Par holder i hånden i sengen

Er langt forspil en myte? Eksperten har et godt bud

Er du nysgerrig på forspillets indflydelse på chancen for at få orgasme, så læs med her, hvor sexolog Ditte Winkel har et bud på svaret.

Spørgsmål om forspil

Er der større chance for, at jeg kan få orgasme af penetrationssex, hvis der har været et langt forspil?

Ditte Winkel svarer

Der er desværre ingen tal, der peger på, at et godt og langstrakt forspil øger kvindens mulighed for at få en vaginal orgasme. 

Jeg har set tal, som kan variere fra undersøgelse til undersøgelse, men ”kun” omkring 18-25% af kvinder kan komme af penetrationssex. Det hænger blandt andet sammen med, hvor tæt anatomisk den indvendige del af klitoris sidder på skedeindgangen og skedevæggen. Det kan også have en betydning, hvor stor penis er, og hvilket tempo der penetreres med. Så der er mange faktorer i spil, som ikke har noget med forspil at gøre. 

Det er derfor mere interessant at sætte fokus på den udvendige del af klitoris og give den en masse opmærksomhed, da langt størstedelen af alle kvinder har nemmest ved at opnå denne orgasme. 

Det er dog meget muligt, at det gode lange forspil spiller ind på chancen for at opnå orgasme via oralsex. Det bliver nemlig nemmere for dig at blive afslappet og give dig hen til nydelsen, hvis du er tryg, hvilket forspillet kan hjælpe dig med ved at guide dig væk fra tankerne om to do-listerne og ned i kroppen og nuet. Så det bliver nemmere at give dig hen til oralsexen og opnå klimaks den vej.

Om Ditte Winkel

Parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner.

Ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.