25-årige Sofie indretter luksushjem i London

25-årige Sofie indretter luksushjem i London

Blandt skylines, turistseværdigheder og ilende undergrunds-passagerer bor Londons mest velhavende borgere. Indretningen af flere af deres hjem står 25-årige danske Sofie Nordstrøm for.

Det var en "helt vanvittig" situation, dengang 30 meter lange trægulvplanker skulle leveres fra Norge til en penthouselejlighed i London, fortæller 25-årige danske Sofie Nordstrøm, der er stifter af det London-baserede indretningskonsulentfirma Nordstrom Studio.

Hun stod blandt andet bag eksekveringen, der indebar omkring 100 menneskers arbejde fra træfældningen til det færdige gulv, at gader blev spærret igennem hovedstaden, og at der ved foden af hjemmet stod kraner klar til at løfte plankerne op til skyline-etagen.

LÆS OGSÅ: 21 søde måder at afsløre sin graviditet på via sociale medier

Om end situationen lyder noget ekstrem, var og er det ikke en helt uvant arbejdsdag for Sofie Nordstrøm, der i omkring fire år har været indretningsrådgiver og -designer for nogle af Londons mest velhavende borgere.

"De bestiller og betaler mig for min vejledning som professionel designkonsulent. I begyndelsen havde jeg selv lidt svært ved at forstå, at det kunne lade sig gøre," siger hun.

I dag har hun opnået en tilværelse, som hun oplever, at de færreste på hendes alder vil kunne genkende fra sig selv. Og det hele startede, fordi hun greb en chance, hun så.

Et år blev til seks

Når Sofie Nordstrøm taler, kan man høre, at hun har gebærdet sig i London i en årrække. Hun leder en smule efter de danske vendinger, og når talestrømmen flyder, skifter flere ord nærmest helt naturligt sprog, når hun intenst og opløftet fortæller om de rigtige "details", som hun vælger til sine kunders hjem, hvor hver del af interiøret er udvalgt med "care".

Men det engelske har ikke altid været en selvfølgelige for hende. Faktisk rejste hun i første omgang til London for at være i praktik i et år, kort efter hun havde fået sin HHX-studenterhue i sommeren 2010, for at forbedre sit engelske, før hun havde planer om at begynde på universitetet i Danmark.

Da året var omme, ville Sofie Nordstrøm ikke hjem. I stedet for at pakke flyttebilen sendte hun jobansøgninger af sted til en række firmaer inden for design- og møbelverdenen.

"Jeg havde ikke meget erfaring med indretning, men jeg var blevet inspireret af min veninde, der arbejdede i branchen, og jeg havde lyst til at udforske den. Jeg følte mig tiltrukket af den, ville gerne være en del af det univers," siger Sofie Nordstrøm.

LÆS OGSÅ: "Jeg overvejer, om det er det værd, når jeg render rundt efter 35 piger med længere ben end mig i snevejr under modeugen"

Hun sendte ansøgninger på baggrund af sine erfaringer med kunderelationer fra jobs og handelsgymnasiet i Danmark og praktikken i London, og kort efter landede hun som 21-årig en stilling hos Minotti London, et italiensk møbelhus, der er internationalt anerkendt for sine luksuriøse møbler.

Her fik hun ansvaret for en række af virksomhedens nytilkomne kunder; typisk veletablerede, design- og arkitektfirmaer, som hun skulle vejlede i forhold til møbler til deres kunder.

Livet på "dobbelt speed"

Hurtigt fandt Sofie Nordstrøm sig selv på et job, som hun i dag kalder en livsstil, hvor hun arbejdede de fleste af sine vågne timer. Hun var med sine kunder ude hos deres partnere og andre kunder, hvor hun fik indblik i, hvordan de kommunikerede samt deres arbejdsgang, imens hun rejste til møbelmesser Europa rundt og ofte rundede sine dage af til netværksarrangementer med middage og aftendrinks.

"Det var fantastisk, jeg elskede det," fortæller hun.

Det var her, hun blev inspireret af en verden, hvor hun oplevede, hvordan visuelle oplevelser med indretning kan vække sanser, og drømme kan blive materialiserede. Hun mærkede en følelse af "energi", som hun beskriver det, og blev drevet af at skabe oplevelser i rum, som repræsenterer den, der bor der.

Kunderne var også begejstrede for Sofie Nordstrøms arbejde. De søgte hendes rådgivning, der kom flere til, og hun steg til tops på listen over sælgere på skærmen, som alle på hendes job kunne se, når de mødte ind på arbejde. Til forskel fra sine ældre kolleger havde hun ikke en designbaseret uddannelse bag sig.

SPONSERET: Søg flybilletter til London på Rejsepriser.dk og få en billigere ferie

"Det var som om, at alt kørte på dobbelt speed. Jeg oplevede, at når man viser, at man kan noget, så får man lov at gøre det her i London. Jeg blev ansat og valgt af mine kunder på grund af mine erfaringer byggede op og mit drive, mens jeg arbejdede, og de gode resultater der kom ud af det. Det var berigende og ret overvældende," siger Sofie Nordstrøm.

Hun lærte de kendte, luksuriøse designmøbler og mærker at kende, faldt for rene linjer fraden skandinaviske stil og fandt en tro på og kærlighed til interiør, der havde et særligt håndværk og historie bag sig, og det blev startskuddet til etableringen af Sofie Nordstrøms egen selvstændige forretning Nordstrom Studio, som hun sprang ud i for tre år siden.

Fra kælder til kvist

Glasvæggen skiller køkkenet fra swimmingpoolområdet og ligner ved første udkast hver anden af sin slags. Men den har små detaljerede konturer, og derfor skulle det være dén væg på trods af, at den kostede 400.000 kroner mere end en anden løsning. Sammen med sin kunde var Sofie Nordstrøm med til at beslutte, hvilken væg valget faldt på.

De seneste knap tre år har hun haft ansvaret for og overblikket over designet og indretningen af hans hus fra kælder til kvist. Som med hendes andre projekter så handler det også her om at skabe en sammenhæng mellem de mange led i huset, som skaber en helhedsidentitet og en følelse af, at familien føler sig hjemme.

"Jeg føler mig ret beæret, når jeg tænker på, at jeg er med til at sætte form på og skabe deres værdier i tilværelsen. Og at jeg bliver hørt i en verden, hvor der er så mange muligheder, og hvor mine kunder har råd til alt på hylderne. Jeg føler mig meget stolt over den tillid, de viser mig," siger Sofie Nordstrøm.

LÆS OGSÅ: Nanna har skabt en stilet-revolution ved at lave komfortable stiletter

Inspirationen til sit arbejde finder hun i alt fra udstillinger i London til messer rundt i Europa og igennem rejser til eksempelvis Pigalle i Paris og kanalerne i Stockholm.

"Drivkraften for mig er at tilføre energi til hjemmets rum, så det bliver en total visuel og sanselig oplevelse. Det opstår, når jeg nøje udvælger møbler, belysning, overflade-materialer, tekstiler, accessories og kunst. For at indretningen passer til den enkelte kunde, bruger jeg meget tid med dem. Jeg kigger på, hvad de selv fremhæver, at de bliver inspireret af, og hvordan det passer sammen med den måde, de er på," siger hun.

Når hun skal vælge alt fra stikkontakter til maling og møbler går hun efter historien i produktet og håndværket, det er fremstillet med. Præcis som det også kan ses med den kaffebutik, hun har valgt at sidde ved her til morgen: hun kender manden, der ejer butikken, hun ved hvor kaffebønnerne kommer fra, hvem der har brygget dem, og hun kan lide den endelige smag.

Frygten for telefonopkaldet på engelsk

Selv har Sofie Nordstrøm længe haft en vision for, hvordan hendes liv skulle indrettes.

I dag har hun bevidst kun et par kunder udover det store familiehus i London, fordi hun fokuserer på sin master i International Business Management, som hun påbegyndte i september og færdiggør til sommer.

"Jeg vil gerne fordybe mig i teorien og udvikle mig på et højere akademisk niveau," forklarer Sofie Nordstrøm.

Hun tror på, at hendes erfaring fra designbranchen og hendes nye forståelse for kommercielle aspekter fra studiet vil åbne nye døre i fremtiden. Døre på internationalt plan – og eventuelt til Denmark.

Sofie Nordstrøm har endnu en stærk forbindelse til sit hjemland. Det var her, hun fik øjnene op for de skandinaviske designtraditioner, faldt for "less is more"-stilen i indretning og livsstil, og det var her, hun voksede op i et hjem, som havde en varme, energi og indbydende rammer, som hun i dag netop arbejder med at fremkalde i sit professionelle job.

Samtidig fremhæver hun også, at hun synes, det er en spændende tankegang, når man tør at sætte spørgsmålstegn ved sin identitet, hvem man er, og hvad man vil.

"Danmark er for mig et pusterum, et sted hvor jeg kan trække mig tilbage fra den hektiske hverdag i London, og hvor der er mulighed for gode stunder og sparring med familie og veninder. Det er der, hvor jeg gør mig nogle af de dybeste refleksioner over tilværelsen," siger Sofie Nordstrøm.

"Mit eventyr i London har bekræftet mig i, at den dybere mening med tilværelsen findes ved at følge ens intuition og drømme. Og det er jo selvfølgelig fantastisk at tænke på, hvor langt jeg er nået, taget i betragtning af, at jeg ikke turde tage telefonen på engelsk, da jeg flyttede herover."

LÆS OGSÅ: 21 hippe steder i London, du ikke kender

LÆS OGSÅ: Fotografer raser over Burberrys valg af Brooklyn Beckham – men han kan noget, de ikke kan

LÆS OGSÅ: "I dag er jeg ikke længere studerende, jeg er jobsøgende i London"