklæde fra Forte Forte, net syet af vintagequilts fra Daisy and Beulah, taske fra A.P.C., silketørklæde fra Hermès, pude fra Daisy and Beulah, blå ballerinaer fra Frederikkes Sko.

Butikker

KJR på Østerbro og Lubarol er mine favoritter. Jeg kan godt lide, at de har kvalitet, og at det er kurateret. Meget af det passer til mig, og deres udvalg inspirerer mig. Det er udvalgt af dygtige mennesker, som giver rigtig god vejledning. Jeg får gode forslag, der er tilpasset mig. Jeg kan godt lide den type butikker, der kan inspirere og give mig gode idéer. 

Bedste feriekøb

Vi rejser en del til USA, da vi har et hus i Chicago, som har været mine bedsteforældres. Da de gik bort, besluttede vi, at vi ville beholde det i familien. Det er en del af mit amerikanske ophav. Jeg har været der hvert år hele mit liv. Jeg shopper en del derovre, især til børnene.

Jeg har gode minder fra min barndom om at shoppe med min bedstemor og så komme hjem til Danmark og være helt smart med de sidste nye Levi’s. Jeg har rigtigt meget fra det amerikanske mærke, der hedder Everlane, som er genspundet kashmir, og de tænker genanvendelighed ind i alt. Når jeg har valget, så vælger jeg det klimabevidste. Det giver en ekstra dimension til forbruget.

ida-marie-kofoed-vest.jpg
Den strikkede vest med mønster er fra Sea New York og er det seneste køb, mens mobilpungen er en uundværlig accessory fra Ida Maries eget brand, Daisy and Beulah, hvor quilten på væggen også er fra.

Tendenser

Når jeg scroller igennem Instagram, ser jeg tendenser, som fanger mig, men jeg lader mig ikke styre af det. Jeg går efter noget klassisk i god kvalitet, men det giver alligevel et nyt pust til min garderobe at få inspiration. Det kan være en farve eller et snit, som kan pifte mit klassiske op. Eller nye farvekombinationer, som fungerer godt sammen.

Bedste budgetkøb

Jeg fandt en nederdel fra Chloé på udsalg nedsat med 80 %, så der var råd til at få den syet ind, da den var et nummer for stor.  Jeg går oftest efter de dyre mærker på udsalg, for der sparer du mest og får noget, som du ellers ikke kunne komme i nærheden af.

ida-marie-kofoed-nederdel.jpg
Nederdelen fra Chloé, som er fundet på udsalg hos Matches, var et nummer for stor, så den er blevet syet ind. Skjorte fra J Crew, øreringe fra Mare Gold/Marie Worsaae i signaturfarven blå, hvide sneakers fra A.P.C. og clutch fra Marc Jacobs. Gulvpuden er fra Daisy and Beulah.

WOW-køb

Jeg får altid mange komplimenter for mine blå øreringe. De fanger virkelig opmærksomheden.

Aldrig uden

Mine smykker, som fortæller hele mit livs histories, min families og min mands og min.

Ida Maries bedste stiltips

  • Gå efter ting i god kvalitet, som kan holde i mange år. 
  • Følg ikke tendenser for enhver pris, og fokusér i stedet på tøj, der passer til din kropstype.
  • Vælg tøj, du har det godt i, og som føles rart at have på, så du føler dig som dig selv.

Ida Marie Koefoed

  • Ejer af Daisy and Beulah, som importerer antikke patchwork-quilts fra USA – se @daisy_and_beulah.
  • 45 år, bor i Kartoffelrækkerne på Østerbro, i København med sin mand og to børn.