Lav sund koldskål med bær
Koldskål er lig med sommer, især hvis den er lyserød og fyldt med jordbær. Server denne luksusudgave med ristede speltflager til dessert. Opskriften er fra min bog ”Sunde Søde Sager fra The Food Club”, og indeholder derfor ikke sukker. I stedet er koldskålen sødet med sukrin - hvis du ikke har sukrin, så kan du sagtens bruge almindelig sukker eller flormelis.
Jordbær-koldskål, 4 pers:
Ingredienser:
6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
8-10 frosne jordbær
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver
Speltflager:
2 dl speltflager
1 spsk kokosolie
2 spsk sukrin gold
Pynt:
friske jordbær
Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender, og blend, indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til, og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.
Kom speltflager, koksolie og sukrin på en varm pande, og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden, og lad dem køle helt af.
Server koldskål med friske jordbær og et gavmildt drys af sprøde speltflager.