Rikke Hørlykke sunde tips

Rikke Hørlykke: Jeg har krudt i røven

Den 37-årige tidligere håndboldspiller jonglerer job som personlig træner, coach, ekspert for DR og et yderst aktivt træningsliv − for det giver energi, velvære og gør hende til en endnu bedre mor.

Hvad betyder sundhed for dig?

Det har hele mit liv været et stort omdrejningspunkt, da jeg i mange år levede af min krop og dens formåen. Min motivation for at leve sundt var at kunne performe og præstere, og det er det stadig i dag. Efter et liv som professionel er jeg afhængig af at træne, fordi det giver mig overskud og velvære. Jeg har nemmere ved at tage beslutninger og at være en god mor – og jeg får det bare meget bedre med mig selv.

Hvilken form for motion dyrker du?

I dag træner jeg meget det samme, som jeg laver i mit arbejde som personlig træner, og det vil sige, at jeg træner med frie vægte, puls og interval. Jeg træner også ofte sammen med mine klienter, og det motiverer dem at se, at jeg også synes, at det kan være hårdt. Jeg løber også en del, her kobler jeg hovedet fra og lader op.

Hvordan finder du tid til motion?

Jeg valgte sidste år at blive selvstændig, og det gør mig meget privilegeret, for jeg kan lægge min træning ind i kalenderen, så det ikke går ud over mine børn. Min mand arbejder nemlig i Holstebro, så jeg er meget alene i hverdagene.

Hvordan slapper du allerbedst af?

Jeg har krudt i røven og har svært ved at sidde stille. Jeg kan heller ikke bare ligge på sofaen og flade ud, for så kommer jeg til at tænke på alt det, jeg gerne vil nå. Jeg har nok brug for at komme væk fra de daglige rammer, så nogle gange tager ungerne og jeg flyet over til min mand i Jylland og bruger weekenden på at være sammen og gå i biografen, svømmehallen og på legeplads.

Tænker du over, hvad du spiser?

Min krop har brug for det rigtige brændstof for, at jeg kan leve på den måde, som jeg gør, men jeg er ikke fanatisk. Jeg kan godt lide at prøve ting af og har f.eks. levet af palæokost i en uge, og jeg har forsøgt at undlade forskellige fødevarer for at se, hvilken effekt det har på min krop. I mit arbejde som personlig træner vil jeg vide, hvordan kosten har indflydelse på krop og ydeevne.

Hvad er dit bedste sundhedstip?

Invester i din krop i form af træning. Det kan godt være, at dine muskler i starten er ømme, men du får mere energi og får det bedre, fordi du gør noget særligt for dig selv.

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?

En god mascara er uundværlig, og jeg har i mange år brugt Telescopic fra L’Oréal. En duft, som jeg bliver ved med at vende tilbage til, er Burberry London.

Hvornår føler du dig allersmukkest?

Når jeg føler mig i god form og har spist og trænet optimalt. Det kan også være, hvis jeg har haft tid til at barbere ben eller lægge neglelak en aften, hvor jeg skal ud med veninderne, så betyder det ikke så meget, om jeg har den rigtige kjole på. En top og et par jeans kan være lige så godt, for så længe jeg har det godt indvendig, vil jeg føle mig attraktiv. Det er egentligt ret simpelt.

Hvor elsker du at rejse hen?

Vi rejser ofte til byen Luca i Toscana sammen med min mands familie. Huset ligger i fantastisk natur oppe i bjergene, og der er en stor swimmingpool til ungerne. Vi er mange af sted, og vi har en aftale om, at herrerne tager børnene om morgenen, hvor vi kvinder løber en tur på bymuren. Turen slutter vi af med morgenmad og god italiensk kaffe på en café. Det er skønt med et par timers frirum om morgenen. Ellers hygger vi, griller og snakker til kl. 2 om aftenen.

Hvad elsker du at spise?

Jeg er en kødpige og elsker store bøffer med fedtmarmorering og en god salat til − jeg spiser generelt meget protein og grønsager. Til morgenmad spiser jeg skyr med frugt og bær.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?

Den vil jeg bruge på min mand. Jeg er meget sammen med mine børn til daglig, og det er ikke ofte, at han og jeg får prioriteret en aften, hvor det bare er os to. En aften, hvor vi går en tur og får snakket sammen, uden at det bliver om hverdagsting, vil være rart.

Hvad er din største sportspræstation?

Det må være OL i Athen i 2004. Jeg blev sorteret fra til OL i Sydney i 2000, og jeg så finalen derhjemme, hvor de vandt guld. Der sagde jeg til Klaus, at dét skulle jeg også prøve. De næste fire år levede jeg et liv, hvor jeg havde 100 % fokus på at blive bedre og bedre, for jeg skulle med til OL. Det var lidt sygeligt, men vel også et typisk omdrejningspunkt, når man er professionel. Og jeg kom med i 2004 og vandt OL-guld − det var ret syret at få lov til at nå det mål.

Har du en favoritkogebog?

Jeg finder masser af inspiration i „Suveræne salater − året rundt” af Tina Scheftelowitz. Jeg elsker salat, og det er altid lækkert at finde nye måder at spise det på.

Hvilken gadget kan du ikke undvære?

En bold og mit pulsur. I mit køleskab er der altid… Skyr, æg og mælk.

I mit køkken finder man aldrig…

Oliven − dem kan jeg ikke lide. Jeg er heller ikke så glad for forarbejdede fødevarer som spegepølse og leverpostej.