En kvinde, som læser.

En dramatisk slægtshistorie og et selvskabt fængsel i Thy: Her er fire bøger, du skal læse lige nu

Læsehjørnet: 4 nye bøger anbefalet af bogredaktør Marie-Louise Truelsen.

Roman - En families forbandelse

'Vandets pagt' er en dramatisk slægtshistorie, der strækker sig over tre generationer og mere end syv årtier, mens udviklingen fra kolonialt styre til selvstændighed finder sted. 

I år 1900 bliver 12-årige Mariamma sat på en båd til Kerala i det sydlige Indien for at gifte sig med en 40-årig enkemand. Trods alle Mariammas bange anelser bliver ægteskabet lykkeligt, og hun udvikler sig over de næste syv årtier til at blive familiens overhoved og det urokkelige centrum i huset Parambil. 

Hun kommer dog også smerteligt til at erfare, at der hviler en særlig forbandelse over familien: I hver ny generation dør mindst én ved drukning, og i Kerala er der vand overalt. 

Det er en fortælling om forældre og børn, tilgivelse og sorg og om at tage sin skæbne på sig. Romanen er skrevet af den amerikanske læge og professor Abraham Verghese, der udkom med 'Knivens æg' i 2009, som lå på New York Times' bestsellerliste i tre år.

'Vandets pagt', Abraham Verghese, Gyldendal, 704 sider, 330 kr.

 Roman

Stine flytter med sin mand og to børn fra Frederiksberg til Thy. Men tilværelsen, der skulle give ro og mening, føles som et selvskabt fængsel.

'En skov at fare vild i', Stine Ellerbæk, Gutkind, 200 sider, 250 kr.

Historie

I april stod Børsen i flammer. I denne bog får du historien om Christian den 4.’s vartegn, som i år skulle have fejret 400-års jubilæum.

'Børsen', Anders Ravn Sørensen, Gads Forlag, 336 sider, 400 kr.

Biografi

En samling ætsende selvbiografiske fortællinger om livet som deltidsforfatter og fuldtidshusmor i 60’ernes USA.

'Livet blandt de vilde', Shirley Jackson, Alhambra, 260 sider, 300 kr.