Freja Kirk har slået sig sammen med Anne Linnet og Silvana Imam og udgivet nummeret 'Hils din mor'.

Freja Kirk vidste, at hun var nødt til at få det sagt, men kunne ikke få ordene frem

Hun havde besluttet sig for at fortælle sine forældre det, men som hun sad dér i familiens køkken, kunne hun ikke få ordene over sine læber. Da det endelig kom frem, brød hun sammen.

”Jeg havde fået en pigekæreste for første gang og var megaforelsket, og det var jeg ligesom nødt til at få sagt. Nu var det heller ikke længere noget med ”jeg tror måske, jeg bliver forelsket i piger”, nu var der et konkret forhold,” siger Freja Kirk til alt.dk, da hun fortæller sin coming out story.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Freja Kirk fortæller om sit nummer "Hils din mor". 

At springe ud overfor forældrene står stadig klart i Frejas erindring. Hun havde besluttet sig for at fortælle dem det en dag efter skole, så da hun kom hjem, satte hun sig til rette på en stol i køkkenet og sagde: ”Der er noget, jeg er nødt til at fortælle jer.”

”Og så kunne jeg bare ikke få det sagt. Så det endte i en gætteleg, hvor mine forældre forsøgte at finde ud af, hvad jeg ville sige, og de var jo sikkert vildt bekymrede og troede, at jeg havde gjort et eller andet sindssygt eller kriminelt eller hvad fanden ved jeg?” fortæller hun.

I noget, der føltes som flere timer, gættede forældrene på, hvad det mon handlede om. Til sidst ramte hendes mor hovedet på sømmet og spurgte, om Freja var blevet kæreste med hende pigen, som hun – ganske rigtigt – havde fundet sammen med.

”Jeg sagde ”ja”, og så tudbrølede jeg.”

En allieret at udforske med

”Var det bare dét?”, sagde min mor. Det var virkelig en lettelse,” fortæller Freja Kirk om oplevelsen og moderens reaktion. ”Og så var det ligesom bare ude. Derefter fortalte jeg det til mine venner, og de var ikke specielt overraskede. Så det var i virkeligheden ret nemt, da det kom til stykket.”

Freja havde desuden en god ven, der sprang ud på samme tid som hende, og dét var en stor støtte for hende.

”Vi kunne læne os op ad hinanden og gå igennem det hele sammen. Det føles som en stor del af min ”spring ud-historie”, at jeg havde en allieret i det, som jeg kunne udforske sammen med. Det var ikke mig alene, der pludselig skulle undersøge livet som lesbisk i København, vi havde hinanden. Og det var sgu good times.”

Hjælp til at springe ud

Freja Kirk har for nyligt udgivet et nummer, der handler om at springe ud overfor sine forældre. Der er tale om en nyfortolkning af Anne Linnets "Hils din mor" fra 1985, som Freja Kirk selv har lyttet meget til og fundet styrke i på sin rejse. Nu håber hun, at nummeret på ny kan fungere som en trøst for mennesker der, ligesom hende, har svært ved at få det sagt.

”Jeg håber, det kan hjælpe folk med at springe ud og være sig selv. At det kan2 nedbryde fordomme og tabuer og være med til at vise, at kærligheden kan have alle mulige former og farver.”

Freja Kirk, Anne Linnet og Silvana Imam har sammen udgivet nummeret 'Hils din mor'
Freja Kirk har udgivet en nyfortolkning af Anne Linnets nummer "Hils din mor" fra 1985. På nummeret er Linnet selv med, ligesom de får selskab af svenske Silvana Imam.

Freja Kirk

  • Sanger og sangskriver 
  • Aktuel med nummeret ”Hils din mor” med Anne Linnet og Silvana Imam