Anders Hansen illusionist

Anders tjente styrtende med penge. En dag i 2015 orkede han det ikke mere

Anders Hansen bruger illusioner til at få fat i din underbevidsthed, så du bliver mere kompetent i dit eget liv.

Anders Hansen rejste i 2006 fra Sønderjylland til Las Vegas for at forfølge sin drøm om at lave illusioner på de største scener.

På mindre end et år arbejdede han sig op fra at trylle for drikkepenge til at stå side om side med verdensnavne som David Copperfield og Sigfried & Roy, mens de sammen fik biler, mennesker og dyr til at forsvinde for øjnene af folk. Han fløj også fra krydstogtskib til krydstogtskib i Caribien for at lave sine shows, og han tjente styrtende med penge. En dag i 2015 orkede han det ikke mere.

"Jeg kunne pludselig mærke, at jeg levede en drøm, jeg engang troede, jeg havde, men nu føltes det så hult. Jeg blev ved med at stille mig selv spørgsmålet: Hvad får mit publikum egentlig ud af det her?

Jeg havde studeret personlig udvikling over noget tid og havde bl.a. brugt nogle af de teknikker, der er beskrevet i bogen 'The Secret', for at nå dertil, hvor jeg var, så hurtigt. Jeg blev gradvist mere og mere fascineret af personlig udvikling, spiritualitet og kvantefysik, og jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til at gøre en forskel for andre mennesker, så de også kunne opleve sindets kraft. Og jeg vidste, at jeg ville bruge illusioner som et værktøj."

'The Secret' er skrevet af Rhonda Byrne, og hun lavede i 2006 en dokumentar med samme navn. I dokumentaren optrådte coachen, selvhjælpsforfatteren og foredragsholderen Bob Proctor, som især er kendt for bogen 'You Were Born Rich', og Anders var meget betaget af ham og hans måde at anskue verden på.

I 2016 stødte Anders bogstavelig talt ind i Proctor i en hotellobby, og med ishockeyspilleren Wayne Gretzkys citat ”Du misser 100 procent af de skud, du ikke tager” i tankerne, samlede han sit mod og introducerede sig. Det blev startskuddet til et meget frugtbart samarbejde, der varede til Proctors død sidste år. Sammen udviklede de to showet 'Real Magic Live', som Anders i dag turnerer med, og hvor han netop bruger illusioner til at åbne folks sind.

"Der er to sider af dit sind. Det bevidste og det ubevidste. Det bevidste, intellektuelle sind er der, hvor vi er programmeret til at indsamle informationer. Det er den side af sindet, som skolerne fokuserer på, og det er den side, der er forbundet til vores sanser.

Vores underbevidsthed er den følelsesmæssige side af sindet, hvor vores mentale programmeringer ligger. Og vores resultater i livet er et udtryk for, hvad der ligger i underbevidstheden. Vi kalder det paradigmer. Et paradigme er en mængde mentale vaner og mønstre, som vi handler på uden nogen form for bevidst tankekontrol.

Illusioner bryder med dine antagelser om, hvordan virkeligheden hænger sammen, og i det øjeblik dine antagelser bliver brudt, sker der noget. Til mine 'Real Magic Live' events skriver jeg f.eks. ordet ”umuligt” på et stykke papir med en stor tusch. Jeg beder publikum tænke over, hvad ”umuligt” betyder for dem. Det kan f.eks. være at tiltrække en partner, få bedre helbred eller opnå en bestemt stilling.

Derefter beder jeg dem om at tænke på det, der lige nu i dette øjeblik er umuligt. Så knipser jeg med fingrene, og alle bogstaverne falder af papiret. Der kommer en reaktion fra publikum, fordi det normalt vil være umuligt, at bogstaver skrevet på et papir falder af. De plejer at blive stående. Folk tænker wauw, og lige i det øjeblik lander en tanke dybere i deres sind.

De vil ikke kunne glemme, at ”umuligt” blot er en illusion. Og når bogstaverne kan falde af papiret, så er det måske heller ikke umuligt at opnå det, de først tænkte over som umuligheder i deres liv. Så magien og illusionerne er værktøjer til at få sindet til at forstå, og det er meget effektive værktøjer."

Anders havde aldrig hørt eller tænkt over ordet bevidsthed, før han begyndte at arbejde med Bob Proctor. I dag er et af hans mål at løfte den menneskelige bevidsthed på et globalt plan.

"Vi lever på tre planer. Vi er spirituelle væsener, der bor i en fysisk krop, og som er givet et sind, der kan tænke. Når vi bliver følelsesmæssigt involverede i noget, er der større chance for, at vi handler på det. Og når vi handler, forandrer resultaterne sig i den fysiske verden.

Bevidsthed er noget, vi bygger indefra. Viden er noget, vi får serveret udefra. Og det vigtigste er at være bevidst om sin indre tilstand og sine tankemønstre. Når man er det, kan man begynde at ændre på det, man ikke er tilfreds med. Mange tror, at det handler om at have et stærkt og modstandsdygtigt sind, men i virkeligheden handler det om at have et bevidst sind. Du kan f.eks. nå til et punkt, hvor du bliver bevidst om, at du er involveret i tanker eller idéer, som absolut ikke gavner dig."

Hvad kunne det f.eks. være?

"Lige nu er det mange, der har travlt med mentalt at deltage i recession og alt det frygtelige, der sker i verden, og som får det dårligt af det. Men man kan vælge, om man mentalt vil deltage, eller om man vil lade være. Risikoen for, at det påvirker en, er mindre, hvis man ikke deltager i det mentalt, og det valg har vi. Vi bliver hele tiden mødt af så mange ting og tanker, og det kan ikke undgå at påvirke vores sind, hvis vi ikke har den rigtige bevidsthed om det.

Man kan i stedet begynde at stille sig selv spørgsmålet: Gavner det mig at tænke over, at alt er farligt, og at priserne stiger? Eller kunne jeg i stedet bevidst vælge at integrere en idé om, at jeg er født til ”rigdom”? At jeg har et rigt sind, og at jeg har rige og spirituelle ressourcer i mig, som jeg kan vælge at sætte fri. Jeg er overbevist om, at mange, mange mennesker sidder fast i de nuværende omstændigheder, fordi de vælger mentalt at involvere sig i alt det svære, der sker."

Er det ikke en egoistisk tankegang? Hvis ingen tager sig af alle problemerne, men bare melder sig ud, fordi det er bedre for den enkelte, hvad så med samfundet?

"Jeg siger ikke, at man skal melde sig ud, jeg siger bare, at man ikke skal deltage følelsesmæssigt. Man skal selvfølgelig stemme og tage action, hvor man kan, men uden at deltage i det følelsesmæssige. Når man ikke tager følelsesmæssigt del i verdens problemer, så kontrollerer de ikke en længere. Og så er der større chance for at skabe forandring i verden, fordi man ikke længere er styret af frygt.

Som Einstein sagde, så kan man ikke løse et problem på samme niveau af bevidsthed og med samme tankegang, som man skabte det. Så det handler ikke om, at vi ignorerer os ud af verdens situation, men vi kan vælge, om vi vil deltage følelsesmæssigt i den eller ej. Og hvis vi ikke deltager, så er chancen meget større for, at vi får det løst ud fra et nyt bevidsthedsniveau, som er funderet i overflod og kærlighed."

Anders mener, at ens resultater altid er udtryk for det bevidsthedsniveau, man har, og ikke den viden, man har.

En ret vild udtalelse, Anders, for vi er jo flasket op med, at vi skal samle viden?

"Ja, og det er den udfordring, de fleste tager med sig i graven. Vi sidder fast i et system, der har lært os at sætte lighedstegn mellem at huske og gentage information og lærdom. Skolen er fantastisk på mange punkter, men jeg kalder den også Gentagefabrikken. Vi sender børnene ind i et klasselokale, lærer dem at læse bogen, huske bogen og så gentage bogen. Nu har de lært det, så får de eksamensbeviset, og så sender vi dem ud i verden.

Men de får ingen bevidsthed med om, hvad der skal til for at få lavet den information om til resultater. En af mine gode kammerater er enormt succesfuld i erhvervslivet, men han kan ikke sætte ord på, hvad der gør ham succesfuld. Han er ubevidst kompetent. Napoleon Hill skrev bogen 'Tænk og bliv rig' efter at have studeret 500 af de mest succesfulde mennesker i verden. Han sagde, at en lærd person ikke nødvendigvis er et menneske med en overflod af intellektuel viden.

Lærde mennesker er dem, der har udviklet mentale færdigheder i sådan en grad, at de kan anskaffe sig alt det, de ønsker og tilstræber uden at overtræde andres rettigheder. Han opfatter en lærd person som en, der er i kontakt med en højere side af sin personlighed.

Det forklarer, hvorfor der findes mennesker, der knap kan læse eller skrive, men som har enorm succes i livet, og andre, der har samlet information hele livet, men som ikke kan få tingene til at fungere. Jeg kalder det illusionen om viden. Jeg siger ikke, at viden ikke er vigtig, selvfølgelig er det det, når man har taget en beslutning om, hvor man vil hen i livet. Men når vi bare beder folk gentage viden, til de husker det, så får de sjældent bedre resultater."

Anders Hansen

er illusionist og transformationskatalysator og kombinerer personlig

udvikling med magi ved at bruge illusioner som et middel til at øge forståelsen på en lærerig, engagerende og underholdende måde.

Han har studeret personlig transformation i over 16 år og personligt lært fra nogle af de største navne i verden, bl.a. den canadiske selvudviklingsguru Bob Proctor, som var hans gode ven.

I dag bringer han sine budskaber ud internationalt via sine Real Magic Live events og online coaching.

Anders bor i Miami.