FODMAP ER EN FORKORTELSE, DER DÆKKER OVER FORBOGSTAVERNE I FØLGENDE ORD:
FERMENTERBARE: Kulhydrater der nedbrydes i tarmen.
OLIGOSAKKARIDER: Kulhydrater der består af få – 2 til 20 – monosakkarider. Findes blandt andet i løg, hvidløg, hvede, rug, byg, linser, fersken og tørret frugt.
DISAKKARIDER: Kulhydrater, der består af to monosakkarider. Herunder laktose som blandt andet findes i mælk, fløde, flødeis, og syrnede mælkeprodukter.
MONOSAKKARIDER: Fructose der består af én monosakkarid. Det finder du blandet andet i æbler, kirsebær, mango, vandmelon, asparges og honning.
AND: Står for “og”.
POLYOLER: Sukkeralkoholer, ender ofte på -ol, for eksempel sorbitol og xylitol. Findes blandt andet i brombær samt ofte i sukkererstatninger og sukkerfri pastiller.
Kilde: Den store low Fodmap kogebog