Par krammer på stranden

Min kærestes eks chikanerer os

Jeg er kommet sammen med en gammel vens ekskæreste. Min ven og jeg er blevet uvenner, og han er begyndt at stalke mig og min kæreste, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om chikanerende eks-ven

Jeg har et problem, som jeg vil høre, hvad jeg skal gøre ved.

Jeg står i den situation, at jeg er blevet glad for en gammel kammerats ekskæreste.

Det er gensidigt, men det er desværre resulteret i, at min kammerat og jeg er blevet uvenner – også selvom kæresten og han for længst er gået fra hinanden, og han ovenikøbet selv har fået en ny kæreste.

Min kæreste og min eks-ven har børn sammen, og dem har han forbudt mig at se. Det, selvom jeg kender børnene rigtig godt fra dengang, han og jeg var venner, og også selvom børnene kommer hjemme hos ham og hans nye kæreste. Min eks-ven er også begyndt at stalke både mig og min kæreste. Flere gange er han kørt forbi, hvor hun bor, for at sikre sig, at jeg ikke er der. Dette har han også gjort, selvom børnene har været hos ham.

Han har ligeledes sendt folk hjem til mig for at holde øje med, om hun er hos mig. En gang er det resulteret i, at han og to af hans kammerater nærmest sparkede min dør ind og tiltvang sig adgang til min lejlighed.

Jeg er virkelig forelsket i min kæreste, men jeg kan også mærke, at det her dræner os, for når vi er sammen, er vi konstant bange for, at han skal dukke op. Jeg frygter, at det vil ødelægge vores forhold. Så hvad gør vi?

Vibeke Dorph råder til at få hjælp

Det eneste gode, der er at sige om den ubehagelige situation, I står i, er, at det er heldigt for din kæreste, at hun er sluppet væk fra en så syg og ubehagelig fyr. Blot synd, at hun har børn med manden, for dem kan jeg ikke lade være med at bekymre mig for, når jeg læser om den opførsel, deres far ligger for dagen.

Den skal helt sikkert stoppes, og hvordan I gør det bedst, er jeg ikke helt tryg ved at udtale mig om. Jeg kan dog fortælle dig, at jeg på et tidspunkt selv har stået i en lignende situation. Her valgte jeg at kontakte politiet, der opsøgte min plageånd og gjorde ham opmærksom på, at det han havde gang i, var kriminelt og strafbart. Mødet med politiet gjorde åbenbart indtryk, for chikanen stoppede.

Om I er lige så heldige, ved jeg jo ikke, men mit indtryk af politiet er, at de er kloge og vidende mennesker og i den grad til at tale med, så måske du skulle starte med at kontakte dem. Et andet sted, hvor I kan få (anonym) hjælp, er hos foreningen Lev uden vold, der netop rådgiver professionelt om præcis den type situation, I står i. Du kan læse mere på: levudenvold.dk.

Og lov så, at I tager det her alvorligt og handler. For det er ikke i rimeligt, at I skal gå at dukke jer og være bange for sådan en idiot. I har lov til at være sammen og elske hinanden, så kæmp for jeres ret til at blive ved med det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.