Rikke Hertz

Rikke Hertz: Du bliver påvirket af energi på fire planer – forstå dem her

Vi bliver påvirket af energi på det fysiske, følelsesmæssige, mentale og spirituelle plan, og derfor er det ifølge Rikke Hertz så vigtigt, at vi lærer at mestre vores energi.

Energi er et af Rikke Hertz’ favoritemner. Hun har skrevet en hel bog om energi, fordi hun er af den opfattelse, at hvis vi kan mestre vores egen energi, så kan vi faktisk mestre alt.

"Alt er energi, og når du mestrer din egen energi, har du en universalnøgle, der giver dig kontrol og styrke i dit liv. At bruge nøglen kræver en bevidsthed om, at energi er noget, man skal forholde sig til, og det kræver også en bevidsthed om, at man kan og skal gøre noget ved sin energi.

Vi bliver påvirket af energi på fire planer: Det fysiske plan, det følelsesmæssige, det mentale og det sprituelle. På det fysiske plan er det f.eks. energien i dit hjem, der kan være dårlig, hvis der er rod og visne planter, hvorimod orden og friske blomster giver en let og positiv energi.

Vores søvn og det, vi spiser, påvirker os også enormt på det fysiske plan. På det følelsesmæssige plan kan energien påvirkes af noget, du ikke har fået kigget på, noget svært, du måske har med dig i bagagen. Det kan også være, at du mærker, at andre er kede af det eller vrede, og det påvirker dig med en tung og ubehagelig energi.

På det mentale plan kan det være katastrofetanker, der trækker energien ned. Alle de gange, vi tænker, åh, hvad nu hvis det dårlige sker …? Som regel er frygten og bekymringerne bare en illusion, for hvis vi skal være helt ærlige, så er der ikke ret meget af det, vi gennem tiden har frygtet, der nogensinde er blevet til noget.

På det spirituelle plan kan energien dykke, hvis man i perioder mister troen. Jeg oplevede det f.eks. selv, da jeg mistede min mor i 2011. På det tidspunkt var jeg lige ”sprunget ud af skabet” som spirituel, og jeg havde en helt fast tro på, at der fandtes noget, der var større end mig selv.

Men da min mor døde alt for tidligt, mistede jeg troen på, at noget større passede på os. Heldigvis kunne jeg hurtigt efter mærke min mors sjæl, og at jeg stadig kunne kommunikere med hende, og på den måde kunne min kærlighed til hende fortsætte. Det løftede min energi igen."

Hvordan lærer man at mestre sin energi?

"Jeg har stærke redskaber til, hvordan jeg mentalt kan flytte mig fra et sted til et andet ved at skifte mit fokus. I stedet for at fokusere på det negative, fokuserer jeg på det, jeg er taknemmelig for, og på det, som jeg har kærlighed til.

Jeg fokuserer på, hvad jeg kan lære, og hvad meningen med tingene er, og på den måde kan jeg løfte energien i mig selv fra noget, der virker håbløst, til noget, der pludselig giver mening.

I min bog 'Energi' har jeg ni gode råd til, hvordan du kan skifte din energi, hvis du synes, den er for lav. Det kan f.eks. være, at du siger til dig selv: ”Al tung energi, forlad mig nu” og så puster ud flere gange, indtil du føler, at du har sluppet den tunge energi.

Det kan også være at hoppe på stedet eller ryste kroppen, som en hund ofte gør. På samme måde ryster du den tunge energi af dig. Eller du kan forestille dig, at du tager brusebad i rød farve. Den røde farve strømmer igennem dig både indvendigt og udvendigt. Den samler din energi og giver dig en følelse af jordforbindelse."

"Vi jagter og leder efter rigdom og overskud, men begge dele ligger i energien og i det at mestre den. Universet har en universallov, der siger, at lige tiltrækker lige. Hvis du sender dårlig energi ud, så får du dårlig energi. Hvis du sender god energi ud, så får du god energi.

Hvis du sender frygtenergi ud og tror, at alt går galt, så er der en vis sandsynlighed for, at nogle ting faktisk går galt. Og omvendt, hvis du sender energi ud om, at du har tillid og tiltro til verden, dine medmennesker og dig selv.

På samme måde, som vi kan generere vores egen gode energi, kan vi generere vores egen dårlige energi. Vi behøver slet ikke andre til at gøre det. I disse krisetider taler vi jo rigtig meget om, hvor afhængige vi er af energi udefra, men vi burde også tale om, hvilken energi vi har indeni.

Den frygtenergi, der findes i verden lige nu på grund af bl.a. krig og inflation betyder, at energien generelt bliver dårligere i samfundet. Derfor er det et erklæret mål for mig, at alle skal kunne forstå energi og lære at mestre den, så vi kan få løftet energien til glæde for alle.

Nogle mennesker mestrer energi rigtig godt intuitivt. De er ikke bevidste om, hvad det er, de gør, men de er bare vildt gode til at mærke energien, lytte til kroppen, spise godt og hvile, når det er nødvendigt. De er ubevidst kompetente, og vi andre kan lære meget af at kigge på dem."

Rikke Hertz

er spirituel rådgiver og clairvoyant medie.

Hendes daglige arbejde og fokus er at skabe lykke og succes for mennesker og virksomheder gennem spirituelt lederskab.

Med over 20 års erfaring med rådgivning inden for forretnings-, ledelses, personlig og spirituel udvikling er Rikke anerkendt for sine evner, viden og sin særlige jordnære måde at formidle og undervise på.

Desuden er hun forfatter til en række bøger om spiritualitet, vært på sin egen podcastsserie hos Podimo samt kendt fra tv-serien 'Nærkontakt'.