Rikke Hørlykke

Enkelt og enormt effektivt: Få pulsen op på stuegulvet

Et par kvadratmeter frit stuegulv er det eneste, du har brug for, hvis du vil træne din kondition derhjemme. Rikke Hørlykke guider dig med disse enkle og effektive øvelser.

Sprællemand

Spraellemand.jpg

Stå med armene ned langs siden.Hop ud til bredstående med fødderne og løft samtidig armene ud til siderne og op, til hænderne mødes over hovedet. Hop igen, mens du samler benene og sænker armene. Fortsæt øvelsen i hurtigt tempo.

God for: Kredsløb og koordination.

Down up

downup1.jpg

Stå ret med benene ud til siden.Sæt hænderne i gulvet foran dig og spring tilbage med fødderne, så du ender i en høj planke med lige krop.Hop frem med fødderne og land i en bred fodstilling bag hænderne. Stå ret igen og gentag.God for: Coremuskler, skuldre og kredsløb.

Jump squat

Jumpsquat1.jpg

Stå med fødderne i skulderbreddes afstand. Sæt dig ned med dine knæ i en 90 graders vinkel.Læg vægten på hælene og sæt eksplosivt af, så du springer op i luften. Land med fødderne, der hvor du satte af.

God for: Lår, lægge, baller og kredsløb.

Skru op for tempoet i øvelserne, så du får pulsen rigtig godt op, og lav så mange gentagelser, du kan, af hver øvelse. 

Burpee

Burpee.jpg

Stil dig foroverbøjet med håndfladerne i gulvet under skuldrene og spredte ben med fødderne under dine hofter (1). Hop bagud med fødderne og læg dig på gulvet, så du hviler på bryst og overlår (2).

Burpee4.jpg

Sæt hænderne i gulvet under skuldrene og pres overkroppen op til strakte arme (3). Sæt af med fødderne og hop fremad med dem, så de lander bag dine hænder (4). Ret dig og hop op i luften, mens du klapper i dine hænder bag nakken (5).

God for: Kredsløb og alle muskler i kroppen.

Englehop

Englehop1.jpg

Stil dig med den ene fod en anelse foran den anden. Gå dybt ned i knæ på begge ben og sæt af, så du hopper opad. Skift fodstilling til modsat under springet og fortsæt.

God for: Baller, baglår og kredsløb

Du kan supplere øvelserne med f.eks. høje knæløft, skiløb og løb på stedet. Det sætter også pulsen i vejret. 

Rikke Hørlykke

  • Er tidligere professionel håndboldspiller.
  • I dag er hun personlig træner, kognitiv psykologicoach, direktør m.m.
  • Øvelserne er fra hendes nyeste bog "Træn til livet", som er skrevet i samarbejde med journalist Marie-Louise Truelsen. Bogen indeholder bl.a. 100 øvelser. Udgivet på Politikens Forlag, 300 kr.rikke-horlykke.jpg