Da jeg startede bloggen, var jeg lige blevet færdig med gymnasiet, og ingen vidste, hvad en blog var. Blogs var store i Sverige, og jeg var inspireret af, at det var piger som mig, der viste mode i stedet for at se det i et magasin. Uden at overveje det særlig meget, fandt jeg på et navn og startede op. Jeg vidste godt, at nogle svenske piger levede af det, og jeg havde også et ønske om, at jeg skulle have så meget trafik, at jeg kunne tjene på det, men jeg havde aldrig tænkt, at det ville blive mit levebrød.
I mit første indlæg stod der ikke meget andet end ‘Hej, jeg hedder Trine, og nu vil jeg starte en blog’. Den skulle handle om mode og ikke være særlig personlig, men alligevel så personlig, at jeg viste mit ansigt, hvilket var ret grænseoverskridende, for dengang viste de fleste tøjbilleder uden hoved. Jeg fortalte ikke mine venner og forældre, at jeg havde startet bloggen, og jeg følte først, at det var legitimt, da jeg kunne sige, at jeg tjente penge på det. Det skete i forbindelse med mit første store kommercielle samarbejde med MTV og Gillette Venus. Jeg er meget bevidst om de samarbejder, jeg siger ja til, og jeg vil ikke sælge ud for få håndører. Det skal give værdi for både mig og mine læsere, ellers holder bloggen ikke.
I starten af 2009 blev jeg kontaktet af Benjamin Media, som gerne ville have mig til at blive en del af deres blogunivers Styleblog.dk, og derefter begyndte jeg at tjene penge på bloggen. Jeg fangede tendensen lige på det rette tidspunkt, og det føltes så fedt. Jeg har altid gået op i mode, og det var en kæmpe bekræftelse for mig, at finde ud af, at jeg havde flair for det og for at tage billeder og skrive. Det var et skulderklap, der gjorde, at jeg turde satse på det.
I begyndelsen kunne folk ikke forstå den her selviscenesættelse, og jeg mødte mange fordomme som, at jeg da ikke kunne være særlig skarp, men kun levede at mit udseende. Engang var jeg med i 21 Søndag, hvor en person fra modebranchen sagde ‘jeg giver bloggerne to sekunder’. Nu har jeg haft bloggen i ni år, så jeg synes, at jeg har bevist, at jeg ikke er en døgnflue. Jeg har startet min egen produktserie og haft samarbejder med både highstreet- og highend-brands, så de kan ikke fortælle mig, at jeg ikke kan drive forretning. Jeg er stolt af det, jeg laver, og det skal du være, ellers respekterer andre dig heller ikke.
Det er et fuldtidsjob at drive en god blog, selv om det måske ikke ser sådan ud. Det handler ikke bare om et billede, hvor der står, at bukserne er fra H&M. Det tager lang tid at tage gode billeder og skrive en ordentlig tekst, og så er der masser af mails, der skal besvares, presseevents jeg skal deltage i og en hel social medieplatform, jeg skal vedligeholde. Jeg er på hele tiden. De første seks år havde jeg ikke en dag, hvor jeg ikke opdaterede. Ligesom jeg skal forny mig selv hele tiden, så bloggen er spændende.
Jeg føler mig ekstremt privilegeret, fordi jeg lever af min hobby, så selv om det kræver meget arbejde, virker det ikke som en grå arbejdsdag fra 9 til 17. En stor del af mit arbejde ligger i min produktserie Trine’s Wardrobe Care, som blev sat i produktion for seks år siden. Ideen kom, fordi mine læsere spurgte ind til mine hårrutiner, og det er netop der, en blog kan noget helt unikt. Den kan skabe et forhold mellem mig og mine læsere.
Min blog har ændret sig i kraft af, at jeg er blevet ældre. Tidligere handlede mine indlæg primært om mode, fordi læserne godt kan lide den personlige levering af moden kontra magasinerne. Efter jeg har fået min datter, er bloggen blevet mere blød og personlig, og jeg har fået mange nye læsere, men det er stadig moden, der er omdrejningspunktet for bloggen.
Det var klart for mig fra starten, at jeg ikke ville dele alt om mig selv. Folk ved meget om Trines Wardrobe, men de ved ikke noget om min familie, hvordan jeg bor, eller hvordan jeg har det lige nu. Jeg har åbnet lidt mere op hen ad vejen, og på et tidspunkt overvejede jeg at skifte bloggens navn til Trine Kjær, fordi Trines Wardrobe meget er Trine for ni år siden, men det er faktisk rart at Trine Wardrobe er den digitale person, og så er Trine Kjær bagved.
I Fit Livings februar-nummer, der er på gaden nu sætter vi fokus på kvinder, der har succes i cyberspace. Udover Trine Kjær kan du møde Mette Lykke, kvinden bag Endomondo og Nathalie Camilla Larsen, der rådgiver om digitale tendenser. Læs også, hvordan det gik chefredaktør Sara Jin Smidt, da hun gik offline i tre dage ...