Kostblog: En dejlig start på en dejlig dag

Kostblog: En dejlig start på en dejlig dag

Forkæl dig selv med en lækker omgang morgenmad.

Er der noget, som jeg virkelig holder af, så er det at starte dagen med en lækker morgenmad. Det er naturligvis ikke alle, der har mulighed for at starte en travl hverdagsmorgen med det helt store brunchbord, men mindre kan nu også gøre det. For nogle er det hovedsagligt noget, som hører weekenden til, hvilket blot giver anledning til at gøre måltidet endnu mere lækkert!

Jeg er heldigvis i en position, hvor jeg ofte har tiden og muligheden for at gøre lidt ekstra ud af morgenmåltidet, og det nyder jeg virkelig. Som nævnt behøver det jo langt fra at være tidskrævende og avanceret – nemme, simple elementer kan udgøre et skønt måltid. 

Pandekagerne:

2 æg

1 banan

2-3 spsk havregryn

1 lille drys salt

eventuelt lidt vaniljepulver, kanel, kardemomme eller hvad man har lyst til.

Blend ovenstående ingredienser sammen i blender eller med stavblender, og steg små pandekager til de er gyldne – f.eks. i kokosolie. Jeg har en speciel pande, der gør det meget nemt at lave perfekte små pandekager, men de kan sagtens laves på en almindelig pande.

Jeg anrettede pandekagerne med en lille frugtsalat af kiwi, æble og granatæble. Hakkede nødder eller hakket mørk chokolade ville også have været lækkert til.

Smoothien:

1 dl frosne blåbær

1 dl frosne hindbær

1 halvt æble

1 stort stykke ingefær – afhængig af, hvor pjattet man er med ingefær.

lidt citronsaft

ca. 2 dl tranebærjuice, alt efter hvilken konsistens man ønsker.

Det hele blendes sammen. Der kan med fordel tilsættes en halv banan eller en halv avokado, for at gøre smoothien mere cremet og blød i konsistensen. Jeg havde bare ingen af delene hjemme, ellers havde jeg gjort det!

Skyren:

Jeg har lavet nogle glas med skyr, der ser mere interessante ud end dette, men det er jo bare med at bruge det man nu har lyst til, og har inden for rækkevide.

Her er det bare skyr, crunch og granatæblekerner. Alle slags müsli, granola, crunch, nødder og kerner kan bruges og selvfølgelig alle slags frugt og bær. Det hele er anrettet med frisk citronmelis og rød skovsyre – det smager dejligt – friskt og syrligt, og så synes jeg, at det er flot at se på.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Pernille

Se mere på bybjorklund.dk