Guide: Kom godt i gang med powerwalking
“Forestil dig en tidlig morgen. Du er oppe, uenfor - og kroppen er i harmonisk vigør. Du kan mærke, at alle muskler i dine ben, din bagdel og resten af kroppen udgør en perfekt symfoni af kropsbevægelser, der får dig til at føle dig energisk, vital og som den bedste i verden. Det er powerwalking!”
Ida Krak, personlig træner
Powerwalking er et super godt supplement til din løbetræning, men også en fin motionsform i sig selv. Læs videre her, hvor du guides godt i gang.
Nænsom motionsform
Powerwalking er i princippet det samme som en rask gåtur. Men det er også en motionsform, hvor alle kan være med. Når det kaldes motion er det fordi, gåturen speedes op - skridtlængden er større end ved en almindelig gåtur og hastigheden er højere.
I modsætning til løb, som har en svævefase, hvor du ikke er i kontakt med jorden, har du i powerwalking hele tiden én fod i underlaget, hvilket sænker de stød, der hellers forplanter sig gennem kroppen på hver landing. Dermed er det en meget mere skånsom form for motion end løb.
Det får du ud af det
Dit udbytte ved powerwalking er som ved løb:
*
God forbrænding
*
Konditionsforbedremde
*
Giver mulighed for frisk luft og dermed masser af energi
Powerwalking kan også være en opstart til løbetræning og er en suveræn overgang i et genoptræningsforløb, hvor løb stadig kan være for krævende for den pågældende skade.
Træningsinterval
Ligesom i løb kan du mikse din træning, som du har fantasi til: Veksle tempo, finde udfordringer i terrænet, fx små stigninger, der skal gås op med en bestemt skridtlængde og hastighed. Disse små fartlege kan være en suveræn motivationsfaktor.
Sådan starter du
Kommer du lige fra sofaen, skal du i den første tid starte med at powerwalke i et roligt tempo. Er du vant til at gå og eventuelt løbe, kan du dog uden problemer udfordre dig selv lidt mere. Vær dog opmærksom på, at en øget skridtlængde stiller lidt større krav til inderlårene, hvilket du måske vil kunne mærke.
Tip: Tag gerne en skridttæller med dig på turen!
Så meget forbrænder du
Kalorieforbrændingen er afhængig af bl.a. vægt og puls, hvorfor tallene her skal tages med et gran salt. Men de giver en fin indikation af effektiviteten. Og jo mere du kan inddrage kroppen, trække med armene og benene og forhøje tempoet, jo bedre forbrænding vil der være mulighed for.
110 skridt pr. minut = ca. 5 km/t = ca. 290 kcal pr. time
.
130 skridt pr. minut = ca. 6 km/t = ca. 330 kcal pr. time
.
150 skridt pr. minut = ca. 7 km/t = ca. 400 kalorier pr. time
170 skridt pr. minut = ca. 8 km/t = ca. 560 kcal pr. time