Husker du? Her er fem gange, hvor det gik galt i "Den store bagedyst"

Den 13. sæson af ”Den store bagedyst” er netop begyndt, og selvom deltagerne plejer at imponere med deres evner, kan det også gå den anden vej. Vi har fundet nogle af de største smuttere i programmets historie.

Artiklen er første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave.

Sidder du også klistret til skærmen hver weekend, når et nyt afsnit af "Den store bagedyst" ruller over skærmen? 

Hvis svaret er ja, så kan du sikkert huske nogle af de gange, hvor det er gået allermest galt for amatørbagerne i teltet.

Vi har samlet fem af de største bagefiaskoer, vi husker, her.

Knuste drømme – og isomalt

I dag er Kirsten Thur uddannet konditor med egen virksomhed, men da hun deltog i bagedysten i 2017, var hun blot en 21-årig kvinde, der var glad for at bage. 

Da hun skulle lave en kage med en isomaltdekoration på toppen, gik det lige efter bogen, indtil hun skulle have den flyttet op til dommernes bord. Her faldt den sammen, og toppen af isomalt blev knust i tusind stykker.

Moussas mousse 

Gennem årene har mousser, der ikke har nået at sætte sig, været et tilbagevendende problem for mange af deltagerne. 

Senest i lørdags, hvor Fatima, med det passende efternavn Moussa, havde problemer med en mousse, der var mere flydende end fast. Selvom hendes kage, der var en hyldest til hendes kakadue Snowie, mislykkedes, overlevede hun dog og kan opleves igen på skærmen.

Fart på sprøjten 

Terese Sau Hansen sprudlede af kreativitet i sidste års udgave af ”Den store bagedyst”. Det var bare ikke alle, der var lige begejstrede, da hun hev en sprøjtepistol fra Bosch med i køkkenet. 

Fødevarestyrelsen advarede efterfølgende mod at bruge den til mad, da den indeholdt sundhedsskadelige kemikalier. Terese endte dog med at vinde bagedysten.

Seer-storm

Da Gunnar Reinhardt i 2016 skulle lave en polterabendkage, faldt hans kreation ikke i dommernes smag, og han blev sendt hjem. 

Det startede en mindre storm blandt utilfredse seere, der mente, at dommerne var gammeldags.

Blandt de rasende var Louise Wolff, Ane Cortzen og Alternativet, der alle skældte ud på det sociale medie X.

Saltchok 

”De er fuldstændigt uspiselige”. Bagedystdommer Katrine Foged Thomsen var alt andet end begejstret, da hun smagte på Marianne Bjerrings citronkager. 

Den dengang 40-årige kvinde fra Børkop var kommet til at bytte om på salt og sukker, så det er måske forståeligt, at dommerne nøjedes med én bid af kagen.