Julie Rudbæk

Julie Rudbæk: "Måske er det mere lykken at finde forskellige kærligheder i løbet af livet?"

Skal vi sige for evigt til hinanden i vores parforhold – eller skal vi hellere begynde at se lidt anderledes på kærligheden? Det er spørgsmål og temaer, som Julie Rudbæk tager op i sin nye film, 'Elsker dig for tiden'. Og spørgsmål, som hun også stiller sig selv. Det fortæller hun om i denne uges ALT for damerne.

Julie Rudbæk er aktuel med sin første spillefilm, 'Elsker dig for tiden'. En film som hun har skrevet, instrueret og medvirker i sammen med sin ven og kollega Jesper Zuschlag. Filmen kalder de for en moderne romantisk komedie. Tanken med filmen er nemlig at gøre op med nogle af de idealer og forestillinger om kærlighed, som vi alle sammen er vokset op med.

For er lykken egentlig at være sammen med den samme altid?

Det er et spørgsmål, som Julie Rudbæk ofte stiller sig selv.

”Når jeg hører podcasts, tænder tv’et og generelt ser på de debatter, der fylder i samfundet, er det som om, at der sker noget interessant med synet på kærlighed i de her år. Det er som om, at vi er i gang med at forny vores syn fra parforholdet,” siger hun i denne uges ALT for damerne og fortsætter:

”Det er ikke sådan, at det er i total opløsning, men jeg tror, at min generation ser anderledes på det, end man tidligere har gjort. Det er som om, at vi gerne vil gøre op med, at tosomheden er den eneste rigtige vej at gå. Og det er også noget, som jeg mærker hos mig selv. Derfor tænker jeg, at vi skal spørge os selv, om vi overhovedet er skabt til at leve med ét andet menneske resten af vores liv, siger hun.

Jager ikke det lange parforhold

Julie Rudbæks forældre har netop kunnet fejre 40 års-bryllupsdag, og selvom hun virkelig beundrer det og deres liv sammen, er hun ikke sikker på, at hun nogensinde selv kommer til at fejre kobber-, rubin- eller sølvbryllup.

”Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, for det er jo ikke til at vide. Men jeg er ikke sikker på, at det er opskriften for mig. En ting er dog klart, og det er, at jeg i hvert fald ikke vil jage det lange parforhold som en nødvendighed. Måske er det mere lykken at finde forskellige kærligheder i løbet af livet? Jeg vil egentlig lige så gerne have tre lykkelige parforhold i løbet af mit liv som at være sammen med den samme hele livet, fordi det er sådan, man plejer at gøre,” siger hun.

De tanker fylder rigtig meget hos Julie Rudbæk, som mener, at det er vigtigt, at vi taler om det.

”Derfor har vi lavet en film om det emne. For hvorfor er det, vi tror, at vi SKAL sige for evigt til et andet menneske? Min generation har så mange muligheder i dag – ikke bare i kærlighed, men i alt. Så hvorfor blive og måske kæmpe i mange år, når vi i teorien kan starte forfra og opleve en ny forelskelse? Eller være meget tilfredse, når vi er os selv?”

Alene eller sammen

Det er måske ikke så mærkeligt, at Julie ikke vil jagte et parforhold som et must i sit liv. Hun trives nemlig virkelig godt uden, men omgivet af venner og familie. Det er også et kærlighedsforhold

”Jeg har svært ved at gå på kompromis med kærligheden. Det handler ikke om kræsenhed eller om, at der ikke er noget, der er godt nok til mig. Men et parforhold skal helst være et add on til mit liv. Parforholdet er ikke et must, for der er så meget godt i mit liv i forvejen, og derfor vil jeg ikke jagte det for enhver pris,” siger Julie og uddyber:

”Det betyder ikke, at jeg ikke vil have en kæreste. Det betyder bare, at det måske er lidt sværere at få en kæreste, fordi der skal lidt ekstra til. Sådan tror jeg egentlig, at mange kvinder har det i dag. Vi kvinder har selvstændighed, karrierer og mange vennerelationer, som vi dyrker – og det er lige så vigtigt for os. Derfor har vi heller ikke et behov for, at vi SKAL finde en mand, der kan passe på os. Det skal være ligeværdigt, ligesindet, og det skal være en relation, der giver noget godt til vores liv.”

Læs hele interviewet med Julie Rudbæk HER.