Tine Falk

Tine Falk: ”Det, jeg ejer fra disse to brands, kommer jeg aldrig til at skille mig af med”

Tine Falk er ejer af den hippe tøjbutik Damernes Magasin på Nørrebro i København, der for alvor kom på landkortet med sine silkeroser, som flittigt bliver brugt i både bukselinninger og på sko. Personligt handler hendes stil om at føle sig godt tilpas i det tøj, hun går i, og det er bestemt ingen hindring at være højgravid.

Stil

Min stil kan beskrives som ret simpel, ikke nogen bestemt stil, bare min egen. For mig handler det hele om, at jeg føler mig godt tilpas. Gennem årene er jeg klart blevet mere bevidst om, hvad jeg har det godt i, og så er tøj ikke bare tøj for mig; der er ofte en historie eller kunst bag et stykke tøj, når du køber en designervare eller et godt vintagefund.

Favoritbrand

Jeg har to favoritter, ret forskellige egentlig, det ene er danske Cecilie Bahnsen det andet er Jacquemus. Fælles for begge brands er i min optik, at det ikke ”bare” er tøj, det er for mig kunst. Det, jeg ejer fra disse to brands, er items, som jeg aldrig kommer til at skille mig af med.

cecilie-bahnsen-bluse.jpg
Bluse fra Cecilie Bahnsen, bukser fra Gimaguas, øreringe Trine Tuxen x Damernes Magasin, halskæde med et C er fra Sara Jin Mi, og kæden med en enkelt diamant er fra Sophie Bille Brahe.

Hverdag

Det svinger en del, men jeg ender ret ofte i et par vintage 501 Levi’s-jeans – eller p.t. et par bløde bukser fra Gimaguas pga. min voksende mave – og en Cecilie Bahnsen overdel eller wrap top fra Kernemilk samt chunky støvler.

Generelt har jeg ikke investeret i decideret graviditetstøj, men leger en del med det, jeg har – og så må maven godt titte frem. Jeg er også ret stor fan af mine lavtaljede blondebukser, som jeg styler med en længere overdel.

kernemilk.jpg
Samling af Levi’s-jeans, blå bluse fra Kernemilk, sort bluse fra Cecilie Bahnsen og rose fra Damernes Magasin.

Fest

Oftest egentlig det jeg også ville gå i til hverdag og så med et par hæle og en blomsterbroche og en lille taske. Jeg går altid ud i høje sko. Hvis det er finere arrangementer, er det næsten altid en af mine Jacquemus- eller Cecilie Bahnsen-kjoler.

Bæredygtighed

Jeg bruger helst ordet ”responsible”. Jeg har som udgangspunkt den regel, at hvis jeg køber noget nyt, skal det være noget, som kan bruges og kombineres på mange forskellige måder, og kvaliteten skal være i orden, så jeg ved, tingene bliver brugt. På den måde kan jeg omvendt også videresælge ting, hvis jeg ikke længere får dem brugt.

Det bedste, jeg ved, er at kombinere nyt og gammelt, ikke nok med, at det er bæredygtigt, så skaber det også en personlig stil. Jeg kan f.eks. ikke få nok af vintage Levi’s 501-jeans. De er næsten umulige at slide op. Størstedelen af mine tasker bliver også købt brugt. Jeg køber heller aldrig brands ind til min butik, som ikke tager ansvar.

jakker.jpg
Frakke fra Af Agger, læderfrakke fra Saks Potts, cowboystøvler fra Acne Studios og baclava fra Simone Rocha.

Smykker

Jeg har tre – egentlig ret forskellige – favoritdesignere, når det kommer til smykker. Jeg har altid min C-guldhalskæde på – C for Carla – som er designet af Sara Jin Mi; på den måde er min datter med mig overalt. Jeg har også altid min diamanthalskæde på fra Sophie Bille Brahe, som skal give mig power, samt mine Trine Tuxen-fingerringe, og så glæder jeg mig helt vildt til at gå med vores collab- smykker Roses, som lander i udvalgte butikker lige om lidt. Især øreringene!

smykker.jpg
Roser fra Damernes Magasin. Øreringene med roser er et samarbejde mellem Trine Tuxen og Damernes Magasin, og perleøreringene samt smykkeskrinet er fra Sophie Bille Brahe

Butikker

Herhjemme må jeg sige, at mange af mine køb er i min egen butik. Men jeg har også en meget stor kærlighed til Holly Golightly og Nørgaard Paa Strøget her i København. Og når vejen går over Fyn til familien i Aarhus, skal jeg altid forbi Dr. Adams i Odense.

I Aarhus er jeg altid et smut forbi FF2 og Stoy. Men de fleste af mine vintagekøb og skokøb sker, når jeg er i udlandet i forbindelse med indkøb til butikken eller på ferie med min familie. Vi tager ofte på weekend i Berlin, og her er et besøg forbi Voo Store et must. Når jeg er på indkøb i Paris er The Broken Arm, KITH, Jacquemus og Merci på listen sammen med en masse vintagebutikker.

hverdag.jpg
Strikkjole fra Nanuska, bukser fra Dodo Bar Or, sko fra Miista, øreringe Trine Tuxen x Damernes Magasin, halskæde med et C fra Sara Jin Mi og kæde med en enkelt diamant fra Sophie Bille Brahe.

Tendenser

Jeg er viiild med den 90’er-00’ertendens, som er kommet for at blive i lang tid, hvis du spørger mig. Men generelt synes jeg virkelig, at især unge mennesker er blevet supergode til at have deres egen smag og stå ved den. De klæder sig personligt og forskelligt.

Jeg oplever mange kunder i butikken, som f.eks. kommer forbi med en vintagenederdel, som de vil finde en smart overdel til eller blot en blomsterbroche, som man kan style på 100 forskellige måder med det, man har i sit klædeskab i forvejen.

broche.jpg
Øverste hylde: Sort taske fra Cecilie Bahnsen og orange fra Jacquemus. Midterste hylde: solbriller fra Flatlist, rose fra Damernes Magasin, sko fra Yori Jomo. Nederste hylde: stiletter fra Amina Muadd, ballerinasko fra Lolo the Ballerina og loafers fra Prada.

Bedste budgetkøb

Mit undertøj fra Baserange! Det er blødt og lækkert, god kvalitet og til fair priser.

WOW-køb

Mine Cecilie Bahnsen-kjoler.

cecilie-bahnsen-kjole.jpg
Tines wow-køb er bl.a. denne kjole fra Cecilie Bahnsen.

Aldrig uden

Min C-halskæde fra Sara Jin Mi eller de smykker, som jeg har fået i gave af min kæreste eller har arvet af min mormor.

skjorte.jpg
Kurvetasken fra Loewe er perfekt til hverdag. Skjorte fra Soulland og sko fra Miista.

Tines bedste stylingtips

  • Føl dig godt tilpas i det, du har på – og tænk ikke så meget over, hvad andre tænker. I sidste ende er det altså det, det hele handler om.
  • Køb accessories, som du kan bruge til at dresse din garderobe op og ned med. En lille blomst eller lignende kan gøre meget ved noget ellers helt simpelt.
  • Investér i lidt, men godt, og sælg de ting, som du ikke længere har et forhold til, så nogle andre kan få glæde af dem.

Tine Falk

  • Indehaver af butikken Damernes Magasin.
  • Er 31 år og bor på Nørrebro med kæresten Kasper, parrets datter på 3,5 år og snart også en lillebror.