Jino Victoria Doabi Kommunalvalg

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Jino Victoria Doabi

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Lotte Kofoed, SF, Frederiksberg Kommune har sendt stafetten videre til...

Jino Victoria Doabi, Radikale Venstre, Københavns Kommune

Hvad er din mærkesag?

Min mærkesag er mere diversitet, og at sætte ligestillings-dagsordenen ned på kommunalplan. Mange unge, og særligt kvinder, oplever desværre, at de ikke har friheden til at vælge selv. Det skal lokale kræfter være med til at løfte. Derudover skal vi have bedre vilkår for erhvervslivet. Et stærkt samarbejde mellem erhvervsliv og kommune er nødvendigt for at gøre København grøn, fri og stærk! Erhvervslivet er fundamentet for, at vi kan drømme stort for vores København.

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Det betyder enormt meget for mig, som kvinde, at føle mig repræsenteret - både som minoritet, men især som kvinde. Det har haft den betydning, at jeg har kunne spejle mig i andre og vide, at jeg også kunne. Jeg står på skuldrene af kvinder, som har banet vejen for mig. Og jeg håber, at jeg også kan bryde et par “glaslofter”. For det er et demokratisk problem, at kvinder er underrepræsenterede i politik.

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Min generation er helt fantastisk. Vi går ud på tværs af partier og hjælper hinanden, er der for hinanden og sparer med hinanden. Fremtiden ser så lys ud, hvis vi får lov til at komme ind sammen. Vi beskytter hinanden mod chikane og sexisme, vi lærer af hinanden, og ikke mindst - så løfter vi hinanden. Det gør mig virkelig lykkelig, at jeg muligvis vil være omringet af disse kvinder. 

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor?

Jeg giver stafetten videre til Helene Fagerhøj. Som ung kvinde har hun valgt at stille op. Hun oplever desværre for mange slag som ung kvindelig kandidat. De kan være sexistiske og decideret skadelige! Jeg vil gerne bakke kvinder op. Jeg vil gerne løfte kvinder, så de ikke dropper politik. Vi har brug for alle.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her