Holger Rune

10 ting, som du (måske) ikke vidste om Holger Rune

Trods sine kun 20 år er Holger Rune en af verdens bedste tennisspillere. Danskeren, der netop er rykket op på en flot 6. plads på verdensranglisten, spås lige nu store chancer for at komme langt og måske endda vinde det kommende French Open. Læs mere om det danske tennishåb her.

Den kun 20-årige Holger Rune, der netop er blevet rangeret som nr. 6 på verdensranglisten, bor til daglig i Monte Carlo i Monaco. Men hvor godt kender du egentlig Holger Rune?

Vidste du for eksempel, at hans søster er model? At han elsker vingummibamser? Eller at han kobler af med Netflix. Læs med og bliv klogere på det danske stortalent her.

Vi tegner et lille portræt af tennisstjernen her.

1. Begyndte at spille som 6-årig

Holger Rune begyndte at spille tennis som 6-årig, og allerede som 11-årig blev han dansk ungdomsmester i mixed double sammen med Clara Tauson. Som ungdomsspiller har Holger Rune opnået flotte resultater, herunder vundet flere vigtige kampe, og i 2019 blev han nummer et på juniorverdensranglisten.

Da han var 15 år, debuterede han på det danske landshold og blev professionel allerede som 16-årig. I 2022 nåede han til finalen i hele fem ATP tour turneringer og spillede sig frem til kvartfinalen i French Open og US Open. I 2022 vandt han Paris Masters, der rangerer lige under Grand slam, og siden er det gået slag i slag for det unge stortalent. I maj 2023 rykkede han op som nummer seks på verdensranglisten.

2. Hædret med fornem pris

Hvert år bliver årets tennisspiller kåret af Dansk Tennis Forbund. Tidligere har stortalenter som Caroline Wozniacki og Clara Tauson vundet den fornemme pris, men i 2022 blev det så Holger Runes tur. Her blev han hædret af forbundet som årets tennisspiller for sine flotte resultater.

”2022 var mit første år på ATP touren, hvor jeg for første gang skulle spille en masse af de turneringer, jeg ellers kun var vant til at følge på tv. Jeg har altid arbejdet hårdt og målrettet på at komme helt til tops, så jeg er glad for de anerkendelser, der kommer undervejs – også prisen som Årets Tennisspiller”, fortæller Holger Rune i et interview med tennis.dk.

3. Hans søster er model

Holgers Runes storesøster, Alma Rune, er tit med på tribunen og ser Holgers Runes kampe. Hun har også selv tidligere slået sine folder på tennisbanen og vundet mange kampe, men hun har nu skiftet ketcheren ud med en karriere på catwalken. 

Den 179 cm blonde skønhed er i stald hos Scoop Models, og har allerede opnået stor succes som model i både Danmark og udlandet. På sin instagram-profil deler hun flotte billeder fra sit liv og karriere som model.

4. Har et heftigt temperament

Holger Rune har til tider problemer med at styre sit temperament og sine verbale ytringer, og han har da også været involveret i match kampe, hvor hans modstandere har været utilfredse med hans opførsel.

Da han i 2022 tabte i en nervepirrende kvartfinale ved French Open til norske Casper Ruud, blev han beskyldt for ubehøvlet opførsel og anklager om løgne, og hans usportslige og arrogante opførsel skabte overskrifter. Siden har de to kamphaner fået klinket skårene, og senest har Holger Rune fået revanche over norske Casper Ruud, da han vandt semifinalen i Master 1000 turneringen i Rom.

Kilder: Bt.dk og tv2.dk

5. Har forladt sit hjemland

Holger Rune, der er født i Gentofte nord for København, har lagt Danmark bag sig – i hvert fald for en tid. I øjeblikket bor Holger Rune nemlig i Monte Carlo i Monaco, hvor han i 2022 købte en lejlighed og til dagligt træner på stjernetræner og coach Patrick Mouratoglous akademi.

Foruden lejligheden i Monaco ejer tennisstjernen også et sommerhus i Vejby i Nordsjælland samt en 105 kvadratmeter stor lejlighed i Nordhavn på Østerbro.

6. Har mor med overalt

Når Holger Rune spiller turneringer rundt omkring i hele verden, har han altid sin mor, Aneke Rune med. Hun er nemlig hans manager og har sat sit firma og CEO-job på standby for at følge sin søn i tykt og tyndt og se samtlige Holger Runes kampe. Man er ikke i tvivl om, at moderen betyder alt for Holger Rune, og på sin instagram profil takker han hende da også for altid at gøre ham klar til hans mange kampe.

7. Spiser sundt – men også pizza

rune og mor.jpg

Det er ikke kun hård træning, der skal til, hvis du vil spille tennis på topplan og vinde dine kampe. Det er også vigtigt, at du spiser sundt og varieret. Men selvom Holger Rune ifølge Cecilie Refsgaard, der er ernæringsfysiolog hos Team Danmark, går rigtigt meget op i sin kost, særligt når han spiller turneringer, så er der også plads til at synde.

"Han ved, hvornår han bør indtage hvad, og hvordan han bedst holder vægten over sæsonen, så han ikke taber muskelmasse," fortæller hun i et interview med Ekstrabladet.

"Derudover er der selvfølgelig også plads til burgere, is og pizza, og hvad ellers man har lyst til at spise. Det handler om at få prioriteret livretter og yndlingssnacks på de rette tidspunkter, så man ikke bliver træt af eksempelvis ris og pasta. Der kan sagtens være plads til det hele," uddyber Cecilie Refsgaard.

8. Er god for mange millioner

Holger Rune kommer ikke til at mangle penge. Med sejren i München Open inkasserede han 638.000 kroner, og dermed er han oppe på svimlende 28,6 millioner kroner tjent i præmiepenge i karrieren.

Checken i München fylder dog ikke meget i det store regnskab, hvor sidste års triumf i ATP tour 1000-turneringen i Paris sikrede Holger Rune knap en fjerdedel af de 28,6 millioner.

Kilde: TV2.dk

9. Kobler af med Netflix

Selvom Holger Rune er meget målrettet og ifølge den græske tennisstjerne Stfanos Tsitsipas ”lever, ånder og tænker tennis”, så skal kroppen også hvile og restituere mellem hans mange kampe.

I et interview fortæller hans mor, Aneke Rune dog, at hendes søn ikke er meget for at holde fri fra banen.

"Altså vi har tvangsfridage, som han kalder dem, hvor han simpelthen ikke må gå på banen, og hvor han skal slappe af. Det syntes han jo var grusomt, da han var yngre," siger hun til Avisen Danmark.

Hun fortæller også, at når hendes søn i dag har en sjælden fridag, så ligger han med sin iPad og ser tennis eller Netflix.

10. Tanker energi med vingummibamser

Mellem partierne er det vigtigt at få fyldt energidepoterne op, og for Holger Runes vedkommende er vingummibamser fra Haribo en af de foretrukne energikilder, når han spiller kampe. Og skal man tro hans mor, er de små farverige bamser ikke et tilfældigt valg før Holger Runes kampe.

"Førhen spiste han kun bananer, men de indeholder slet ikke nok sukker i forhold til det, han skal have," fortæller hun til Ekstrabladet

"Derfor skal der mere sukker ind i timen. Enten via rosiner, andet tørret frugt og energigels - eller altså de famøse vingummibamser."

Kort om Holger Rune

  • Hans fulde navn er Holger Vitus Nødskov Rune.
  • Han er født den 29. april 2003 i Gentofte nord for København, men bor til daglig i Monaco.
  • Holger Rune er søn af Aneke Rune og Anders Nødskov og har en storesøster, Alma Rune.
  • Holger Rune er professionel tennisspiller og en del af den unge generation af ATP Tour.  
  • Hans højeste rangering er nr. 6 på verdensranglisten (17. april 2023).

Holger Rune spås store chancer ved French Open 2023

French Open er skudt i gang og 2023-udgaven af turneringen French Open løber i år fra 22. maj og frem til finalen 11. juni.

French Open er en historisk turnering, der blev afholdt første gang I 1891. Den årlige tennisturnering, der spilles i Paris, byder på de stærkeste tennisspillere fra hele verden. French Open er en af fire Grand Slam tennisturneringer, de tre andre er Australian Open, Wimbledon og US Open.

Holger Rune spiller den 7.6 i kvartfinalen i Grand Slam turneringen, hvor han møder norske Casper Ruud. Der bliver dermed tale om en gentagelse af sidste års kvartfinale i den franske hovedstad. Dengang endte det med en sejr til nordmanden.