"Hvor er det ærgerligt, at du er så tyk," sagde en borger til Line - og det forandrede alt

Line Hedegaard tabte 30 kilo, fik 55.000 følgere på Instagram, sagde sit job op og driver nu sin egen virksomhed.

Denne artikel kommer fra TV 2 Fyn. Du kan finde flere artikler om livets vendepunkter hos dem her.

"Jeg husker det, som var det i går. Så tydeligt. Jeg husker, hvad tid det var på dagen, og hvad hun hed. Jeg kommer ud fra stuen, enormt ked af det, møder min kollega og siger: Jeg vil ikke have det sådan her mere."

Det var begyndt som en helt almindelig dag. Line Hedegaard var efter sin barsel tilbage på  arbejde som sosu-assistent på et rehabiliteringscenter. De mange kilo fra graviditeten, 40 i alt, ville stadig ikke give slip. Hun oplevede ofte, at kollegaer spurgte, om hun var gravid. Det gjorde ondt hver gang, for siden Line var flyttet hjemmefra, havde hun kæmpet med sin vægt, og hver kommentar gjorde hende trist.

Men denne dag var anderledes.

"Jeg var inde ved en borger, som spurgte om, jeg var gravid. Jeg sagde nej. Så sagde hun: Hvor er det ærgerligt, at du er så tyk, når du er så pæn. Men det er typisk jer unge, at I er så dovne."

Line brød helt sammen. Græd og græd. Det var dråben. Alle de negative tanker, som hun havde haft om sig selv i så mange år, blev bekræftet:

"Min mave er stor, jeg ligner en gravid, jeg er for tyk. Og så var der en, der sagde: Det er også det, vi andre ser. Så gik det op for mig, hvor ondt det egentlig gjorde, og hvor meget det fyldte for mig."

Samme dag kørte Line hjem til sin mand Lasse, og sagde: Nu skal det være slut. Nu skal jeg finde en vej, som passer til mig.

Slut med slankekure

Herfra gik det stærkt. Med massiv støtte fra sin mand gik Line for alvor ombord i et langsigtet vægttab. Ikke flere suppekure og særlige fødevarer. Kodeordet blev og er "balance". Intet er forbudt, men alt er med måde. Stille og roligt gled kiloene af, 30 i alt, og i dag er Line det helt rigtige sted. 

Vægttabet fik stor betydning på mange planer.

 

Vendepunktet

Vendepunktet er en serie, hvor TV 2 Fyn taler med fynboer, som har oplevet et afgørende vendepunkt i deres liv. Det kan være ønsket og frivilligt, som at få stor succes med et firma, eller uønsket i form af sygdom eller dødsfald. Fælles for alle er, at vendepunktet har betydet nye prioriteringer, valg og livsværdier - og at livet nu leves mere bevidst og med større taknemmelighed.

Programmerne kan ses på tv2fyn.dk/play.

Blandt deltagerne er:

  • Claus Holm, der oplevede, at stress og overvægt var ved at sende ham ud over afgrunden
  • Tine Høgh, der mistede Lars Høgh efter længere tids sygdom efter 40 års samliv
  • Lars Christian Lilleholt, der fortæller om sin diabetes 2, der blev et uventet og uønsket vendepunkt i hans liv
  • Johanne Schmidt-Nielsen, der forlod Christiansborg efter over et årti som folkevalgt.
 

"Jeg fik en større tro på, at jeg kan meget mere, end jeg går og fortæller mig selv. Jeg fik mere overskud til alle andre omkring mig. Fordi jeg selv havde det bedre, kunne jeg endelig fokusere på, hvordan andre havde det."

På det tidspunkt var Lines Instagram-profil en slunken størrelse uden den store energi. Men det skulle snart ændre sig. For da Line begyndte at dele sine erfaringer med kost og vægttab, gik det stærkt. Følgerne kom flydende i en lind strøm, og i dag er hun oppe på omkring 55.000 følgere.

Til glæde for andre

Den store interesse på Instagram gav Line blod på tanden. Hun blev uddannet som blandt andet kostvejleder og begyndte stille og roligt at bygge sin virksomhed, Stabilt Vægttab, op med kunder og hjemmeside. Det første 1,5 år foregik det om aftenen efter familieliv og putning af Valdemar. Der var jo stadig lige et fuldtidsjob som sosu-assistent på et rehabiliteringscenter at passe i dagtimerne.  

Men i sommeren 2023 tog hun en drastisk beslutning.

16-morten-albek-01803.jpg

Men selvom hun har det godt i dag, kan hun stadig blive ramt på de gamle, ømme punkter.

"Jeg har også dage, hvor jeg tvivler på mig selv. Hvor jeg kan blive så ked af, hvor dårligt jeg egentlig har haft det. Det gør stadig ondt, når jeg tænker på det."

"Men så tænker jeg tilbage på den dag, hvor den afgørende kommentar faldt, og jeg mærker, at jeg aldrig vil have det så skidt igen. Så jeg bliver faktisk motiveret, hver dag, af den bemærkning, der gjorde så ondt dengang." 

10-morten-albek-01783.jpg

"Jeg er stolt"

Der er sket meget for Line Hedegaard de seneste år. Ikke kun på badevægten, men på de indre linjer og på arbejdsfronten. Det mærker hun - på den gode måde.  

"Forleden var jeg ude at løbe en tur. Undervejs måtte jeg stoppe op, fordi jeg blev så rørt. Det er meget stort for mig, at jeg er nået så langt. Jeg er stolt af mig selv."

Line Hedegaard

Line Hedegaard, født 1991, driver virksomheden Stabilt Vægttab

Forinden arbejdede hun 10 år som sosu-assistent på et rehabiliteringscenter.

Hun bor ved Tommerup, er gift med Lasse og mor til Valdemar på syv år.