Kvinde kigger ud over havet

”Jeg har aldrig onaneret eller tænkt på sex”

Er du ny på solosex-scenen, er der tips at hente her, hvor sexolog Ditte Winkel svarer på spørgsmål.

Spørgsmål om ornani som nybegynder

Jeg er en kvinde i 40’erne, som blev skilt for et par år siden. Jeg er single, og mine unger er ved at være store.

Jeg har aldrig, som i aldrig, tænkt på sex eller taget initiativ til det (måske derfor jeg blev skilt) og har heller aldrig onaneret. Men jeg vil gerne prøve at komme mere i kontakt med min seksualitet, måske købe et stykke sexlegetøj til formålet.

Plejer du at anbefale noget bestemt til dine klienter, som er i samme båd som mig?

Ditte Winkels svar

Kære dig, velkommen til et nyt kapitel i dit liv, jeg håber, at det bliver en spændende og nydelsesfuld rejse for dig! 

De nyeste tal på området for sexlegetøj viser, at det mest solgte produkt er vibratoren. Og det giver så god mening i min optik, da det også er det stykke legetøj, jeg plejer at anbefale mine klienter, som skal være førstegangsejere af noget til natskuffen. Det kan være en jungle at finde rundt i, for tilbuddene er mange, og jeg tænker, at det kan virke overvældende at gå på nettet, hvor der hurtigt kommer tusindvis af hits frem i alle former, farver og størrelser. 

Nu nævner du ikke noget om, hvad din erfaring med at opnå orgasme er, men hvis du aldrig har onaneret, vil jeg forsigtigt antage, at du har en kærlig proces foran dig i forhold til at lære din krop og dit skød at kende. Her kunne en kombineret dildo og vibrator være ret genial, for så får du et produkt med flere funktioner. Både til udvendig stimulering af klitoris og til penetration af din skede, hvor du kan lege med det vibrerende element indvendigt også. 

Sexlegetøj kommer i alle prisklasser, og du behøver ikke tømme bankkontoen for at finde noget lækkert, omvendt er min erfaring også, at det kan købes for billigt, og så får du bare ikke den gode start, som kan være vigtig for motivationen til at fortsætte. Så find noget i mellemprisklassen, som du også synes er æstetisk at kigge på. Tilføj gerne glidecreme til din indkøbskurv, når du har sikret dig, at det passer til overfladen på dit nye legetøj.

Om Ditte Winkel

Parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner.

Ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.