Energi

Sådan får du ny energi på 10 minutter

Dagen er på sit højeste, trætheden begynder at komme snigende, og det nemmeste energifix er en kop kulsort kaffe og en chokoladebar. Eller er det? Personlig rådgiver Daisy Løvendahl giver dig her 10 råd til, hvordan du får mere overskud i en ruf.

1. RYD OP I DIT HOVED

Når vi bliver trætte og mangler energi, har vores sind en tendens til at trække flere udfordringer til sig, ind til vi er helt udmattede. Stop den negative spiral ved at skrive en to do-liste med alle de ting, du skal nå – og dine bekymringer – som suser rundt i dit hoved. Træk så vejret dybt. Se på det, du har skrevet, og vælg en ting, som du lige nu vil gøre noget ved. Lad resten ligge i vished om, at verden ikke går under, fordi det ligger på en liste frem for i dit hoved.

2. TRÆK VEJRET OG TÆND ET LYS

Find et roligt sted, hvor du kan sidde i fred. Sæt et stearinlys foran dig, tænd det og se ind i flammen, mens du roligt trækker vejret. Når du tænker på noget, så skub blidt tankerne fra dig og bare koncentrer dig om at se ind i lyset.

3. Dans, dans, dans, dans

Spring op, sæt musik på og find din indre dansemus frem. Fyr den af, og brug hele kroppen. Forestil dig, at Jane Fonda danser med dig og udfordrer dig til at bruge armene mere, få gang i hofterne og svinge med alt, hvad du har. To numre er cirka 10 minutter, og så er du klar til et comeback.

4. GÅ OFFLINE

Sms’er, mails osv. forstyrrer dit flow og er drænende for din energi. Så smid din telefon i tasken, luk alt, hvad du ikke skal bruge på din computer, og luk måske også for småsnakken på arbejdet og gå helt offline i en time. Eller tre ... De 10 minutter bruger du på at forsikre dig selv om, at ingen desperat vil savne dig, eller at du vil gå glip af årets arrangement, mens du er offline.

5. GÅ UDENFOR

Det er luksus at gå en lang tur, men fem minutter i frisk luft kan også gøre underværker. Så har du også fem minutter til at få overtøjet af og på. Gå ud – uanset om vejret er godt eller dårligt. Nyd regnen i dit hår, kulden på dine kinder eller solen på din hud. Kig op mod himlen, og træk vejret dybt. Lyt til byens eller markernes lyde, og giv dig selv et friskt pust af energi direkte fra verden til dig.

LÆS OGSÅ: 7 råd til mere styrke og energi

6. SKIFT SCENE

Forny din energi ved at skifte scene. Hvis du er gået kold ved dit skrivebord, så sæt dig i et mødelokale. Eller vær radikal, og gå hen på den nærmeste cafe. Hvis du ikke kan rykke dine ting, så skift scene, hvor du er. Hent nogle blomster, luft ud og læg en stabel blade, der inspirerer dig, på bordet.

7. HUSK DIT HVORFOR

Hvad engagerer dig? Hvad er værdien af det, du laver? Se det hele oppefra, og forbind dig til, hvorfor du lige nu er i gang med det, du gør, og skriv det gerne på en post-it, som du kan lægge ved siden af dig de næste timer. Det giver et skud energi.

8. Tank energi med taknemmelighed

Hvad er du taknemmelig for? Ryst dit hoved og fokuser din mentale opmærksomhed på noget, du er glad for. Det kan være dit gode helbred og dem, du elsker eller noget mere hverdagsagtigt som din yndlingschokolade eller udsigten til et varmt bad med scrub. Tænk så detaljeret som overhovedet muligt på det, du er glad for, og mærk, hvad det gør ved dig.

9. LAD EN VEN LØFTE DIG

Gå over til en kollega eller ring til en ven, der kan få dig til at smile. Send sjove emojis til din veninde eller chat med din ven. Tal med en, der løfter dig, fordi I begge kan se det skæve i dagene, eller som minder dig om, at sommeren kommer med bobler og legende børn. Spred lidt kærlighed og få lidt igen.

10. TAG EN CHILLER

Find en sofa eller rul et tæppe ud og læg dig på gulvet. Måske virker det lidt underligt, at du lige tager en slapper, hvis du er på arbejde, men tænk på det som en åben invitation, hvor du gerne går forrest i kampen om at skabe bedre energi og mere overskud. Sæt din telefon på 10 minutter, og slap så helt af i bedste katte-stil, indtil telefonen kalder dig tilbage.