Trine Lundager

Trine Lundager elskede solbadning – nu er hendes bedste skønhedsråd, at unge ALDRIG går i solarium

Hun lader sin kæreste stå for hårklipning og morgenkaffe, den daglige gåtur stimulerer kreativiteten, og en let makeup skaber fin kontrast til hendes naturligt grå hår. Trine Lundager sværger til faste rutiner, masser af solfaktor, skødesløs hårpleje og en glæde ved at være lige der, hvor hun er.

Min morgenrutine består af… en kop kaffe, som min kæreste serverer, mens jeg stadig er groggy af søvn. Arbejdsdagen begynder jeg med en gåtur på 6-7 km; samme tur hver dag og helst alene. Jeg elsker rutiner, fordi de frisætter tankekraft, og de fleste idéer – både til min roman og til min keramik – får jeg, mens jeg går.

Artiklen fortsætter under videoen ...

At pleje min hud betyder… virkelig meget for mig. Jeg er hudplejenørd og bruger både tid og penge på det. Jeg er ikke så bekymret for rynker og øvrige alderstegn, men går meget op i at have en sund, fugtmættet hud med en god glød. Jeg har eksperimenteret en del og er altid nysgerrig på nye spændende produkter, men efterhånden er jeg landet et godt sted.

For eksempel har jeg endelig erkendt, at jeg så vidt muligt skal undgå alt med olie, fordi min hud stopper til på et splitsekund og går helt bananas af det. Jeg går regelmæssigt hos kosmetolog Anita Falslund, der gennem årene har lært mig virkelig meget om hudpleje og aldrig presser noget ned over hovedet på mig – det sætter jeg stor pris på.

Jeg lægger makeup, når… jeg gider eller har brug for at minde mig selv om, at jeg jo faktisk kan se pæn ud. Jeg kan godt lide at lægge makeup, det er nærmest lidt meditativt, og efter jeg har ladet mit grå hår vokse ud, er makeuppen blevet vigtigere, fordi jeg i højere grad, end da jeg var helt mørkhåret, har brug for, at noget skaber kontrast.

Min makeuprutine… starter med Even Better Glow Foundation fra Clinique. Den er meget let og giver frisk glød på kinderne. På kindbenene et strejf af Inikas ultrapigmenterede blush i farven Peachy Keen, som har fulgt mig forever. Jeg elsker øjenskyggestifterne fra Sigma, fordi de er nemme at arbejde med og holder hele dagen – og farven Bubbly er perfekt til at ”åbne” ansigtet ind mod næseryggen. Den lidt mørkere Sorbet dupper jeg på i yderste øjenkrog og lidt opad for at give illusionen om den globelinje, jeg ikke har. Helt tæt på vippekanten lægger jeg en tynd streg med Shiseidos Microliner i mørkebrun.

Inden den sætter sig, tværer jeg den lidt ud og opad med en børste – sovekammerlooket er lige mig, både hvad angår hår og makeup, jeg er ikke til det meget pæne og glamourøse, jeg har en Ronja Røverdatter indeni, som nægter at overgive sig. Til sidst L’Oréals Volume Million Lashes Mascara, som jeg altid vender tilbage til, fordi den giver fylde og ikke drysser.

Jeg plejer mit hår med… tilskud af biotin og zink, som jeg synes, gør underværker både for længde og fylde. Af og til bruger jeg min hårbørste fra Mason Pearson. Mit hår filtrer ikke, så det er først på mine ældre dage, at jeg er begyndt at bruge børste nogenlunde regelmæssigt, fordi det jo faktisk er ret rart at børste hår. Min kæreste klipper mig – det tager cirka et minut – men én gang om året går jeg til frisør for lige at tage mig selv alvorligt. Min frisør synes i øvrigt, at min kæreste gør det helt fint med den saks, det er en stærk erkendelse fra hendes side, synes jeg.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af… kosmetolog Anita Falslund, og det var at bruge faktor 30 – eller derover – hver evig eneste dag året rundt, selv på gråvejrsdage. Der kan være mange andre forklaringer – dermaroller, nufacemikrostrøm, gua sha, lysterapimaske, ja, jeg har det hele – men det er, som om min hud ældes væsentlig langsommere end for 10 år siden, og jeg tror selv, at det primært skyldes den stædige brug af solcreme.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være… gå ALDRIG i solarium, og brug for Guds skyld solcreme. Jeg får nemt pigmentpletter, og sidste år fik jeg konstateret hudkræft – den fredelige variant – på næsefløjen, et rigtig skidt sted, som hudlægen forklarede, fordi næsen fra naturens side har så mange kurver, som man ikke kan genskabe.

Han sagde også, at de måske ville blive nødt til at fjerne hele næsefløjen og bygge næsen op på ny. Det gav mig et chok, og jeg tudede forfængelige tårer i en uge. Det blev heldigvis ved skrækken, men de fjernede 8 x 8 mm, og det kraterlignende ar, jeg har i dag, kan jeg takke mit soldyrkende, yngre jeg for.

Nutidens skønhedsideal er… kompliceret. På den ene side har vi omsider ”fået lov” til at være, som vi er – vi må være tykke og tynde, androgyne og ultrafeminine, fladbarmede og storrøvede. På den anden side er der hele tiden nogen, der fortæller os, at vi jo også liiiige kunne få justeret på de læber, de øjenlåg, de bryster der. Jeg priser mig lykkelig for, at jeg ikke er særlig kritisk over for mit eget udseende – selvom der sikkert er meget, der kunne justeres – og jeg stopfodrer i øvrigt mine piger med, at de er helt rigtige, som de er.

Trine Lundagers favoritter:

mascara.jpg

Ingen hokus pokus

Nogle produkter gør bare det, de skal – og det gør min mascara fra L’Oréal Paris. Volume Million Lashes, L’Oréal Paris, 140 kr.

Ling Calming Hydrator.jpg

Flere funktioner i én creme

Den fugter, beroliger, og så fungerer den som en perfekt base for resten af min rutine. Calming Hydrator, Ling, 375 kr.

A Hint of Summer.jpg

Genial glød

Jeg dyrker ikke solen, men jeg vil gerne have gløden. Jeg elsker, at denne selvbruner ikke udgør endnu et lag, men blandes i dagcremen. Jeg tåler egentlig ikke olien, men lever i dette tilfælde med det, fordi den er genial. A Hint of Summer, Rudolph Care, 345 kr.

Bioderma Sensibio.jpg

Hverdagsfavorit

Micellar Water, Bioderma, 95 kr.

Bioeffect.jpg

Den ultimative fugtgiver

Der findes simpelthen ikke et produkt, der giver mere gennemfugtet hud, og den er det eneste, jeg behøver at bruge om natten. EGF Serum, Bioeffect, 1.100 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi…

smukt-foto.jpg

Trine Lundager

Er journalist, forfatter, forlagsredaktør og fritidskeramiker. Hun er 46 år, kæreste med Jakob på 28. år, og sammen har de Svea på 16 og Vilde på 12. Hun skriver lige nu på sin debutroman, som skal udkomme i 2024, og har stor succes med sine finurlige og fine keramik-skulpturer.