Søs Fenger

Angst og trykkede ribben efter et trafikuheld fik Søs Fenger til at stille sig selv et par vigtige spørgsmål

Sidste år blev sanger Søs Fenger kørt ned af en bil, og det er først i dag, at hun er ved at finde sig selv igen. Og nu har hun udgivet et album, som skal give omsorg til os alle. Det fortæller hun i ugebladet Hendes Verden.

I november 2023 var Søs Fenger involveret i et trafikuheld, hvor hun blev kørt ned af en bil. Hun blev med sin cykel kilet ind under bilen, men på en eller anden måde havde pedalerne skabt et rum under bilen, så hun heldigvis ikke kom mere til skade.

”Jeg er ved at finde mig selv efter en ulykke sidste år, hvor jeg blev kørt ned af en bil. Jeg var på vej ud efter en melon den dag, det skete. Da jeg havde talt med politiet, gik jeg op i min lejlighed og sad lidt med en ispose på benet, og så gik jeg sgu over og købte den melon alligevel,” siger Søs Fenger til Hendes Verden uge 12.

Chokket over ulykken kom dog, da hun vågnede næste dag, hvor det hele havde bundfældet sig

”Jeg kom til lægen og havde både angst og trykkede ribben og måtte aflyse en masse koncerter. Når du bliver ramt så uforberedt, bliver alt skubbet ud, også de uforløste og ophobede følelser du går med. Det føltes som om, jeg blev tømt den dag. Jeg blev nulstillet, og hvem er jeg egentlig, når gamle tanke- og adfærdsmønstre river sig løs?”

Sange til mit barnebarn

Den 62-årige sanger har længe gået med drømmen om at blive farmor, og selv om det endnu ikke er en realitet, er hun i[JL1]  dag aktuel med et vuggevisealbum.

”For et par år siden sagde min søn, at mit gamle album ’Vuggeviser’ har en million streams om måneden. Det havde jeg aldrig tænkt over, selv om jeg godt ved, at mange er glade for det. Men så fik jeg lyst til at lave et nyt vuggevisealbum, som også voksne har lyst til at lytte til. Min søn foreslog, at jeg skrev et par af sangene selv, og så tænkte jeg: Hvad ville jeg synge til mit barnebarn? De sange kom ret hurtigt til mig.”

Søs Fenger fortæller, at mens hun har lavet pladen, er der kommet krig endnu flere steder i verden, vi har miljøkatastrofer og klimakrise. Og det har sat sit præg på teksterne.

”Jeg kunne mærke, at jeg havde behov for at synge om noget, som er nuttet, behageligt, varmt, rart og trygt. En pause hvor vi bare er i skyerne og stjernerne. Den plade er kommet til at betyde mere for mig, end jeg havde troet. Det er ikke bare tanken om mig som bedstemor. Det er omsorg for vores allesammens stakkels hjerner.”

Læs det fulde interview på linket nedenfor, hvor Søs Fenger også fortæller om tabet af sin far, sin karriere og forholdet til Thomas Helmig.

Søs Fenger

62 år og sangerinde.

Mor til August, som er kendt under kunstnernavnet Eloq.

Single og bor i København.

23. februar udkom hendes seneste plade – et nyt vuggevisealbum. Fra april, til sommer og til efteråret turnerer hun i hele landet.