Katrine Engberg

Katrine Engberg: Her er mine tre bedste ferietips til Bornholm

Efter adskillige somre på Bornholm er Katrine Engberg kommet til at elske øen så højt, at handlingen i hendes seneste bog, Isola, foregår netop her. Det er Bornholms rå natur, hvide sandstrande, bløde bakker og pittoreske byer, der tiltrækker hende. Men først og fremmest en helt speciel, snørklet charme, som hun ikke finder noget andet sted i landet.

Jeg skal nyde ferien med min lille familie og så mange af vores bornholmske venner, som pandemien tillader. Vi har efterhånden bygget lidt af et netværk op på øen og glæder os altid til at tilbringe sommerdagene med vores ø-venner.

Jeg glæder mig mest til et af sommerens absolutte højdepunkter er vores årlige middag på Kadeau Bornholm, som er en af verdens bedste restauranter. Maden er vidunderlig, og det er vinen og stemningen også, og så er der intet, der slår den ubeskriveligt smukke beliggenhed på toppen af klitten ved Sømarken Strand.

Jeg skal pakke så lidt som muligt. Jeg kommer langt med et lille udvalg af badetøj, shorts, klipklapper og en stor solhat. Der skal jo være plads til bøger i kufferten!

Jeg skal læse den nye af Benn Q. Holm, Et stykke af tiden. Jeg har været stor fan af Holm siden Hafnia Punk, så jeg glæder mig helt vildt til at læse nyt fra ham. Jeg skal selvfølgelig også have et godt udvalg af mine dygtige kollegers krimier med på ferie, og hvis jeg finder roen til det, så skal 2021 også være det år, jeg endelig får læst Forbrydelse og straf.

Jeg skal spise asparges, nye kartofler og kilovis af ærter og jordbær, mens de er i sæson. Jeg har en relativt simpel smag og foretrækker mad, der passer til kold hvidvin: fisk, skaldyr, brød, ost, citron, kapers og oliven.

Katrine Engberg 3.jpg

Jeg elsker duften af havet. Den salte luft ved kysten blæser alle bekymringer væk med sine løfter om eventyr og hilsner fra fremmede lande. At være i og ved havet fungerer som et 100 volt-batteri for mig, og jeg kunne aldrig drømme om at tilbringe sommeren andre steder end ved vandet.

Mit bedste ferietip er at være rystende uambitiøs og undlade enhver form for planlægning. Lad dagene gå langsomt, ked dig lidt, læs bøger, spis godt, kys en masse, bad i havet og sov middagslur.

Katrine Engberg 1.jpg

Katrine Engbergs 3 bedste tips til Bornholm

  1. I Troldeskoven bag det smukke Stammershalle Badehotel ligger ruinerne af en zoologisk have fra 1930’erne, som den daværende hoteldirektør anlagde til de fine gæster. Resterne af bjørnegrotten står endnu, helt tilgroet og forfalden, og ser vild og lidt uhyggelig ud.
  2. Paradisbakkerne er berømte, men bestemt ikke opreklamerede, og der er meget andet at se end
    Rokkestenen. Området er sindssygt frodigt og smukt og i øvrigt fuldt af vilde blåbær, så husk at tage
    beholdere med, så I kan plukke med hjem til pandekagerne.
  3. Bay Frost-caféen i Listed Havn er øens hyggeligste sted til kaffe efter badeturen eller cocktails med
    udsigt til solnedgangen.

3 uundværlige beautyprodukter

Multi sun.jpg

Jeg har tendens til pigmentpletter, så jeg bruger solcreme i ansigtet hele året og har efterhånden erfaring med mange forskellige mærker. Den fra Muti er min klare favorit. Let, ren og virkelig effektiv solbeskyttelse.

Sun Anti Age Face spf 30, Muti, 275 kr.

vintenrs daughter.jpg

Jeg har brugt den "magiske" ansigtsolie fra Vintner's Daughter i et par år nu og kan mærke tydelig forskel på min hud. Den er dyr men drøj, og når jeg har den på, har jeg stort set ikke brug for andet. Med få dråber om dagen er min hud blødere og mere ensartet end nogensinde før.

Active Botanical Serum, Vintner’s Daughter, 1.495 kr.

henne.jpg

Jeg går sjældent med makeup og stort set slet ikke om sommeren. Til gengæld har jeg altid en af Hennés farvede læbepomader i lommen. Jeg hader fornemmelsen af lipgloss og læbestift, men de her fedter slet ikke, plejer bare og giver læberne den skønneste bærfarve.

Organics Tinted Lip Balm, Henné Organics, 175 kr.