GUIDE: Her finder du de 12 bedste pizzaer i København
Pizza behøver ikke være snasket kebab med salat og dressing. I København kan du finde alt fra gourmet-pizza i verdensklasse til de bedste lokale "pizza-pushere" - og dem, der tør nytænke den italienske nationalspise. Vi har samlet 12 af de bedste her.
Vil du gerne ud og spise den bedste pizza på en restaurant? Er du til napolitansk eller romersk inspireret pizza med lokale råvarer? Eller leder du efter Københavns bedste takeaway-pizza?
Hovedstaden byder på mange gode spisesteder, når du vil stille sulten med en pizza – om du vil spise på stedet eller tage den med hjem.
Og i Danmark har vi endda flere pizzasteder placeret helt i toppen af den gastronomiske verdensscene, som er blevet hædret af ’50 Top Pizza’. I 2022 kunne vi således prale af at have hele tre restauranter på listen over de bedste pizzaer i Europa ifølge anerkendte guide. Dem - og mange andre lækre pizzaer - kan du læse om herunder.
Vi har nemlig samlet 12 bud på Københavns bedste pizza, som enhver fan af den italienske klassisker bør kende.
Velbekommen!
De 12 bedste pizza-steder i Købehavn:
1. BÆST – en af Europas bedste pizzaer
Italienske ’50 Top Pizza’ rangerer hvert år de allerbedste pizzaoplevelser - og her har de kåret københavnske BÆST, som 4. bedste pizza i Europa uden for Italien i 2022. Faktisk får stedet yderligere to priser med fra kåringen, hvor de også hyldes for den bedste service og bedste innovative og bæredygtige pizza. Og BÆST er bestemt i en klasse for sig, mener vi også.
Michelin-kokken Christian Puglisi (også kendt for Relæ og Manfreds) står bag pizzaperlen på Nørrebro, hvor økologi og bæredygtige råvarer i høj kvalitet er i fokus. Køkkenet har fx et ostemejeri, hvor de selv laver mozzarella og burrata fra bunden af lokal råmælk.
De otte pizzaer på menukortet er tilpasset årstiden, og de er toppet med fyld, som typisk er noget andet end hos din lokale pizzapusher. En ægte oplevelse i europæisk topklasse, vi klart vil anbefale!
TIP: Vi går efter de mest enkle pizzaer, når det gælder vores BÆST-favoritter, for der kommer smagen virkelig til sin ret.
Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København N
2. SURT - en smag af pizza-himlen
Den tidligere BÆST-kok, italienske Giuseppe Oliva, fik i december 2019 lyst til at slå sig ned med sin egen pizzasted i Carlsbergbyen – og det er vi glade for!
På SURT laves en af byens bedste pizzabunde af deres særlige surdej (deraf navnet på restauranten også) og hele fem forskellige slags historiske kornsorter. Resultatet er en tynd pizza med en skorpe, som både er elastisk og sprød. Fyldet er fra mindre landbrug herhjemme og rundt om i Europa, og stedets lille hold af kokke er med til at udvikle alle pizzaerne på menukortet, så de er innovative og noget helt særligt.
Denne tilgang til pizza er ikke gået ubemærket hen, og 'Pizza 50' har kåret SURT som den 24. bedste pizza i Europa uden for Italien på deres 2022-liste over Europas bedste pizzarestauranter.
Adresse: Bag Elefanterne 2, 1799 København
Neighborhood – øko-pizzaer og drinks
Dette tilløbsstykke blandt fans af ULTRA sprøde pizzaer ligger på både Vesterbro og Nørrebro. Hos Neighborhood ruller de nemlig den økologiske dej så tyndt ud, at den hæver op og bliver nærmest til et indisk papadumbrød. Ovenpå den knasende bund kommer de fyld af alskens økologiske sager, og der er i alt otte pizzaer på menukortet.
Du kan fx vælge den vegetariske ”Burrata Lover” med tomatsovs, pesto, rucola, friske tomater, røgede mandler og en citronbåd til at presse udover – og midt i det hele ligger 125 gram ren kærlighed i form af en cremet burrata-ost fra danske La Treccia. Det er godt!
TIP: Bliver du tørstig, laver stedet ogsåøkologiske cocktails, som er skønne at nyde under og efter maden.
Adresse: Istedgade 27, 1650 København V og Jægersborggade 56, 2200 København N
Luca – stenovnsbagte og autentiske pizzaer
Noget af det vigtige ved en pizza er en smagfuld og tynd "brødbund". En del af Pizzeria Lucas succes ligger i stedets vilde pizzadej, der er inspireret af en ældgamle italiensk opskrift og som koldhæver i hele 72 timer.
Fyldet ovenpå er også i særklasse. Menukortet fører tankerne hen på en ægte italiensk restaurant med klassiske varianter, hvor enkelthed og de bedste råvarer er i højsædet.
I marts 2019 åbnede Pizzeria Luca på Gammel Strand i indre by, og i dag er de også på Østerbro og i Lyngby, og de stenovnsbagte og autentiske pizzaer er bestemt en omvej værd!
Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København K
LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København
Mother – som pizzaer fra Napoli
I Kødbyen på Vesterbro finder du et af byens mest populære pizzasteder hos den velbesøgte restaurant Mother. Som noget særligt laver de deres økologiske surdej med mineralholdigt havvand (i stedet for almindeligt vand og salt), hvorefter de bager pizzaen i en brændende trækulsovn.
På Mother går de efter at producere deres ingredienser selv, og de forsøger også at være så økologiske og bæredygtige som muligt. Pizzaerne er efter napolitansk forbillede, hvilket vil sige en meget tynd dej og en tyk, ”puffet” og let brændt skorpe. Midten af pizzaen skal helst være lidt blød.
Udover virkelige gode pizzaer er stedet kendt for i weekenden af have aftener med live musik eller dj’s til at spille for deres gæster, som sidder inde og ude. Eneste minus er, at det ofte er et travlt sted, hvilket vi nogle gange har oplevet, (desværre) har påvirket personalet og servicen mindre heldigt, så hvis der er tryk på, kan det også anbefales at tage deres pizzaer som take away i stedet.
Adresse: Høkerboderne 9-15, 1712 København V
LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste brunchsteder i København
La Vecchia Signora - hædret pizza i indre by
Oversat betyder dette spisesteds navn, La Vecchia Signora, på dansk "Den Gamle Dame", og stedet er i ordets bedste forstand en autentisk italiensk oplevelse, hvor du får lyst til at sige ”ciao bella!”, når du entrerer.
Restauranten i indre by kan da også bryste sig af være kåret som "Bedste pizzeria i København" af den prestigefyldte italienske vin og mad-guide Gambero Rosso i både 2017, 2018, 2019 og i 2020.
Om sommeren kan du nyde din pizza i deres gårdhave, men der er også rigeligt med siddepladser inde døre i de charmerende gamle lokaler. På menukortet finder du (naturligvis) alle de italienske klassikere, som Margherita, Le Quattro Stagioni og Siciliana til fiskeelskeren.
Adresse: Grønnegade 12-14, 1107 København K
Se La vecchia Signoras menukort
Pico Pizza – skønne og lækre "mini-pizzaer"
Er du typen, der har svært ved at vælge, hvilket fyld du vil have på din pizza? Så har folkene bag Pico fundet den perfekte løsning: I stedet for én stor pizza kan du nemlig vælge tre små pizzaer med forskellig topping, som til sammen udgør en hel pizzaoplevelse.
Det er folkene bag det populære spisested Sidecar på Skyttegade tæt ved Assistens Kirkegården, som i første omgang åbnede én Pico i lokalet lige ved siden af. Siden har de udvidet med restauranter i Valby, indre by og på Vesterbro.
På menukortet findes 15 forskellige både traditionelle og nytænkende pizzaer - og der er både vegetariske, veganske og glutenfri muligheder også. Du kan få tre for 130 kroner, mens en enkelt minipizza koster 45 kroner.
Pssst... Undrer du dig over navnet? Det er en sammentrækning af: Pizza og Copenhagen.
Adresse: Skyttegade 3, 2200 København N og Vesterbrogade 135, 1620 København V
Forno a Legna – populær take away-pizza
I hjertet af Frederiksberg huser pizzaria Forno a Legna, som er et yderst populært take away-sted. Stilen er uprætentiøs, og de er med på vores liste, fordi deres pizzaer er i toppen blandt byens klassiske ”pizzapushere”. Her er pizzaerne tynd, sprøde og bagt i en brændefyret stenovn.
Det er et lille sted med begrænsede siddepladser langs vinduet. De fleste henter deres pizzaer og tager dem med hjem, så vær forberedt på, at der kan være ventetid - men den er bestemt det hele værd!
TIP: Stedet er især kendt for deres varianter af pizza bianca, altså en ”hvid” pizza uden tomatsauce, hvor vi især er vilde med en nummer 26 med mozzarella, trøffel og Karl Johan-svampe.
Adresse: Falkoner Allé 42, Frederiksberg
Corsa – pizzaer som i Napoli
Et samarbejde mellem manden bag tøjfirmaet Wood Wood, Karl-Oskar Olsen, og Cofoco-kædens ejer og direktør, Christian Lytje, har ført til pizzakæden Corsa, som startede i 2019 på Islandsbrygge, og siden har udvidet med steder på Østerbro og Nordhavn.
Her hæver dejen i fire døgn, inden den bages, så den får den optimale smag. Der er tale om pizza efter napoliansk forbillede, hvilket vil sige: En tyk bund med en svampet krumme og en høj, leopardplettet kant. Alle pizzaer indeholder desuden økologiske råvarer fra Italien og Danmark.
Hos Corsa koster en pizza mellem 95 og 145 kroner - og du kan både spise på stedet eller tage den med hjem som take away i pizzabakker med konfetti-print.
TIP: På Østerbro finder du også et udvalg af lækker naturvin, som kan købes med hjem til venlige priser.
Adresse: Islands Brygge 83B, 2300 København + Østerbrogade 56, 2100 København Ø + Göteborg Plads 5, 2150 København (Nordhavn)
BEHOV - populær byg selv-pizza
Behov startede i det københavnske Nordvestkvarter og ligger i dag også på Vesterbro. Begge steder kan du vælge en af deres ni faste pizzaer på menukortet - ELLER du kan gå med det koncept, som stedet er blevet særligt populært for: Du kan nemlig selv bygge din egen pizza op fra bunden.
Du vælger mellem klassisk, grov eller glutenfri pizzabund. Saucen sender tankerne hen mod det italienske flag, hvor du kan vælge rød (tomatsauce), grøn sauce (lavet på spinat, artiskok, persille, basilikum og rucola) eller hvid/bianca (uden sauce). Ovenpå kan du - udover seks slags oste - vælge mellem næsten 30 forskellige ingredienser, fx pancetta, meatballs, bagte auberginer eller varmrøget laks.
Du kan tage med hjem eller spise i de hyggelige omgivelser, hvor du også kan nyde de særlige vin-cocktails eller stedets egen mikrobryg.
Adresse: Rentemestervej 94, 2400 København NV og Åboulevard 7, 1635 København
Rossopomodoro - pizza på toppen af ILLUM
De åbnede deres første restaurant i Napoli i 1999, hvorefter pizzakæden Rossopomodoro spredte sig til resten af verden for at udbrede det syditalienske køkken.
I København finder du dem på toppen af Illum oppe på deres "rooftop", hvor maden indtages med udsigt. Du kan vælge mellem et stort udvalg af pizzaer lavet efter napolitanske traditioner, og du kan nyde både et glas rosé og den fantastiske udsigt, mens du indtager den italienske spise.
Adresse: Illum, Østergade 52, 1100 København K
LÆS OGSÅ: GUIDE: 17 steder du skal spise frokost i København
Pizzeria MaMeMi – nr. 50 over bedste pizzaer i Europa
Vil du have pizza, som de laver den i Rom, skal du besøge Pizzeria MaMeMi. Faktisk kom restauranten tidligere i år ind på en fornem 50. plads over de bedste pizzaer i Europa uden for Italien på ’50 Top Pizza’-listen for 2022 – og vi er enige i, at her er tale om god pizza!
MaMeMi ligger på Vesterbro, og det er de italienske brødre, Danilo og Francesco, og deres fætter, Daniel, som ejer stedet. De tre er vokset op i en by tæt på Rom, og hver især har de viden om pizzaer, vin og service, der skinner igennem hele oplevelsen på restauranten.
Alle pizzaer er skabt på en dej af fem forskellige typer økologisk, italiensk mel, som æltes på en speciel måde. Det giver den romerske pizzavariant, som mange af os danskere forbinder med en "klassisk" pizza: En cirkelrund pizza med en meget tynd bund og sprød skorpe med crunch, hvorpå der er enkelt fyld. Menukortet rummer seks pizzaer, og de har også et virkelig velassorteret vinkort.
Adresse: Mysundegade 28, 1668 København