kvinde usikker på bryster

"Jeg har indadvendte brystvorter. Hvad kan jeg gøre?"

Jeg er en pige midt i tyverne med indadvendte brystvorter. Er der noget, jeg kan gøre? Sexolog og parterapeut svarer på spørgsmål fra en læser om indadvendte brystvorter.

Spørgsmål:

Jeg er en pige midt i tyverne med indadvendte brystvorter. De kan godt lige komme lidt frem, hvis jeg fryser rigtig meget, men ellers er de helt væk. Det er et stort problem for mig, da jeg ikke tør vise mine bryster til nogen. Er der noget, jeg kan gøre? Eller skal der en operation til?

Artiklen fortsætter under videoen...

Svar:

Selvom indadvendte brystvorter som udgangspunkt ”kun” er en kosmetisk udfordring, så forstår jeg absolut din uvilje og tvivl ved at vise dig med nøgen overkrop. For det kan skubbe til ens kropsskam, når man ikke føler, at man lever op til et skønhedsideal eller ligner de andre, som man spejler sig i. Og så ligger der bare for rigtig mange kvinder stor femininitet og/eller sensualitet i barmen.

Nu kan jeg ikke ud fra dit spørgsmål læse, hvorvidt det er en tilstand, der har været der siden puberteten, eller om det er en tilstand, der er kommet til i den seneste tid. For hvis det første scenarie gør sig gældende, så er det fysisk helt harmløst. Er det derimod det sidste, der gør sig gældende, så skal du lige en tur omkring egen læge for at blive undersøgt, så du med sikkerhed ved, at det ikke skyldes sygdom. Bliver du clearet der, er der nogle forskellige tiltag, som du kan forsøge dig med.

Du kan prøve at massere dine brystvorter f.eks. med et håndklæde efter badning, samtidig med at du presser let for at få vorterne frem over brystoverfladen. Hvis du ønsker at afprøve denne metode for at se, hvorvidt den kan virke for dig, så vil jeg anbefale dig at gøre det dagligt i en periode for at kunne vurdere effekten.

Et andet alternativ kunne være intimpiercinger, hvor du får en smykkestav i vorten. Det kender jeg flere kvinder, der har gjort, og som er virkelig glade for den beslutning.

Sidst, men ikke mindst er der operation, som du også selv nævner, hvor der laves en permanent korrigering. Kontakt en privat udbyder for at få flere detaljer om indgrebet, og held og lykke på din vej – uanset hvilken mulighed, du vælger at gå med.

Ditte Winkel

Ditte Winkel er parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner. Ditte er ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.