19-årige Ea blev så forelsket, at hun traf et valg, som på alle måder ændrede hendes liv
Hvad gør man, når drømmemanden bor på den anden side af kloden?
Som 19-årig blev Ea Weltner forelsket. Sådan rigtig forelsket på en helt kærlighed ved første blik-agtig måde. Hun var rejst på en skiferie til Schweiz med veninden Dodo og hendes familie, og en af aftenerne mødte hun en mand på en afterski bar, som med det samme fangede hendes opmærksomhed.
– Jeg faldt for ham ved første blik. Der var bare noget. Tidligere troede jeg ikke på den slags, men det gør jeg nu. Jeg ved, det er meget cheesy, siger Ea med et smil på læben.
Manden var udadvendt og glad, og det tiltrak Ea så meget, at det var hende, som gik over og begyndte at snakke med ham.
På papiret var han helt forkert. Amerikanske Morgan var 16 år ældre end Ea og boede i New York.
Alligevel kunne Ea og Morgan ikke slippe tankerne om hinanden, efter de i Schweiz havde tilbragt to dage sammen. Da Ea kom hjem fra ferien, brugte hun 2-3 timer hver aften på at Skype med det nye amerikanske bekendtskab.
– Jeg søgte slet ikke et forhold på det tidspunkt, og jeg troede slet ikke på langdistanceforhold. Jeg jokede med, at det da måtte være umuligt for folk at have kærester på Fyn eller i Jylland, hvis man selv boede i København. Men når man så selv står i situationen, føler man lige pludselig ikke, at man har noget andet valg end at forfølge kærligheden.
En anden bekymring, der hurtigt meldte sig – især blandt Eas venner – var aldersforskellen, da Morgan var end del ældre end Ea. Den blev dog hurtigt skudt til jorden, så snart Morgan kom til Danmark for at besøge Ea, og vennerne mødte ham.
– De blev heldigvis trygge igen, da de oplevede, hvor sjov og udadvendt han er.
Efter en måned begyndte Ea og Morgan at se hinanden hver tredje uge, hvor de hver især skiftedes til at rejse frem og tilbage mellem New York og København. Samtidig brugte Ea alle sine ferier i New York og endte med at tage et semester fri fra sit cand.polit-studie på Københavns Universitet for at læse nogle finansieringsfag på New York University. Parret ville prøve, hvordan en hverdag sammen ville se ud.
Det gik så godt, at Morgan en dag friede til Ea.
Tre år efter deres første møde tog 22-årige Ea derfor et vildt spring, da hun valgte at forfølge kærligheden hele vejen over Atlanten til New York, samtidig med at hun klippede navlestrengen til Danmarks trygge rammer.
For imens alle hendes venner tog en kandidatgrad eller fik et studiejob på en ambassade efter bachelorgraden, fandt Ea sig selv i den mest konkurrencebetonede by i verden uden noget job og uden nogen kandidatgrad.
– Det var en stor risiko at tage, og selvfølgelig var jeg nervøs, men jeg vidste også bare, at jeg ville være sammen med Morgan.
I sommeren 2015 sagde Ea derfor ’I do’ til sin Morgan på New Yorks rådhus. De var i selskab med én ven, som skulle deltage som vidne, men uden deres familier.
– Jeg følte lidt, det var et New York ’fairytale’. Det var, som det skulle være. Bare ham og mig, siger Ea og uddyber: Naturligvis var det også en mulighed for mig. Kan jeg klare det herovre? Det er nu eller aldrig. Jeg er ung. I værste tilfælde kan jeg rejse tilbage og tage en kandidatgrad, men hvis du havde spurgt mig før jeg mødte Morgan, skulle jeg aldrig giftes.
LÆS OGSÅ: Ægteskab eller testamente? Sådan sikrer I hinanden og børnene
Ea landede drømmejobbet med 12-timers arbejdsdage
Kort tid efter brylluppet begyndte Ea at lede efter et job. Med sig på CV’et havde hun sin bachelorgrad i økonomi og et studenterjob på Rigshospitalet. En dag hørte hun om Bloomberg, som er et amerikansk nyheds- og markedsdatabureau, som er specialiseret i finansverden og startet af Michael Bloomberg, som er noget af et ikon i storbyen, da han fra 2002 til 2013 var borgmester i New York.
Ea var slet ikke i tvivl om, at hun ville søge job som analytiker. Det var hendes absolutte drømmejob, men feltet var hårdt med over 2000 ansøgere til blot 29 stillinger. Alligevel formåede Ea ved hver eneste interview at komme videre i forløbet, og efter to måneder fik hun svar på, at jobbet var hendes.
– Jeg var helt oppe at køre. Jeg kunne slet ikke fatte det.
På papiret arbejder Ea i dag 9 timer om dagen, men reelt arbejder hun op til 12 timer, da hun løbende har skullet bestå en masse eksamener, for at hun har kunnet blive ved med at stige i graderne internt.
– Der er fart på, og der er vanvittig meget konkurrence. Man bliver hele tiden målt op imod de andre, som er på samme niveau i firmaet.
Foto: Michael Pham
Hver dag, når Ea møder ind morgenen, kigger hun for eksempel som det første på sin ”gold mine page”. Den viser hendes specifikke statistik på, hvor godt hun klarer sig. Både i form af, hvor mange kunder, hun har snakket med i løbet af en dag, og hvilke karakterer, de efterfølgende har givet hende på baggrund af hendes rådgivning. Derudover viser siden, hvordan hendes chef løbende bedømmer hendes arbejde. Ifølge Ea har det både sine gode og mindre gode sider.
– På den ene side er det godt, fordi det får en til at presse sig selv, men på den anden side er det virkelig hårdt at få feedback på hver eneste lille detalje, man laver.
Og de hårde dage, hvor Ea tager færgen fra Hoboken, hvor hun bor med sin mand, til Manhattan kl. 6 om morgenen og hjem igen kl. 22 har da også sat sine spor.
– Jeg har haft perioder, hvor jeg har været ved at opgive, men min mand har virkelig hjulpet mig igennem processen hver gang. Jeg har haft en del fiaskoer, der fik mig til at arbejde endnu hårdere. Jeg har taget over 40 forskellige tests og prøver, imens jeg har været her. Og alt det har lært mig at presse endnu mere på, og når jeg så er kommet over på den anden side, er det en endnu større succes.
Arbejdet sætter også en tidsbegrænsning på, hvor meget Ea og Morgan får set hinanden. Det er typisk en time om aftenen, og derudover bruger de weekenderne sammen. Til gengæld har Ea fået et stærkt socialt fællesskab på jobbet, da Bloomberg har en meget ungdommelig arbejdskultur.
– De fleste af mine venner herovre har jeg fået igennem mine kolleger. Når man bruger 10-12 timer om dagen her på kontoret, så bliver det ens liv.
Udsigten fra Bloomberg
LÆS OGSÅ: Kære Bryllupsgæst: Sådan her skal du absolut ikke bruge Instagram, når du er til bryllup
Fremtiden er i Danmark
Selvom Ea har fuld gang i karrieren og gerne vil fortsætte ad den vej, har hun også et ønske om på et tidspunkt at starte en familie. Og da Morgan er salgschef og arbejder mindst ligeså meget som hende, ved hun, at det ville være svært at få et familieliv til at lykkes i New York uden at gøre brug af en fast barnepige. Derfor vil parret gerne flytte til Danmark på et tidspunkt.
– Hvis vi skal fortsætte med disse arbejdstider, vil det blive svært eller næsten umuligt. Så det er en af grundene til at flytte tilbage.
Eas mand Morgan er ikke svær at overtale til den plan – han er nemlig faldet pladask for København og mener, at danskere generelt er søde og udadvendte mennesker. Ifølge Ea er parrets fremtidige arbejdsfordeling også nærmest allerede faldet på plads.
– Morgan vil gerne skære ned på sit arbejde, og jeg vil gerne fortsætte karrieregangen. Så vi joker med, at han på et tidspunkt skal blive hjemmegående husfar, siger Ea med et glimt i øjet.
LÆS OGSÅ: Bryllupsdage: Alt du skal vide om bryllupsdage
LÆS OGSÅ: 15 ting jeg heldigvis gjorde, inden jeg blev gift
LÆS OGSÅ: På jagt efter kærligheden? Sådan vælger du rigtigt