Book Club

"Lav en pagt med veninderne": Fire hjerter til film om modne damer i lækre biler

Man får lyst til at bælle rosé i Italien med denne film og måske lave en pagt med sine nærmeste veninder om altid at give den gas, også efter de 70. Filmen 'Book Club - Turen går til Italien' får fire hjerter af Alt for damernes filmanmelder.

Når man samler en flok divaer i et ensemble, så kan de enten løfte i flok og skabe noget, der er endnu større end dem selv, eller også bliver det lidt en dans om spotlyset, hvor hver enkelt får plads til at skinne efter tur.

Begge dele lykkes i denne både lidt ujævne og højglanspolerede toer, der kører den hjem på talent og charme. 

De fire veninder, der udgør filmens bogklub, kæmper sig først igennem lockdown, før de endelig kan mødes igen.

Den seje, mandeædende dommer Sharon (Candice Bergen, bl.a. ”Sex and the City”) er pensioneret nu (og keder sig gevaldigt), nervøse og knuselskelige Diane (Keaton) er klar til at sige farvel til sin afdøde mand, kokken Carol (Mary Steenburgen) trænger til at give sig selv og sin mand en lille pause, og rebellen Vivian (Jane Fonda) er blevet forlovet … så hvorfor ikke tage på en polterabendsrejse til Italien?

Historien er drysset med sjove replikker og pjattede optrin, og der er ikke nogen tvivl om, at alle har haft en fest undervejs.

Det redder filmens tynde plot og de gevaldige rutsjeture, som karaktererne skal forestille at være på, følelsesmæssigt og fysisk.

Det her er det svulmende smukke postkort-Italien, drysset med velhavende og velmenende ”Pantertanter”, og det er ærligt ment som en kompliment.

Eskapisme, grin og sandheder om at tro på sig selv, stole på kærligheden, søsterskabet og at det nok skal gå. Og en masse halvvovede optrin, der understreger, at der er masser af saft og kraft i den modne kvinde, hvilket jo ikke er en overraskelse.

Og så en flok dejlige mænd i birollerne (Don Johnson, Andy Garcia og Giancarlo Giannini), der tydeligt nyder at læne sig tilbage, mens damerne fører an.

Det er en perfekt film at tage sin mor med til, og det skal man faktisk ikke kimse ad.

”Book Club – Turen går til Italien” har biografpremiere den 17. august