LCHF pandekager

Få 2 opskrifter til LCHF-livsstilen: LCHF pandekager og aftensmad

LCHF står for „Low Carb High Fat”. Her får du opskriften på LCHF pandekager og et LCHF aftensmåltid.

Der er mange fællesnævnere mellem LCHF og stenalderkost. Den vigtigste forskel er dog, at stenalderkost indeholder en del mere protein og er knap så restriktiv med kulhydraterne. LCHF indeholder en moderat mængde protein og masser af animalsk og vegetabilsk fedt.

En anden vigtig forskel er, at man bruger mange mælkeprodukter i LCHF, hvor man inden for stenalderkost kun bruger ganske få eller slet ingen mælkeprodukter.

SE OGSÅ: 10 ting, du skal vide om LCHF

Jane Faerber er 35 år og har mærket LCHF-kurens effekt på egen krop. Hun har skrevet bogen „LCHF – Spis dig mæt og glad”, der udkommer den 24. april på Politikens Forlag. Du kan læse mere om LCHF-livsstilen på hendes blog, madbanditten.dk.

Oksekødsfrikadeller med cheddar og squashpasta

4 PERSONER

400 g hakket oksekød (8-12 %)

100 g god, lagret cheddar

1 løg 1 fed hvidløg

2 æg

1 spsk tørret rosmarin

1 spsk loppefrøskaller (HUSK)

salt og peber

2 hele squash

SÅDAN GØR DU: Rør alle ingredienserne sammen til en fars og lad den hvile et øjeblik. Form så små kødboller og steg dem på panden i smør eller kokosolie. Riv de to squash i fine strimler med gulerodsskrælleren, mandolinjernet eller kør den gennem spiralizeren, hvis du har sådan en. Lige før servering overhælder du squashstrimlerne kort med kogende vand og dræner dem efter et minut eller to. Vend squashpastaen med en god pesto og server den med frikadellerne og en grøn salat.

LCHF pandekager, der også er glutenfri

4 PERSONER

5 æg

150 g græsk yoghurt 10 %

1 dl fløde

skal fra 1 øko-appelsin

saft fra ½ appelsin

2 spsk sukrin *

½ tsk vaniljepulver

4 spsk loppefrøskaller (også kaldet HUSK) smør eller kokosolie til stegning

* Sukrin er et naturligt, kaloriefrit sødemiddel, der ikke påvirker blodsukkeret og fås i de fleste helsekostforretninger.

SÅDAN GØR DU: Pisk alle ingredienserne godt sammen og tilsæt loppefrøskallerne til sidst. Lad dejen hvile et øjeblik. Opvarm en lille pande og steg pandekagerne en efter en (der bliver 8 små i alt) i en god klat smør. Lad dem blive godt brune, før du vender dem – de er nemlig lidt sværere at vende end almindelige pandekager. Spis LCHF pandekagerne, som de er – f.eks. med et blødkogt æg – eller rul dem med lidt peanutbutter og servér med blendede bær.