Forbrænd kalorier

Så langt skal du løbe for at forbrænde en is

Det er drøntarveligt. Men hver gang du åbner munden for at nyde noget lækkert, står du bagefter med et kalorieregnskab, der skal gå op.

Formentlig er det også en medvirkende årsag til, at du tager løbeskoene på i weekenden eller tjekker ind på en bodytoning-time i ny og næ?

En undersøgelse fra Texas Medical Center af unge menneskers spisevaner viser, at selve mængden af kalorier ikke afskrækker os i nævneværdig grad fra at spise, hvad vi har lyst til. Selv hvis der står tydeligt kalorieindhold på diverse retter på et menukort, afholder vi os alligevel ikke fra at tage det, vi bedst kan lide.

Forsøgspersonerne fra den pågældende Texas Medican Center-undersøgelsen kunne godt se, at tagliatelle med bacon indeholdt dobbelt så mange kalorier som f.eks. fiskesuppe, men det fik dem ikke til at tage det kalorielette valg.

Det gjorde det til gengæld, hvis man i stedet angav, hvor mange minutters træning en bestemt ret krævede. Forsøg med at sætte tydelige piktogrammer på menukortene, så de spisende gæster kunne se, hvor meget de skulle træne for at forbrænde samme antal kalorier, virkede.

Nogle satte deres daglige kalorieforbrug ned med 800 kalorier pr. dag. Konklusionen er, at jo lettere vi kan forbinde sundhedsinformationer med noget håndgribeligt – f.eks. motion, jo større effekt har det på vores valg.

P.S. Den gode nyhed er, at løbetræning hjælper dig med at forbrænde kalorier på rekordtid, men se alligevel her, hvor langt du skal løbe for at forbrænde…

To kugler is = 21 minutter

I dåse cola = 18 minutter

To stykker pizza = 82 minutter

En hotdog = 33 minutter

En hamburger (uden bolle) = 47 minutter

En stor håndfuld chips = 30 minutter

En muffin = 20 minutter

Mørk chokolade (30 g) = 19 minutter

En chokoladebar (Snickers) = 30 minutter 

LÆS OGSÅ: Farvel til topmaven: Sådan former løb kroppen