Sprøjte orgasme

Har du styr på de kvindelige orgasmer? Ellers så læs med her

Sexolog Ditte Winkel gør en læser klogere på den kvindelige sprøjteorgasme, også kendt som "squirting".

Spørgsmål: Hvordan føles en orgasme, når man ender med at squirte? Føles den på samme måde som en almindelige skedeorgasme, og hvordan kan jeg lære at squirte?

Svar: Man kan godt øve sig i at squirte. Mange kvinder oplever, at hvis man stikker en finger op i skeden og laver en ”kom her”-fingerbevægelse (typisk med pegefingeren) på overvæggen op mod maven, så kan man mærke det, der føles som en lille pude. Den lille pude kan stimuleres ved at trykke på den med en blød bevægelse i hurtigere og hurtigere tempo.

Nogle synes, at nydelsen øges, hvis man samtidig lægger en flad hånd hen over det nederste af maveskindet. Forestil dig, at du stimulerer dig selv indefra, mens du trykker maven ned ude fra. Denne bevægelse ender så med en form for sekret-afgang, som er det, vi kalder for at squirte.

Selve orgasmen føles knap så intens som en almindelig orgasme. Det betyder, at du kan komme flere gange ved squirting modsat en almindelig skede- og klitorisorgasme, hvor mange oplever at blive for følsom, efter de er kommet første gang. Hvis du har brug for mere guidning til, hvordan du squirter, så ligger der mange gode og saglige guides på youtube.

(Manglende) fakta om squirting

Der er desværre ingen kloge mennesker, der har kunnet fastslå, hvad den væske, man udskiller, når man squirter, egentlig består af. En del af væsken er urin, men den er mere hvidlig og består derfor også af noget andet. Man mener, at det kommer fra det, der hedder skenekirtler, som sidder i bagerste del af de ydre kønslæber med udførselsgang på indersiden af skedeindgangen.

Når en kvinde er gravid, er barnet “intet-køn” frem til 6. fosteruge. Derefter begynder kønnet at udvikle sig, hvor drengebørn udvikler en sædblære og pigebørn skene-kirtlerne. Det er dog det eneste, vi ved. Heldigvis bliver der forsket mere og mere i det kvindelige kønsorgan, så måske får vi snart svaret.

Husk endelig på, at alle kroppe er forskellige, og derfor opleves nydelse også vidt forskelligt. Derfor findes der heller ikke ét facit på, hvordan orgasmer skal føles, og selv den samme slags orgasme kan føles vidt forskellig alt efter dit humør, din cyklus eller noget helt tredje.

I princippet ”burde” alle kvindekroppe være konstrueret mere eller mindre ens, hvorfor alle kvinder ”burde” kunne squirte, men når det er sagt, så er der altså mange kvinder, der alligevel aldrig kommer til at opleve det, selvom de øver sig igen og igen.

Det er ca. 80% af alle kvinder, der gennem livet kun får udvendige klitorisorgasmer, så du er derfor hverken gået i stykker eller forkert sammensat forneden, hvis dette ikke vil lykkes for dig. Så bravo for din nysgerrighed på din egen seksualitet, og husk, at uanset hvad du bliver klogere på omkring dig selv, så er du lige, som du skal være.

Ditte Winkel

Ditte Winkel er parterapeut og sexolog. Hun har sin egen praksis, hvor hun møder både par og individuelle klienter og afholder foredrag og workshops om sex og kærlighed for både virksomheder og privatpersoner. Ditte er ekspert i ALT for damerne-podcasten ”Tænd for mig” om den kvindelige seksualitet og er fast hus-sexolog på Go’morgen P3.

Én gang om måneden vil Ditte besvare spørgsmål fra jer læsere her i bladet. Hvis du har et spørgsmål, kan du sende det til stork@alt.dk, så kan det være, at det kommer med i næste udgave af sexbrevkassen.