’Badehotellet’-optagelser tog pludseligt en drejning for Anne Louise Hassing: ”Det var meget sårbart”

Midt under optagelserne til fjerde sæson af ’Badehotellet’ fik Anne Louise Hassing sin første hedetur – og det var kun starten på en overvældende overgangsalder. Det fortæller hun til ALT for damerne.

Hvad der ellers skulle have været en helt almindelig dag på settet til fjerde sæson af ’Badehotellet’, ændrede sig pludseligt markant for Anne Louise Hassing.

For mens hun en tidlig morgen sad i sminkestolen inden optagelserne, mærkede hun en brændende fornemmelse, der steg op gennem kroppen, fra brystet, gennem halsen og op til hovedet. Og lige der i sminkestolen gik det op for hende, at hun var gået i overgangsalderen.

Det fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne uge 24.

Hedeturen i sminkestolen var den første, men langt fra den sidste. For hendes overgangsalder gik ikke stille for sig. Hedeturene var så voldsomme, at hun om natten måtte liste ned i fryseren og hente en frossen berberiand, som hun kunne køle sig selv ned med resten af natten. Hun var irritabel, udmattet og havde mest af alt brug for ro.

”Min oplevelse af overgangsalderen er, at det er en totalt transformerende ting. Jeg vil sammenligne det med puberteten, hvor det er som om, at der er noget andet, der tager over. Du er ude af kontrol. Kroppen gør ting, hvor du kan føle dig helt fremmedgjort overfor den og dens måde at reagere på. Det ramte mig på alle punkter, både det fysiske og det mentale,” siger Anne Louise.

”Det er svært at tale om overgangsalderen uden, at det kommer til at lyde som en kliché, men det har været meget turbulent. En rollercoaster. Som om man ikke rigtigt ved, hvad man vågner op til. Kontroltab er et godt ord. Det var en meget, meget sårbar periode for mig. Et identitetsskift, hvor man ikke er frugtbar mere, så der har også været sorg forbundet med det. Noget med at give slip på en ungdom og en tid i sit liv, hvilket der er et identitetstab i, men jeg tror, det er vigtigt at gå ind i sorgen og omfavne den for at komme ud på den anden side og finde ud af, hvad der så venter.”

Kærkommen hjælp fra kollagerne

Da Anne Louise Hassing gik i overgangsalderen, havde hun aldrig forholdt sig til, at det var noget, som hun skulle igennem en dag, og hun havde hverken talt sine veninder eller mor om det. Derfor var det heller ikke nemt for hende pludseligt at opleve alle de ting, der skete i kroppen.

”Der gik lang tid, hvor jeg syntes, at det var megasvært at fortælle, hvordan jeg havde det. Jeg stod ligesom bare der og brændte inde med det, men da jeg så endelig begyndte at sige det højt, hjalp det rigtig meget. Fik jeg en hedetur, blev der for eksempel skruet op for kulden, så jeg fik nogle omstændigheder, der gjorde alting nemmere. Det er jo pissesvært at koncentrere sig, når det hele buldrer derudad. Jens Jacob Tychsen (Hr. Weyse i ”Badehotellet”, red.) havde altid sådan nogle små bærbare blæsere, man kunne hænge rundt om halsen og blæse koldt luft i hovedet, så han gav mig sådan en i lyserød, som jeg gik rundt med i flere år,” fortæller Anne Louise, der også fandt stor støtte hos sine kvindelige kollegaer.

”Jeg delte garderobe med Anette Støvelbæk, og selvom hun aldrig selv har oplevet hedeture i forbindelse med overgangsalderen – det heldige asen – delte jeg meget med hende, og når man først begynder at vænne sig til at få en heder og finder ud af, at man ikke dør af det, så kommer der også meget humor med i det.”

Læs hele det store interview med Anne Louise Hassing i ALT for damerne uge 24, hvor hun fortæller mere om, hvordan overgangsalderen påvirkede hende, men også giver nogle af sine bedste tips til at komme godt gennem overgangsalderen.

Om Anne Louise Hassing

  • Skuespiller. Debuterede i filmen ”Kærlighedens smerte”, som hun vandt både en Bodil og en Robert for. Har siden medvirket i filmene ”Idioterne” og ”Jagten” og serierne ”Krøniken” og ”Badehotellet”. Til næste år er hun aktuel i sæson 2 af serien ”Hvide Sande”. Uddannet hormonterapeut og har taget en hormonyogauddannelse.
  • Aktuel med bogen ”Balance midt i livet – på opdagelsesrejse i overgangsalderen”.
  • Hun er 56 år og bor med sønnen Mingus på 19 år.