Slank med 5:2 kuren
Spis hvad du vil 5 dage om ugen. 2 dage med let faste. Resultat: Boost din forbrænding, dit helbred og din hjerne. Ny bog viser dig hvordan + få opskrifter og en madplan her.
Kate Harrison er en engelsk forfatter, tv-producer og journalist, og da hendes seneste bog ”The 5:2 Diet Book” udkom i England i efteråret 2012, blev den omgående en succes. I dag udkommer den på dansk, og i følge forfatteren er her opskriften på en slankekur eller diæt, der lader dig spise din yndlingsmad det meste af tiden, samtidig med at du kan tabe dig og holde vægten.
Hvordan det kan lade sig gøre er ved at faste to dage om ugen, og spise normalt de restrende fem dag. *De dage, hvor du faster, må kvinder højst indtage 500 kalorier og månd højst 600 kalorier. Du holder en såkaldt modificeret fasteet er muligt for dig at .
I bogen 5:2 diæten får du tips til, hvordan du kan komme igang med kuren. Forfatteren beskriver i dagbogsformat, hvordan hun oplever diæten, og hvad hun får ud af den, og derudover er der tip til og opskrifter på, hvad du kan spise på dine faste-dage fra morgenmad til aftensmad, samt en oversigt over hvad du ikke kan spise og fødevarernes kalorieindhold.
Alle afsnit er desuden krydret med citater og historier fra andre, som også er hoppet med på faste-bølgen.
5:2 diæten udkommer i dag på forlaget People's Press og koster 200 kr.
Se et forslag på, hvad du kan spise på en faste-dag og 2 opskrifter på de næste sider
Den store morgenmad
Nyd en supertilfredsstillende morgenmad/brunch, der vil holde dig mæt hele dagen!
Morgenmad
2 tynde skiver bacon, magert og ikke røget: 106 kalorier
2 portobellosvampe: 45 kalorier
1 teskefuld olivenolie: 40 kalorier
8 cherrytomater: 24 kalorier
1 stykke fuldkornsbrød: 90 kalorier
1 pølse fra fritgående svin, 86 % svinekød, grillet: 122 kalorier
1 æg fra fritgående høns, pocheret: 75 kalorier
Resten af dagen: Ingen frokost, aftensmad eller snacks
I alt 480 KCAL
Valgfri ekstraration til mænd: 125 ml friskpresset appelsinjuice (63 kalorier), 100 gram blandede frosne bær (30 kalorier) – enten hele eller blendet sammen til en smoothie.
Nem karryret med grøntsager: 150 kalorier pr. portion (opskriften er til to portioner)
Grøntsagen kan udskiftes med en hvilken som helst anden grøntsag, der passer til årstiden – bare husk at justere kalorierne. Du kan også servere den med en portion kød eller fisk.
1 teskefuld olie (5 ml)
200 g blomkål eller broccoli
2 hvidløg, presset
1 løg, finhakket
100 g gulerødder, skåret i skiver
1 teskefuld chilipulver
100 g kartofler, skåret i terninger
1 teskefuld knust ingefær
1 teskefuld tomatpuré
1 teskefuld gurkemejepulver
20 g sultana-rosiner
100 g grønne bønner, skåret i stykker
- Steg løget og hvidløgene i olien i en pande i fem minutter. Tilsæt dernæst krydderier og lad det stege ved svag varme i et minut mere.
- Tilsæt alle grøntsagerne og 300 ml vand og tilsæt så de øvrige ingredienser.
- Varm op, indtil vandet koger, skru så ned for varmen igen og læg låg på – lad det simre i en halv time.
Retten kan fint holde sig i køleskabet i 48 timer, hvis du ønsker at gemme noget til din næste fastedag.
Tom yum-suppe med champignoner: 40 kalorier pr. portion (opskriften er til fire portioner)
Meget velsmagende, meget hurtig og meget kaloriefattig
1 liter kyllinge– eller grøntsagsbouillon
1-2 spiseskefulde tom yum-pasta
200 g friske svampe (ideelt set en blanding med østershat og shiitake)
4 tørrede shiitake-svampe, der har ligget i blød i vand (fjern evt. hårde kanter)
Saften fra 1 limefrugt
Fiskesauce efter behag – omkring en spiseskefuld
1 rød chili, snittet
Korianderblade efter behag
- Bring kylling- eller grøntsagsfonden i kog i en stor gryde, tilføj pastaen og derefter svampene.
- Lad det simre i fem minutter, før du tilsætter de øvrige ingredienser.
Tilsmag med krydderier og tilføj om nødvendigt mere fiskesauce inden servering.