Hanne Jarmer Go Dogo Iværksætterkvinder

Den gode ide opstod på et splitsekund – i dag er Hannes ide på vej til USA

En solrig forårsmorgen på vej til arbejde fik Hanne Jarmer ideen til et interaktivt legetøj til hunde. I dag har hun seks medarbejdere, produktion og store ambitioner. Vejen har ikke kun været nem, og lige nu står iværksætteren overfor den mest nervepirrende periode. Nu er produktet nemlig klar, og Go Dogo skal her i efteråret lanceres i USA.

På fire år har Hanne Jarmer skabt Go Dogo. En virksomhed med store ambitioner, investorer i ryggen og planer om at give hunde i hele verden mulighed for aktivitet, når de er alene hjemme.

”Jeg fik ideen en morgen, hvor jeg var på vej ud ad døren tilbage i 2016,” fortæller hun i ALT for damernes podcast Iværksætterkvinder.

Ideen satte sig fast, så hun besluttede at forfølge den. Hun ville udvikle et interaktivt legetøj, der kunne aktivere hendes to hunde, mens hun var på arbejde.

”I starten sad jeg hjemme ved spisebordet i Lyngby med mine tre kommende medstiftere, der var ansat som studentermedhjælpere,” siger Hanne Jarmer, der dengang havde et godt job på DTU, Danmarks Tekniske Universitet

”Jeg startede med at lave masser af fejl. Jeg vidste jo ingenting. Jeg er uddannet ingeniør og har aldrig lavet forretning. Ingen i min familie er selvstændige. Faktisk tror jeg ikke engang, jeg kendte en revisor.”

Hør hele podcasten om Hanne Jarmer og hendes iværksættereventyr her. Artiklen fortsætter under playeren...

Studentermedhjælperne er i dag medejere af virksomheden. Men i de første mange måneder var lønnen meget lav. Hanne Jarmer sagde sit job op i 2018 og levede af en lille opsparing, hun havde. Kun de tre studentermedhjælpere fik løn.

”Det sværeste har måske været at undvære lønnen. Hvis jeg ikke havde haft en lille opsparing, som jeg levede af i starten, så havde jeg nok ikke turde at starte. Jeg ville ikke byde min familie, at jeg ikke kunne bidrage, ” fortæller hun.

”Jeg troede i starten, at vi kunne bygge produktet uden ekstra penge, så vi ikke behøvede at skaffe penge til udvikling. Men der var jeg virkelig naiv.”

I flere omgange har Hanne Jarmer og teamet bag Go Dogo fået investeringer og lån udefra. I slutningen af 2020 skaffede Hanne Jarmer tæt på syv millioner kroner, hvoraf de fire var et lån fra Vækstfonden.

LÆS OGSÅ: Succes-iværksætter bruger aktivt sin ADHD i sin forretning: ”Det er jo min ild”

På vej mod USA

Til trods for stor interesse for produktet og investeringer i ryggen, så er der endnu ikke plus på bundlinjen hos Go Dogo. Men der er store ambitioner. Og en plan.

”Jeg har lært på den hårde måde, at selv om mange var interesserede, da vi lancerede, så er det langt fra alle, der køber. Vi havde 120.000 likes på Facebook. Vi håbede, at bare ti procent kunne konverteres til salg, men så enkelt er det ikke,” fortæller hun.

En genvej for synlighed og salg kunne også være at stille op i eksempelvis Løvens Hule, men Hanne Jarmer har større ambitioner end det danske marked.

”Selv om jeg virkelig elsker Løvens Hule, så vil vi i stedet forsøge at komme i Shark Tank,” fortæller Hanne Jarmer.

Shark Tank er den amerikanske udgave af Løvens Hule, og Go Dogo er allerede blevet kontaktet af en caster fra programmet. Go Dogo skal være på markedet i USA, før det er aktuelt, men den plan er også på vej. Her i efteråret går Go Dogo nemlig ind på det amerikanske marked. 

Afsavn er prisen værd

Privat bor Hanne Jamer i Lyngby med sin mand, hun har fire børn i alderen 13-24 år og to hunde. Med firma og fire børn er der klare prioriteringer i Hanne Jarmers liv.

”Jeg ser faktisk sjældent venner og er meget lidt social udenfor familie og Go Dogo. Måske er det derfor, at jeg ikke endnu har haft corona,” fortæller hun med et smil, og tilføjer:

”Og jeg kunne ikke have gjort det her, hvis jeg ikke havde valgt to gode fædre til mine børn. Vi har altid været fælles om opgaverne.”

LÆS OGSÅ: Fra stresskollaps til anerkendt iværksætter: Her er Anna Bogdanovas opskrift på succes

Selvom der er afsavn, så er Hanne Jarmer ikke i tvivl om, at Go Dogo er det hele værd.

“Nøgleordet for mig er fleksibilitet og at gøre det, jeg elsker. Det føles ikke som et job. Det handler ikke om work/life balance for mig, det er bare life,” siger hun og fortæller, at eksempelvis lørdag formiddag er hellig. Her lader hun op hjemme med at sove længe, kaffe, æg og bacon og avisen.

En rollemodel – i anderledes tøj

Hanne Jarmer er en af de 25 kvindelige iværksættere, som Danske Erhverv hylder i publikationen “25 kvindelige iværksættere du bør kende.” Det gør hende stolt, selvom hun sjældent oplever, at det gør en forskel, at hun er kvinde.

”Men der var engang et event, hvor jeg bagefter kiggede på billederne og tænkte over, hvorfor alle de andre havde det samme tøj på, indtil jeg opdagede, at det var fordi, at jeg var den eneste kvinde. Det var altså lidt sjovt, for det havde jeg slet ikke bemærket, da jeg var der,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Fra skater til succesfuld erhvervskvinde: "Alt for mange tror på denne myte"

iværksætterkvinder.jpeg

Iværksætterkvinder er Alt for damernes iværksætterpodcast, der produceres i samarbejde med Dansk Erhverv og Vækstfonden. Kun hver 4. iværksætter er kvinde, og endnu færre skaber vækstvirksomheder. Det vil vi gerne ændre på. I ti afsnit giver vi ordet til ti kvindelige rollemodeller, der fortæller om deres vej til væksteventyret til inspiration for andre med store drømme.

Iværksætterkvinder produceres i samarbejde med Dansk Erhverv og Vækstfonden.

Hanne Jarmers bedste råd til andre kvinder med iværksætterdrømme er enkelt:

”Har du en god ide, så gør det. Men sørg for at være åben og bede om hjælp fra alle dem, der ved noget og kan hjælpe dig. Der er masser af mennesker, der gerne vil hjælpe. Jeg har haft en milliard kaffemøder og fået hjælp, og uden det havde jeg ikke været, hvor jeg er i dag,” siger hun.

Hør hele Hanne Jarmers historie i podcasten Iværksætterkvinder, der udgives af Alt for damerne i samarbejde med Vækstfonden og Dansk Erhverv. Julie Lindegaard er vært, og du finder podcasten, der hvor du lytter til dine podcast.