Sund granola med cashewnødder og rosiner
Jeg har en mission – en rigtig vigtig mission, og det handler naturligvis om morgenmad. Jeg har netop udgivet min første e-bog, som er en inspirationsbog til morgenmåltidet. Bogen er delt op i fem kapitler, og indeholder mere end 85 velsmagende og mættende opskrifter.
Min mission er at få gode, hjemmelavede morgenmåltider på bordet i flere hjem, og udrydde alle de forarbejdede og sukkerholdige morgenmadsprodukter. Jeg håber at kunne få flere til at prioritere morgenmaden og lægge en smule mere energi i måltidet.
Morgenmåltidet er for de fleste nok det mest rutineprægede måltid, og det måltid, som vi tænker mindst over, men efter min overbevisning dagens vigtigste måltid. Morgenmåltidet er en del af dagens tre hovedmåltider, og bør derfor prioriteres i lige så høj grad som frokost og aftensmad.
I min bog "Morgenmadsmissionen" er der er lidt for enhver smag; både den sultne, den knap så sultne, den travle, den med god tid, den sunde, den med en sød tand, den med børn og den der bor alene.
Du kan se et uddrag og læse mere om bogen på thefoodclub.dk.
Granola med cashewnødder og rosiner, ca. 350 g
3 spsk usaltede cashewnødder, grofthakkede
2 spsk solsikkekerner
4 dl havregryn
1 dl boghvedeflager
1 dl kokosmel
3 spsk kokosolie
3-4 spsk flydende honning
2 spsk rosiner
Bland alle ingredienser, undtagen rosiner, godt sammen og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist granola'en i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter – rør undervejs. Lad granola'en køle helt af, bland rosinerne i, og opbevar det i et rent og tørt glas.