Chris MacDonald: Dét er den bedste kur

Chris MacDonald: Dét er den bedste kur

Den bedste er kur er ifølge Chris MacDonald ”alt med måde”.

– Det er også mest realistisk, for fanatisme kommer du ikke langt med, når det gælder mad. Hvis du starter dagen med en broccoli-tofusojamælk- smoothie, er du gået for vidt, understreger Chris MacDonald. Han lever ikke af broccoli og levertran, hvis man tror det.

– Jeg stræber efter 80/20. Så størsteparten af tiden spiser jeg sundt, og de sidste 20 pct. knap så sundt. Mad er energi og byggesten til vores krop og hjerne, så sund mad er vigtigt, men vi skal også nyde livet og hygge os. Alt med måde. Vi skal bare huske, at definitionen af ”måde” – altså det ”normale” – har ændret sig i takt med vores livsstil. Vi spiser for tit og for meget, så det er godt at tage et realitetstjek nu og da.

– Vores nedarvede instinkter fortæller os, at vi skal spise for at overleve. Men i den moderne verden har overlevelse en helt anden karakter. I dag er det ikke et spørgsmål om at få nok at spise – den største udfordring er tværtimod ikke at spise mere, end vi forbrænder.

– Til gengæld behøver vi ikke at spise stenaldermad eller opføre os som hulemennesker. Der er masser af goder ved det moderne liv, men det er nødvendigt, at vi bliver bedre til at respektere vores egne grænser. Vi skal blive langt bedre til at give krop og hjerne, hvad de har behov for og ikke bare har lyst til.

– Når vi står over for en pose chips eller slik, som er proppet med sukker, fedt og salt – mad, som vores forfædre slet ikke kendte til i de ”farlige” mængder, vi gør i dag – skal vi sætte al vores viljestyrke og selvkontrol ind på at sige fra. Eller helt lade være med at købe det.

LÆS OGSÅ: Så hurtigt forandrer din krop sig med træning