Duddi fra Valdemars Slot mistede sin mor som 7-årig: Min far genkendte et bestemt træk fra hende i mig

I en alder af bare 36 år gik Duddis mor bort. Siden fik den dengang bare 7-årige Duddi ofte at vide, at hun havde arvet en særlig kvalitet fra hende – og det er en, hun er meget stolt af. Det fortæller hun i det nyeste ALT for damerne.

”Måske var det heldigt, at jeg var så lille, da jeg mistede min mor, for jeg kan ikke rigtigt huske hende.”

Sådan fortæller Duddi om tabet af sin mor, lensbaronesse Margareta Iuel-Brockdorff, i det nyeste ALT for damerne, som er på gaden nu.

”Samtidig har det jo også været forfærdeligt, for der var mange stadier, jeg skulle igennem, hvor jeg havde rigtig, rigtig meget brug for en mor.”

Den i dag 45-årige Duddi, som har det borgerlige navn Louise Iuel Albinus, var bare 7 år, da hun og hendes fire år ældre søster, Caroline Flemming, måtte tage en svær afsked med deres mor, som døde af kræft som 36-årig.

Har arvet særligt karaktertræk

Selvom Duddi ikke husker sin mor så tydeligt, er dele af moren tydeligt levet videre i hende.

”Min far sagde ofte, at jeg havde arvet hendes stædighed. Og det tager jeg som en kæmpe kompliment. Jeg har også fået at vide, at jeg har min mors betænksomhed, og jeg prøver i hvert fald på at tænke på mine medmennesker i hverdagen.”

Efter morens død blev det pigernes far, lensbaron Niels Krabbe Iuel Brockdorff, der som ene forælder måtte tage sig af pigerne gennem deres opvækst både i England og siden på Valdemars Slot – en opgave, Duddi mener, han klarede til fulde.

”Så blev min far bare dobbelt så vigtig. Og dobbelt så god. Han skulle jo pludselig udfylde to roller. F.eks. kunne han ikke finde ud af at flette vores hår, men det skulle vi ikke lide under. Vi boede i England på det tidspunkt, og min far lavede en aftale med vores rektor, Mrs. Brickstock, som han kørte os over til inden skolestart, og så børstede og flettede hun vores hår, så vi ikke skulle føle os anderledes end de andre piger i skolen. Jeg synes, at det viser min far som et utrolig betænksomt og kærligt menneske”.

I dag bor Duddi som 11. generation på Valdemars Slot, som hun har ejet siden 2022 og er ved at sætte i stand. Hun er gift med Nikolaj Albinus, som er bankuddannet, og sammen har de døtrene Marie-Louise Margareta på 13 og Elisabeth Rose på 11 år.

Læs hele interviewet med Duddi i ALT for damerne, hvor hun fortæller om den komplicerede og svære proces med at overtage Valdemars Slot, om planerne om at omdanne slottet til et kulturelt samlingssted og om et særligt løfte, hun gav sin far på hans dødsleje.