Fallulah nægter at sætte sig over i et hjørne og se til: Vi skal turde drømme stort – uanset alder

Sangeren Fallulahs nye EP er blandt andet et bevis på, at det aldrig er for sent at drømme stort – heller ikke selvom du bliver ældre, siger hun til alt.dk.

Med sin nye EP ’Fallulah – Live at Dreamland’ vil sangeren Fallulah – med det borgerlige navn Maria Apetri – gerne bevise, at det aldrig er for sent at turde drømme stort. Uanset alder. 

For selvom det er 15 år siden, hun slog igennem med storhittet ’I Lay My Head’, og hun runder de 40 næste år, har hun ikke tænkt sig at sætte sig over i et hjørne og se til.

”I takt med at jeg er blevet ældre, har jeg mærket mange døre stille og roligt blive lukket foran mig udefra, pga. de forventninger vi som samfund – og nok især i musikbranchen – har til, hvad kvinder kan og bør være inden for forskellige aldre. Jeg insisterer stædigt på at jage mine drømme med samme energi og optimisme, som da jeg startede for 15 år siden, men det er dagligt et aktivt valg om at lukke ned for de stemmer, der siger til mig, at det bør jeg droppe,” siger hun til alt.dk.

I forsøget på at bryde ud af den kasse, hun følte, hun var havnet i grundet sin alder, rejste Fallulah og bandet tidligere på året til New York, hvor det hele startede for 15 år siden, for at indspille en ny EP, der indeholder sange, som blev indspillet i one take. Og det var et meget bevidst valg fra Fallulahs side.

”Det har for mig været vildt at kaste mig ud i at indspille musik så langt væk hjemmefra og med et minimum af forberedelse. Øvelsen var at slippe kontrollen og lade min kreative intuition og tilfældighederne bestemme over resultatet, som jeg gjorde, da jeg var helt ny i musikkens verden.”

Fyrre, fed og færdig

Selvom Maria Apetri er sidst i 30’erne, er ambitionerne stadig tårnhøje, fortæller hun. 

”Jeg vil gerne være med til at modbevise den generelle indstilling, der lader til at være om kvinder i fyrrene, at når man er i den alder, så er man ”fyrre, fed og færdig”. Jeg er personligt kun lige begyndt.”

Dén begyndelse er hendes nye EP et godt eksempel på, siger hun og uddyber:

”Det er aldrig for sent at ryste posten og opdage nye sider af sig selv. For mig krævede det fx en del at “tillade” mig selv at rejse væk fra min familie i en uge for at udleve en vild drøm, som jeg selv havde sat i søen. Det var følelser, jeg boksede med, selvom min partner bakkede fuldt op om projektet. Og det har vist sig at være en supervigtig ting at gøre for mig selv. Pludselig følte jeg mig genforenet med den Fallulah, der boede i New York som 21-årig, og som dengang drømte om at turde at gå efter musikdrømmen og gjorde det. Nu drømmer jeg stort igen – og dét var vigtigt for mig at mærke på egen krop i en branche, der er besat af ungdom og ”det nyeste nye”.”

Fallulahs nye EP ’Fallulah – Live at Dreamland’ udkommer torsdag den 3. oktober. På EP'en er fire nye sange samt en nyfortolkning af hittet,’Give Us A Little Love'.

Herunder kan du lytte til én af de fire nye sange, 'Smoked Honey Butter'.