Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen: ”Jeg har aldrig været tilfreds med min krop”

Bodil Jørgensen har været utilfreds med sin krop hele livet. Men nu vil hun udfordre sig selv - og idealet om den perfekte krop - ved at portrætteres nøgen på forsiden af ALT for damerne.

Bodil Jørgensen er en af Danmarks dygtigste og mest anerkendte nulevende skuespillere. Med både Robert og Bodil-priser i skabet burde hun – udefra set – være godt tilfreds med sig selv.

Men sådan forholder det sig ikke.

Gennem 58 år, ja, altså hele Bodil Jørgensens liv, har hun – hemmeligt – skændtes med sit ”røde hår”, sine ”stolpeben” og ”platte fødder”. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne, hvor hun som en del af serien ”10 kvinder – 10 forsider – 10 hemmeligheder” afslører noget, der ikke før har været kendt af offentligheden.

”Jeg har aldrig været tilfreds med min krop. Jeg har skammet mig over min krop. Det er min hemmelighed. Og det vil jeg gerne udfordre,” siger hun til ugebladet.

Selvom Bodil Jørgensen er gift for anden gang, har tre børn og efterhånden er en garvet skuespiller med fuld gang i karrieren, oplever hun stadig skammen over den nøgne krop. Sin nøgne krop.

Men det vil hun gerne gøre op med, og derfor har hun også valgt, at denne uges forsidebillede af hende skulle være uden en trævl på kroppen, fortæller hun.

”Hvis jeg er på filmoptagelse, hvor vi er flere, der skal klæde om sammen, kan jeg bedst lide at stå med ryggen til eller gå om bag et eller andet, når jeg skifter tøj. Der er en blufærdighed. Og det er derfor, jeg gerne vil tale om det nøgne menneske. For hvad vil det egentlig sige? Hvorfor betyder kroppen så meget?”

Bodil Jørgensen vil med det nøgne billede komme med ”et opråb”, for hun mener, at det ydre fokus, som præger mange menneskers liv, bør erstattes af et indre. Det er, siger hun, ånden, sjælen og hjertet, der banker for nogen eller noget, der er det vigtigste ved at være menneske.

”Og så må jeg jo gå foran ved at turde vise, hvordan sådan en helt almindelig krop ser ud. Det ville jo nærmest være et kunstværk at se sådan en gennembrugt krop. Og det ville være et indslag i debatten om den perfekte krop. Den krop, der helst skal se ud som om, vi ikke har levet. Men vi ved jo godt, at det ikke passer. Jeg vil gerne komme med et opråb om, at vi skal kigge indad,” siger hun.

Læs hele interviewet med skuespiller Bodil Jørgensen i denne uges ALT for damerne, hvor hun også fortæller om at være mobbeoffer, at lære sin datter om genbrugstøj og om at nærme sig livets efterår.

ALT forside.jpg

Bodil Jørgensen, 58 år

  • Skuespiller kendt for film som ”Idioterne”, ”Hvidsten Gruppen” og ”Mennesker bliver spist” og tv-produktioner som ”Badehotellet”, ”Det slører stadig” og ”Rytteriet”.
  • Gift med filmfotograf Morten Søborg. Sammen har parret sønnen Østen, 18, og datteren Rigmor på 11 år. Bodil har desuden sønnen Johannes på 23 år fra sit tidligere ægteskab.
  • Aktuel i filmen "De forbandede år".