En kvinde sidder ved et bord med en kop te ved siden af sig, og har en rød trøje på. Hun sidder og kigger misfornøjet på sin telefon.

Min nye flirt afviser mig på grund af min eksmand

En læser spørger Vibeke Dorph, hvad hun skal stille op med sin flirt, som afviser hende på grund af sin eksmand. Læs Vibeke Dorphs svar i Hjemmet brevkasse her. 

Læser spørger, om hun skal droppe sin flirt pga. sin eksmand:

Jeg er kvinde på i midt 30’erne, mor til to børn og skilt for snart tre år siden. 

Jeg havde et kortvarigt forhold efter min skilsmisse, det holdt ikke, fordi han udsatte mig for psykisk vold, som jeg efterfølgende måtte i behandling for hos en psykolog. 

Min eksmand var samtidig ivrig efter, at vi skulle genoptage vores forhold, han var også meget samarbejdsvillig i forhold til børnene, men alt det stoppede, da han mødte sin nuværende kæreste. 

Efter hun kom ind i hans liv, har vores samarbejde om børnene været ikke-eksisterende. Han har ligeledes udviklet en vrede imod mig pga. min voldelige ekskæreste, der også var grænseoverskridende, når mine børn var her. 

Det kan jeg godt sætte mig ind i, men sket er sket, og manden er jo ude af mit liv.

Skæbnen vil så, at en af min eksmands håndboldkammerater opsøgte mig på nettet. Vi begyndte at skrive sammen, tale i telefon og sås også en enkelt gang. 

Vores kemi var ikke til at tage fejl af, alligevel fik han kolde fødder. Han var nemlig bange for både min ekskæreste og deres øvrige venners reaktion, hvis de hørte, at vi havde indledt et forhold. 

Selv kan jeg mærke, at jeg gerne vil kæmpe for ham, men selvom han siger, at jeg er alt det, han drømmer om, så tør han ikke.

Så hvad gør jeg? Skal vi virkelig droppe hinanden blot pga. min eksmand? Eller skal jeg blive ved med at kæmpe for ham?

Vibeke Dorph råder til at give slip:

Nu kan hverken du eller jeg lave om på, hvad din potentielle nye kæreste beslutter sig for, det kan han kun selv. 

Her har han så besluttet at vælge dig fra, fordi han ikke vil være uvenner med din eksmand. Han har således vurderet situationen og ment, at skulle han vælge dig, så vil der følge alt for megen bøvl med i kølvandet. 

Om det har sin rigtighed eller ej, kan vi jo ikke vide noget om, men et sted, kan jeg godt forstå ham.

For det med at overtage gode venners ekskærester kan ofte ende galt især, hvis der er børn blandet ind i forholdet. For det vil jo være mærkeligt for din eksmand, hvis hans gode kammerat pludselig skal agere stedforælder for hans børn – forestil dig selv en af dine gode veninder i den rolle, det vil du sikkert heller ikke bryde dig om.

Den fornuft, din ven her udviser, kunne jeg godt efterlyse lidt af hos dig. For du døjer jo fortsat med at genvinde din eksmands tillid efter dit heldigvis forliste forhold til din psykisk voldelige ekskæreste. 

Tillid tager tid, og jeg tror ikke, at det vil gå hurtigere med at få genoprettet den, hvis din eksmand erfarer, at du er begyndt at kæreste med en af hans kammerater. Jeg kan godt frygte, at det tværtimod vil forværre det gode forhold, som I skal se at få genoprettet på grund af jeres børn.

Også derfor synes jeg, at du skal give slip på din ven. 

I nåede trods alt kun at have en ganske kort flirt, så mon ikke du snart er videre og her nok skal møde en sød og mere uproblematisk kæreste. Se indtil da den hjertesorg, du døjer med, som et tegn på, at du er en lidenskabelig og sund kvinde ­– men forhåbentligvis også en kvinde, der er i stand til at lade fornuften sejre, når der er brug for det.

Skriv til Vibeke

Vibeke Dorph

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.